Starity

Könnyedén elérhető jelentős megtakarítás életbiztosítással

2022. szeptember 18. 03:03   |   

Amikor befektetésről van szó, akkor a különböző kockázatvállalási formák ritkán jutnak az eszünkbe lehetséges megoldásként.

hirdetés
Könnyedén elérhető jelentős megtakarítás életbiztosítással

Éppen ezért jó ha tudjuk, könnyedén elérhető jelentős megtakarítás életbiztosítással is. Ezeknek az eszközöknek ugyanis több típusa is létezik. A kockázati forma a legismertebb és a kifejezés hallatán a legtöbben erre is gondolunk elsőként. Ennek a lényege, hogy egy meghatározott havidíj ellenében különböző káresemények bekövetkeztekor védve vagyunk. Súlyos baleset, elhúzódó kórházi kezelés vagy épp műtét esetén is számíthatunk térítésre, de természetesen egy tragikus haláleset kapcsán is így gondoskodhatunk szeretteinkről a legegyszerűbben.

Emellett azonban léteznek megtakarítási elemmel rendelkező életbiztosítások is, amik közt könnyedén megtalálhatjuk a legmegfelelőbbet, csupán azt kell meghatároznunk, hogy pontosan mi is a célunk. Ezeknél az eszközöknél a kockázatvállalás mellett egy értékpapír számla is a csomag része. Ez utóbbihoz kapcsolódóan olyan befektetési jegyek közül válogathatunk, amik az adott biztosítónál alapként elérhetők.

Mielőtt meghoznánk a végső döntést, mindenképpen alaposan fontoljuk meg a legapróbb részleteket is, lévén ezek a megtakarítási formák hosszú távra szólnak és a legkevésbé sem kifizetődő idő előtt felbontani őket. Ezért aztán mindig olyan konstrukciót válasszunk, aminek a finanszírozása vészterhesebb időkben sem okoz megterhelést.

Szerencsére arra is van lehetőség, hogy egy egyszeri, nagyobb befizetéssel teremtsük meg az alapot a befektetéshez, ilyenkor havi költségekkel nem kell számolnunk. Kiváló megoldás lehet ez például akkor, ha egy nagyobb összeghez jutunk, amit nem szeretnénk elkölteni és inkább öngondoskodásra fordítanánk. Amennyiben az időskori anyagi helyzetünk stabilizálása lebeg a szemünk előtt, akkor bátran választhatjuk a palettáról a nyugdíjcélú életbiztosítást. Ezt már aránylag alacsony havi befizetéssel is elindíthatjuk és csak rajtunk áll, hogy a pénzintézetre bízzuk a döntést, vagy mi magunk választjuk ki a befektetési alapot.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek