Starity

Sportfogadás tippek és tanácsok nem csak kezdőknek

2022. október 24. 11:11   |   

Mindenekelőtt a legfontosabb tanácsunk, hogy fogadj felelősségteljesen!

hirdetés
Sportfogadás tippek és tanácsok nem csak kezdőknek

A sportfogadás és különösen az online formája napjainkban egyre népszerűbb Magyarországon. Ebben a írásunkban néhány olyan megfontolandó tanáccsal szeretnénk szolgálni, amelyek jól jöhetnek a későbbiek során mindazoknak, akik úgy döntenek belevágnak a sportfogadásba. 

Kezdjük a legfontosabbal: fogadj felelősségteljesen!   

A felelősségteljes fogadás témája manapság kicsit túl van misztifikálva. Pedig valójában mindössze néhány alapvető dolgot kell szem előtt tartani, amikor az ember mondjuk a Tippmix-en, vagy valamelyik legális bukmékernél elkezd igazi pénzes fogadásokat tenni sportesemények kimeneteleire. 

Íme pár tanács:

  • A felelősségteljes online fogadáshoz kulcsfontosságú, hogy ismert a saját anyagi lehetőségeidet. Soha ne játssz – ne fogadj nagyobb összegben – mint, aminek az esetleges elvesztését megengedheted magadnak. 

  • Ügyelj rá, hogy a sportfogadás ne válhasson a szenvedélyeddé. Ne feledd elsősorban a szórakozásról, kikapcsolódásról kell szólnia, ezért nem tekinthetsz rá rentábilis bevételi forrásként.

  • Ha veszítesz, ne próbáld meg azon nyomban visszanyerni a pénzed. Higgadj le, hiszen csakis nyugodtan, az esélyeket átgondolva tud az ember teljesen objektív döntéseket hozni. 

  • Amennyiben úgy érzed problémád adódott az online fogadással, sportfogadással, mielőtt kérj szakértői segítséget: Magyarországon vedd fel a „Játék határokkal Információs pontok” valamelyikével (Ökumenikus Segélyszervezet). 

  • Az Európai Unió régiójában legálisan működő online sportfogadás oldalakon úgynevezett önfelmérő tesztek is vannak, emellett pedig olyan eszközök / funkciók, amikkel korlátozni tudja az adott felhasználó a fogadással eltöltött időt, limiteket állíthat be, és szükség esetén ki is tilthatja magát az adott oldalról részlegesen vagy végleg (önkizárás).

Néhány tipp az internetes online sportfogadással ismerkedők számára

Elöljáróban annyit, hogy a sportfogadás oldalak profitorientáltak. Ez nem azt jelenti, hogy a legális licenccel rendelkező, szabályozott körülmények között működő bukmékerek át akarnak verni, de ugyanakkor nem is a „barátaid”. Ezért fontos, hogy kihasználj minden olyan lehetőséget, ami a mérleg nyelvét feléd billenti, valamint, hogy teljesen objektív módon, tények és információk alapján köss fogadásokat, ne pedig érzelmektől vezérelve. 

A sportfogadás online világában azok érnek el sikereket, akik a kezdeti tőkéjüket (bankroll) sikeresen tudják növelni lépésről lépésre, mivel minél tágabb az ember anyagi mozgástere annál több lehetőség közül választhat. 

A kezdők részéről elkövetett egyik legnagyobb hiba, hogy rendszeresen fogadnak olyan sportolókra, csapatokra, amelyekhez valamilyen módon érzelmi kötelék fűzi őket. Ha belegondolsz, képtelenség objektíven fogadnod mondjuk egy Milan – Lazio focimeccsre, ha világéletedben Milan szurkoló voltál.

A sikeres online fogadás további fontos kritériuma, hogy olyan sportot válassz, amihez valamilyen szinten értesz. De ez önmagában nem elég, mivel – ha mondjuk a labdarúgást vesszük alapul – nagyon sok a top liga, különféle kupasorozatok vannak, nemzetközi mérkőzések stb. Ezért eleinte érdemes 1-2 ligára fókuszálni, folyamatosan követni az eseményeket, figyelemmel kísérni az átigazolási időszakokat, az egyes játékosokkal kapcsolatos híreket (erre a célra a közösségi oldalak felületei kiválók). 

Amennyiben lehetőséged van rá, és az online fogadás mellett döntesz, akkor érdemes több bukmékernél is számlát nyitnod, hogy kihasználhasd a számodra kedvező promóciós ajánlatokat, mint például az ingyenes fogadások (Free Bets), vagy az új tagoknak járó üdvözlő bónuszok.

Abban az esetben, ha a bankrollod „mérete” megengedi érdemes jobban elmélyedned az úgynevezett Rendszer Fogadások (System Bets) világában. Ilyen fogadási mód például a Heinz vagy a Goliath. A Rendszer Fogadások előnye, hogy abban az esetben is profitot lehet velük elérni, ha mondjuk 7 sportesemény kimenetel választásodból csak 4-5 jön be.

Konklúzió

A sportfogadás, online fogadás a remek szórakozás, kikapcsolódás és a játék izgalma mellett arra is lehetőséget kínál, hogy nyereményeket szerezz. Viszont kockázatokat is rejt magában. Ezért akkor és csak akkor vágj bele, hogyha előzetesen alaposan felmérted a lehetőségeid, és mind a pozitívumokkal, mind a negatívumokkal tisztában vagy. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek