Starity

Izgalmas irodalmi iszogatás nagy regények főszereplőivel

2022. október 15. 16:04   |   

Ebben a cikkben irodalmi iszogatásra invitáljuk a kedves olvasót. Ugyanis képzeletben megnézzük, milyen italokat és italkülönlegességeket tudnánk elképzelni Raszkolnyikov, Anyegin vagy Don Quijote karakteréhez.

hirdetés
Izgalmas irodalmi iszogatás nagy regények főszereplőivel

Úgyhogy izgalmasnak ígérkezik ez a néhány fantáziadús perc. Lássuk tehát, hogy az irodalom főhőseihez mi mindent tudnánk társítani.

Ki tudja, talán egy jó vodkával Raszkolnyikov története is kedvezőbbre fordult volna

Sok nagymenő vállalkozó története indult úgy a világban, hogy hősünket kicsapják az egyetemről. Raszkolnyikov viszont mégsem ettől lett híres vagy hírhedt, hogy világverő garázscéget alapított volna.

Ehelyett brutális gyilkosságot követ el, amit jobb nem is bolygatni. Inkább jobb azon morfondírozni, hogy vajon az iDrinks széles vodka választékából rendelve vajon Raszkolnyikov sem feltétlenül vetemedett volna ilyesfajta tettekre.

Példának okáért a Mamont vodka tisztasága és esszenciája lehűthette volna a benne munkálkodó indulatokat. Hiszen a nyomor, a nélkülözés nem szívderítő dolog. Viszont némi gyógyírt jelenthet a bajra néhány korty fenséges ital.

Anyegin szerelmi bánatára sem lett volna rossz megoldást találni

Puskin ikonikus regénye hűen tükrözi a 19. századi orosz értelmiség hányattatott identitásának válságait. Anyegin belső harcai sem akármilyenek, hiszen volt már művész, tudós, földesúr, hogy aztán nem akármilyen szerelmi kalamajkába keveredjen.

Érdektelenség, majd váratlanul jött heves érzelmek, átcsapva féltékenységbe és szörnyű tragédiába. Az ember akaratlanul is azt gondolja magában, hogy ez a sztori bizony sokkal pozitívabb eredményt érdemelne.

Mennyivel másabb fordulatot vehetne például a történet, ha Anyegin a levélírás mellé lehajtana egy-egy pohár Grey Goose Original vodkát. Mindjárt azt gondolhatjuk ezen a ponton, hogy az összerakott szavak és mondatszerkezetek talán kedvezőbb mederbe terelték volna a történetet.

Don Quijote története is fontos

Ha már irodalmi iszogatásokról beszélünk, még ha csak a képzelet szintjén is, Don Quijote is igazán megérdemel egy külön fejezetet. Persze racionalitásról nála sem beszélhetünk, hiszen erősen hajlamos a valóságot a költészettel és a káprázattal keverni.

Merjük remélni, hogy van az a nemes ital, amitől Dulcineába sem feltétlenül az eszményi szépségű hölgyet, hanem a valóságos teltkarcsú kocsmáros hölgyet látná bele. Persze ha valakit ennyire kiborít a kor szürke egyhangúsága, talán jobb is, hogy megmarad a képzelet szülte világában.

Ettől függetlenül a Don Simon sangriát igenis el lehet képzelni hősünkhöz. Amiből egy-egy pohárral lehajtva jó eséllyel kétféle iránnyal mehetne tovább a története. Vagy még inkább elmerülne a képzelet világában, vagy hirtelen feleszmélne, és racionálisabban szemlélné a környezetét.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

alkohol felnőtt ital
hirdetés

Ajánlott cikkek