Starity

Woody Allen számára minden film más

2010. november 30. 15:03   |   Szerző: Coco Selly

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A színész és rendező számára minden egyes film más és más, ezért is érzi úgy, hogy egyik filmjéből sem tanul.

hirdetés
Woody Allen számára minden film más

Woody Allen, a 74 éves színész és rendező szentül vallja, hogy a filmipar nem tudományág. A művész így egyik filmjéből sem tanul annyit, amennyit később, egy másikban hasznosíthatna.

Ez nem tudomány. A tudományoknál meg lehet ismételni a kísérleteket. A művészetben minden alkalommal valami újat hozunk létre, szóval nem tanulunk semmit. Ha egy olyan filmet készítesz, mint a Match Point, annak is megvannak a maga problémái, aztán megcsináltam a Vicky Cristina Barcelonát, és rájöttem, hogy semmit nem tudok hasznosítani abból, amit a Match Pointban felfedeztem. És ugyanígy nem volt a segítségemre a Vicky Cristinában szerzett tapasztalatom a Whatever Worksnél, aztán ez sem segített a You Will Meet a Tall Dark Strangerben. Talán néhány új technikát elsajátítottam, de a többi mindig új tapasztalat” – nyilatkozta a rendező.

Természetesen Woody filmjei mind kis költségvetésű projektek, amiket rövid idő alatt el is kell készítenie. „Hónapokig tart megírni egy filmet, de általában nincs túl sok pénzem a forgatásra, tehát nem filmezhetek ugyanígy, hónapokig.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek