Starity

Elképesztő, mennyi uralkodó és politikus vesz részt II. Erzsébet temetésén

2022. szeptember 19. 15:03   |   Szerző: Four

Óriási biztonsági készültségre van szükség, rengeteg uralkodó és politikus érkezett a temetésre.

hirdetés

Jelenleg is zajlik II. Erzsébet királynő temetése, amelyről, ide kattintva olvashatsz bővebben. A királynőt nem csak szeretett családja és alattvalói, de számos uralkodó és politikus is elkéséri utolsó útjára, nem beszélve a gyászmenetben felvonuló katonsaságról és zenészekről. 

Az iNews információi szerint a brit és a skót ezred dudásai és dobosai körülbelül 200-an kísérik a királynőt, a brit katonaság körülbelül 6000 tagja szintén felvonult a rendezvényen illetve 200 önkéntes és egyéb dolgozó segíti a procedúra folytonosságát, ők a néhai királynő születésnapján is részt vettek.

Emellett számos uralkodó is tiszteletét tette:

  • Naruhito japán császár és Maszako japán császárné
  • Vilmos Sándor holland király és felesége, Maxima királyné 
  • IV. Fülöp spanyol király és felesége, Letizia királyné
  • Fülöp belga király és felesége, Mathilde királyné
  • I. Juan Carlos, Spanyolország korábbi királya és felesége, Sofia
  • II. Margarethe dán királynő, Frederik koronaherceg és Mary koronahercegnő
  • XVI. Károly Gusztáv svéd király és felesége, Silvia királyné
  • V. Harald norvég király és felesége, Sonja királyné

Illetve politikusok közül is szép számmal érkeztek, odautazott többek között: Joe Biden és Jill Biden az Egyesült Államok elnöke és First Ladyje, Jacinda Ardern Új-Zéland miniszterelnöke, Anthony Albanese Ausztrália miniszterelnöke, Justin Trudeau Kanada miniszterelnöke, Andrew Holness Jamaika miniszterelnöke, Micheál Martin Írország miniszterelnöke illetve Novák Katalin Magyarország köztársasági elnöke is részt vesz az eseményen, de érkeztek politikusok többek között Olaszországból, Finnországból, Brazíliából, Lengyelországból és Dél-Koreából is.

A Wired információi szerint óriási készültségben vannak a hatóságok: az eseményt a 2012-es londoni olimpiához hasonlították a szakemberek, ám azzal a különbséggel, hogy a királynő temetése sokkal kiszámíthatatlanabb, mert nem lehet tudni, pontosan hány ember jelenik meg rajta.

Épp ezért több mint 10 ezer rendőr vigyáz a gyászmenet biztonságára: az összes aknafedelet ellenőrizték bombatámadástól tartva, ugyanígy tettek a közlekedési lámpákkal is. A tömegben álruhás rendőrök ügyelnek a gyanús tevékenységekre, az épületek tetején mesterlövészek figyelnek, London legnagyobb részén pedig megtiltották a drónok reptetését.

 

 

 

 

 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek