Starity

II. Erzsébet királynő temetése: így vonul fel a gyászoló brit királyi család

2022. szeptember 19. 13:01   |   Szerző: Four

Ma helyezik örök nyugalomra II. Erzsébet királynőt, így vonul fel a brit királyi család.

hirdetés

Mint ahogy azt korábban írtuk, ma, azaz szeptember 19-én temetik II. Erzsébet királynőt. A hagyományokhoz híven a néhai királynő koporsóját a Westminster Hallból a Westminsteri apátságba kísérték helyi idő szerint délelőtt 11-kor: III. Károly király és testvérei, Anna hercegnő, Edward herceg és András herceg sétál a koporsó mögött, illetve Harry és Vilmos herceg és Anna hercegnő fia, Peter Phillips is részt vesz a gyászmenetben. 

Meghan Markle és Katalin hercegné a Westminsteri apátságban csatlakozott a gyászoló családhoz, utóbbi két idősebb gyermekét, George herceget és Charlotte hercegnőt is elhozta az eseményre. Úgy tudni, hogy Meghan Markle a királynő iránti tiszteletből a tőle kapott gyöngy fülbevalókat viseli, Katalin hercegné pedig szintén a királynő egyik gyöngy nyakláncát.

A templomban több mint 2000 ember osztozott a brit királyi család fájdalmában, a gyászmisét David Hoyle, Westminster esperese tartotta.

A gyászmenet a követekezőképpen folytatódik a People magazin információi szerint (egyébként jelenleg élőben is közvetítik a temetést): London belvárosán át a gyászolók nyugat-Windsorba, majd a Windsori kastély Szent György-kápolnájába vonulnak - itt már csak körülbelül 800 ember rója le tiszteletét a néhai királynő előtt - legfőképpen azok, akik jól ismerték és együtt dolgoztak vele, ezért sokkal személyesebb jellegű lesz ez a ceremónia. 

Majd amikor véget ér az esemény, a brit királyi család tagjai egy csendes fogadás erejéig visszatérnek a Windsori kastélyba. A temetés este fél nyolc körül ér véget, amikor II. Erzsébetet örök nyugalomra helyezik a Szent György-kápolnában, egy szűk körű ceremónia során.

A királynőt néhai férje, Fülöp herceg mellé helyezik, testvére, Margaret illetve szülei közelében.

 

 

 

 

 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek