Starity

Felkerült a Netflix legnézettebb filmjei közé a Szöszi

2022. szeptember 30. 14:02   |   Szerző: Four

A Marilyn Monroe életéről szóló produkció nagyon népszerű lett, de a szakmai kritika sokat kifogásolta.

hirdetés

Bár csak két napja jelent meg, a Marilyn Monroe életéről szóló film máris a Netflix egyik népszerűségi listájának élére került. Az Andrew Dominik által rendezett Szöszi nagyon vegyes fogadtatást kapott: Ana de Armas alakítását sokan elismerték, ám a Variety szerint a film erőszakosságát a szakmai kritika nem nézte jó szemmel. 

Sokak szerint ugyanis a film nem volt más, mint "Marilyn újbóli megerőszakolása és kizsákmányolása".

Azok után a megaláztatások és borzalmak után, amelyeket Marilyn Monroe élete 36 éve alatt átélt, megnyugvás, hogy nem kellett végigszenvednie azt a közönségességet, amely a Szöszi volt: a legfrissebb játékfilm, amely kihasználta őt.

- írta a The New York Times filmkritikusa, Manohla Dargis.

Justin Chang, a Los Angeles Times filmkritikusa szerint "a film nem Marilynről szólt, hanem arról, hogy kínozták őt".

Adam Nayman, a The Ringer filmkritikusa így fogalmazott:

A Szöszi az a típusú film, ami három órán keresztül kegyetlenkedik veled, sóhajtást tettet, aztán azt mondja: "szívesen". Hát, kösz a semmit.

A Twitteren is akadtak jópáran, akik nehezményezték, hogy a produkció leginkább Monroe életének kiszolgáltatott helyzeteire koncentrált, és kevésbé mutatta meg azokat a pillanatokat, amikor a színésznő esetleg kiállt magáért vagy jól érezte magát.

Norma/Marilyn egy olyan skatulyába került, amely csak azt hagyja neki, hogy megerőszakolják, szexualizálják, ő pedig apucinak szólítson embereket

- írta egy felhasználó.

A produkciót egyébként már a megjelenése előtt sokat kritizálták, többek között azért, mert a rendező Joyce Carol Oates azonos című regényét vette a film alapjául, Oates azonban írásában sok helyen a saját képzeletére hagyatkozik Monroe életével kapcsolatban. 

 

 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek