Starity

Hogyan válasszuk ki a megfelelő hajsampont?

2022. november 24. 21:09   |   

Alábbi cikkünkben minden információt összeszedtünk, ami csak releváns a témában. Köztudott és kevésbé ismert trükkökkel, tippekkel egyetemben a teljes, ragyogó, egészséges végeredmény érdekében.

hirdetés
Hogyan válasszuk ki a megfelelő hajsampont?

Mire használják a sampont?

Ez egy szinte triviális, már-már bagatell kérdésnek tűnik, amire látszólag mindenki kívülről fújja a választ. De azért érdemes egy picit mélyebben is belemenni a konkrét funkciók ismertetésébe, mert ezek az információk sokat nyomnak a latba akkor, amikor a legjobb sampon kiválasztása a feladat.

Tehát a hajra szabott sampon kíméletesen, de eredményesen eltávolítja az elhalt hámsejteket, megtisztítja a bőrt a különböző eredetű szennyeződésektől, mint például korpa, faggyú, tisztává varázsolja a fejbőrt, valamint a hajat a mindenféle, nap, mint nap alkalmazott hajformázó kozmetikumoktól. Nagyjából így összegezhető, hogy miről is szól valójában, a maga teljességében a hajmosás. Már ha minden optimális a kivitelezés során. Ez ugyanis a másik olyan téma, amire a legtöbben legyintenek, mondván ez magától értetődik, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy mégsem feltétlenül.

Úgyhogy a következő dilemma, amire dióhéjban megadjuk a feleletet, hogy hogyan is érdemes megtisztítani a fejbőrt? Nyilván az első lépés nem meglepő módon az optimális készítmény kiválasztása.

A fejbőr a lényeg?

Igen, a sampon rátalálásánál ez az egyik olyan tényező, ami kulcsfontosságú. De még mielőtt erre részletesebben kitérnénk, következzen néhány hajmosási praktika. Először is göndör haj kivételével jót tesz a mosás előtti fésülködés. Sokan ezt időpazarlásnak érzik, de megéri kipróbálni. Aztán az alapos áztatás sem maradhat el. Ezt azért emeljük ki, mert vannak, akik hajlamosak a feleslegesnek ítélt vizet nemes egyszerűséggel kinyomkodni, ám így a habképződés nem megfelelő.

Az, hogy ki hányszor mossa meg a fejbőrét, abszolút egyénfüggő, ahogy az is, hogy az adott készítményt kell-e hígítani vagy sem. Utóbbi egyébként az összetételtől is nagyban függ, illetve a személyes érzékenységtől. Végül, bár ez valószínűleg tényleg sokak számára pusztán ismétlés: a sampont ildomos a vizes tenyerekbe önteni és nem közvetlenül a hajra. A masszírozó, koncentrált kézmozgások lazító, sőt stresszoldó hatásúak, ami még a faggyúmirigyeknek is kifejezetten jót tesz, tehát ezt a kényeztető lépést nem jó ötlet elsietni.

Ami a víz felszárítását illeti: a hajszálak erős dörzsölése nem javasolható, mert roncsolódáshoz vezethet. Viszont egy nedvszívó törölköző vagy régi pamut póló jó szolgálatot tehet: turbánt készítve vele máris megtörténhet a fölös víz felszívása anélkül, hogy a hajszálak sérülnének.

Melyek a személyes paraméterek?

Itt jön a megfelelő sampon kiválasztása. Ebben a témában nincs általános jó tanács, mivel az egyéni preferenciák számítanak. A különböző készítmények alkalmasak korpás, zsíros vagy túlérzékeny, allergiás fejbőrre. Az enyhe, allergénmentes típusok kétségtelenül a legjobbak. A legfontosabb azonban, hogy ismerje saját fejbőrét és hajtípusát. Ezekkel az információkkal a vásárlás többé nem jelenthet problémát.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek