Starity

Ezt a 3+1 társasjátékot ajánljuk esős időre

2022. szeptember 26. 17:05   |   

Itt az ősz, a nappalok egyre rövidülnek, hamarabb sötétedik. A hideg, esős idő sokakat bekuckózásra kényszerít. Hogy ne csak a tévénézésről szóljanak az esték, hoztunk négy izgalmas társasjátékot, melyek akár kettesben, akár négyesben is játszhatók, a gyerekeknek is tetszeni fog mind. Lássuk, melyek ezek!

hirdetés
Ezt a 3+1 társasjátékot ajánljuk esős időre

Íme, egy újdonság!

Azoknak, akik szeretnek társasjátékozni, ismerősen cseng Uwe Rosenberg neve, aki a híres Bohnanza, Agricola, Patchwork, Nova Luna játékok megalkotója többek között. Napjaink egyik legnépszerűbb játéktervezője ő, akinek új játéka az Armonia nevet kapta.

Ez - a többi felsorolt társassal együtt - megtalálható a Compaya webshop társasjátékai között. Videós bemutató és letölthető magyar nyelvű játékszabály segíti a döntésben a játék iránt érdeklődőket.

Az Armonia egy könnyen tanulható kockadobós játék 1-4 fő számára. Nyolc éven felülieknek ajánlható, hiszen versengő társasjátékról van szó, ezt a típust pedig igazán kedvelik a kisiskolások.

Mi itt a cél? Megtalálni a legjobb hangokat, majd azokat összekovácsolni egy hangkoronggá. Ehhez azonban különböző ösvényeken kell végighaladni, majd eljutni a hegyek templomaiba.

Szórakoztató, logikát fejlesztő társasjáték, 45 percnyi kikapcsolódást kínál.

Egy népszerű játék 

Hasonlóan nagyon izgalmas a Kitchen Rush! - Legyél sztárséf! társasjáték. 8 éven felüli gyerekekkel már játszható, de a felnőttek se maradjanak ki, ők is önfeledt perceket tölthetnek el a főzős játékban.

Ez egy kooperatív társas, azaz együttműködésre van szükség a győzelem eléréséhez. A feladat pedig nem más, mint a megvásárolt étterem felvirágoztatása. Ehhez pedig az kell, hogy a legjobb hozzávalókból legyen összeállítva az étel, a kellő fűszerezés ne maradjon el, végül pedig a vendégek udvarias kiszolgálása is történjen meg.

Minél inkább ügyesebb valaki, annál nagyobb kihívással kell szembenéznie. Itt végül bárki lehet sztárséf!

A vidám, szórakoztató játékot körülbelül 60 perc alatt lehet végigjátszani, 2-4 fő számára ideális. Számos kiegészítő, játékelem található a dobozban, a szabályt pedig könnyű megjegyezni.

Rövid idejű társasok

A Compaya webshopban rövidebb idejű társasjátékokat is találunk. Így egy gyors játék a vacsora előtt vagy után még belefér az időbe, akár hétköznapokon is. Akik 10-20 perces játékidejű társasra vágynak, nézzék meg a Smart Games játékokat!

Kimondottan ajánljuk a Nyúlpikniket és a BéKalandot: mindkettő óvodáskorú gyerkőcöknek is hasznos. Nagyon jól fejlesztik ezek a játékok a logikát, a megfigyelőképességet és a koncentrációt. 

A Nyúlpiknikkel a memória is fejleszthető, mert emlékezni kell arra, hol vannak elrejtve a zöldségek. 

A BéKaland esetében pedig tervezésre és egy kis fifikára is szükség van: a békacsaládnak át kell kelnie a tavon, de el kell kerülniük a nagy halat. Közben pedig figyelni kell, nehogy a játékostársunk előbb érjen célba!

Ezek a szórakoztató társasjátékok ideálisak, ha a hűvös, esős idő miatt nem tud kimozdulni a család.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek