Starity

Az irodaköltöztetés is mehet gördülékenyen

2022. november 12. 14:02   |   

Egy irodaköltöztetés során számos olyan dologba ütközhetünk, amibe egy lakás bútorainak átköltöztetése közben nem igazán. Ezeket a szituációkat tudnia kell megoldani a megbízott költöztető cégnek. Fontos tehát, hogy megfelelő rutinnal és gyakorlott szakembergárdával rendelkező költöztetőt találjunk a feladatra.

hirdetés
Az irodaköltöztetés is mehet gördülékenyen

A megfelelő költöztető cég kiválasztásán múlik minden

Ahhoz, hogy gondtalan legyen bármilyen költöztetés, legyen szó akár privátról vagy irodairól, szükségünk lesz egy kiváló cégre. Egy olyat kell keressünk, aki mindenben partner, érti a dolgát, és megfelelően képzett, egyben rutinos kollégákkal rendelkezik.

Szükségünk lesz tehát egy olyan megbízható partnerre, mint például a Servitius és Partnerei költöztetés csapata. Ők nemcsak kiváló teamet alkotnak, de megfelelően képzettek és óriási rutinnal is rendelkeznek. Olyan gárdával dolgoznak, ami nem beugrósokból áll, hanem fix dolgozókból, és ez hatalmas előny a konkurenciához képest.

Gyakorlatilag itt dől el az, hogy mennyire lesz gördülékeny az iroda átköltözése. Ha ugyanis nem megfelelően választjuk meg a partnert, akkor az akár a vagyontárgyak sérüléséhez is vezethet, de túl magas árhoz vagy határidőn túli teljesítéshez is.

Tervezzünk előre!

Ha időbeli csúszás lesz a költözéssel, az felboríthat mindent. Ugyanis a normál üzletmenet biztosításához szükségünk lesz egy ütemtervre. Ebben napra pontosan minden mozzanatot rögzítenünk kell, amire a költözés során sor kerül. Így tudjuk csak biztosítani a megfelelő, folyamatos (vagy minimális kieséssel járó) működést.

Tájékoztassuk és kérjük ki a kollégák véleményét is

Már az előkészületek során is nagyon fontos, hogy tájékoztassuk az üzleti partnereinket és a kollégáinkat is, hogy az iroda elköltözése várható. Tudassuk velük, hogy erre milyen ütemterv mellett mikor kerül sor.

Emellett pedig vonjuk is be a munkatársainkat a folyamatba. Kérjük ki a véleményüket, hogy szerintük az új irodában milyen változásokat érdemes eszközölni a mostani elrendezéshez képest. Vagy milyen új bútordarabokat kell beszerezni, a meglévőket hova lenne érdemes elhelyezni.

Ez utóbbiból kiderülhet, hogy nem életszerűen vannak bizonyos irattartó szekrények vagy nyomtatók elhelyezve. Fontos információkhoz juthatunk ezáltal, melyeket felhasználva még a hatékonyságunkat is tudjuk növelni.

Az irodaköltöztetés buktatói

Több dologra kell együttesen készülnie a költöztető cégnek. Az egyik az, hogy lehetnek nehéz tárgyak (pl. páncélszekrény). Ha kellő rutinnal rendelkezik a megbízott cég, akkor ebből nem adódhat probléma.

Szerencsére a legtöbb irodabútor gyorsan és könnyen szétszerelhető. Azonban így is maradhatnak akkora darabok, melyek a liftekbe nem férnek be (pl. tárgyalóasztal). Ilyenkor a lépcsőház felé kell venni az irányt, ami nagyobb rutint és elővigyázatosságot igényel.

Emellett persze a határidőre is nagyon ügyelnie kell a költöztető szakembereknek az ütemterv miatt. Jól meg kell tudniuk tervezni a költözés időtartamát. De egy profi csapat ezt nagyon jól tudja.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek