Starity

A karkötő az önkifejezés eszköze

2022. október 02. 13:01   |   

A karkötő viselése egyidős az emberrel, sok tartalmat és jelentést hordoz a mai napig is.

hirdetés
A karkötő az önkifejezés eszköze

Viselik férfiak és nők, munkahelyen, otthon, programon, sportoláskor, gyakorlatilag minden élethelyzetben. Készülhet nemesfémből, aranyból, ezüstből, lehet drágakövekkel kirakva, vagy akár üvegből, szintetikus anyagból, de manapság reneszánszát éli az organikus anyagból készült karkötő is. 

Mit fejez ki a karkötő?

Bár a Velekey Ékszervilág webáruház Pandora karkötőinek a viselése rengeteg információt és emléket hordoz magában, azért a múltban sokszor még meghatározóbb tartalommal bírt egy-egy darab.

Megjelenésekor díszítő funkciója mellett spirituális és kultikus célokat is szolgált, elsősorban a viselőjének életére, szerencséjére hatást gyakorló istenek és szellemek megnyerésében játszott szerepet. Ekkor olyan anyagból is készülhetett, ami a leküzdendő akadályt, ellenfelet szimbolizálta.

A karkötőket a középkorban adományozták kitüntetésként, és viselhették egy szervezethez való tartozás jelképeként is. Ezek általában aranyból készültek, és gazdagon díszítettek voltak.

Napjainkban már sokkal szélesebb és lazább az ékszer viselésének a szokása, az anyagok és a minták, a megoldások sokszínűsége szinte végtelen számú lehetőséget biztosít. A nemesfémből készült darabok mára már inkább státuszszimbólumok lettek, minden élethelyzetben elfogadottak az egyszerű, barátságot szimbolizáló változatok, melyek nagy eszmei értékkel bírnak, és a személyes vonatkozások dominálnak.

Hogyan válaszd ki a megfelelő terméket?

Ez elsőre talán nehéznek tűnik, hiszen hatalmas a választék, de ki mondta, hogy csak egy darabot vehetsz?

A legjobb, ha nézelődés közben megnyitod a szívedet, és minden darabot a saját szempontjaid szerint nézel meg. Még ha maga az ékszer egyszerű is, a méltán híres charmokkal egyedivé teheted őket. Mutasd meg a számodra fontos értékeket, és viseld emlékeidet is charmok képében a karodon!

Ha úgy érzed, hogy egy termék kifejez téged, illik hozzád, akkor már nyert ügyed van, biztos lehetsz abban, hogy sokáig szeretettel fogod viselni a kiválasztott ékszert.

Pandora karkötők mindenkinek

A Pandora az ékszerek között egy igazi világmárka, jelenleg a világ 100 országában értékesítik a termékeit. Jellemző ezekre az ékszerekre a sokféleség, változatosság, a szépség és tartósság.

Ezeket a tulajdonságokat hordozzák a Pandora termékei is, például a Pandora fix karkötő Signature ID PAVÉ. Ez az ékszer tömör ezüstből készül átlátszó cirkónia kövekkel. Minimalista szépség, ezért tökéletesen illik minden más ékszerhez is, ugyanakkor különböző kiegészítőkkel felszerelve bármilyen stílust és hangulatot kifejezhetsz vele.

A Pandora modellek külön előnye, hogy bármikor tudsz választani hozzá illő charmokat, sőt nyakláncokat, klipet, gyűrűt vagy fülbevalót is! Ha szereted az egységes, ugyanakkor jól variálható ékszereket, akkor érdemes alaposan betárazni a Velekey Ékszervilág webáruház Pandora kínálatából!

 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek