Starity

Különleges helyszínek Szicíliában: itt forgatták A Fehér Lótusz új évadát!

2022. november 28. 20:08   |   Szerző: Four

Romantikus, drámai helyszíneken, Szicíliában készült A Fehér Lótusz második évada.

hirdetés

A Fehér Lótusz című sorozat híres a különleges, lélegzetelállító forgatási helyszíneiről. Míg az első évadban Hawaiira, a másodikban Szicíliába látogatnak el luxuskörülmények között a vendégek. 

A People magazin az új évad executive producerével, David Bernarddal készített interjút az olaszországi helyszínek hátteréről. A szakember pedig többek között azt is elárulta, hogy az Etna vulkán sok jelenetben szolgáltatja a vizuális tematikát, és külön érdekesség volt, hogy a produkció gyártása során kitört. Az eget 24 órán keresztül hamu borította, a stábtagok pedig nem győzték filmre venni a lávafolyamot a hegy oldalán, amely amúgy is rendkívül jól illett a történetben megbújó folytonos feszült hangulathoz.

San Domenico Palace, taorminai Four Seasons Hotel

 

 

A Fehér Lótusz képzeletbeli luxushotelnek ezúttal a taorminai Four Seasons adott otthont:

Elképesztő személyisége van. Taormina egy ősi város a hegy tetején, érezni lehet a történelmet és az életet, amelyet itt élhettek az emberek. 

- jelentette ki a producer az 1200-as években épült városról. Érdekesség még, hogy a forgatócsapat rendszeresen paranormális jelenségeket tapasztalt a hotelben, Bernard például többször is kopogást hallott az éjszaka közepén a szobája ajtaján, ám mikor kinyitotta, nem volt ott senki.

 

Planeta Sciaranuova borászat

 

 

Az Etnán, egy Castiglione di Sicilia területén található borászatban is zajlott néhány jelenet, méghozzá a Planeta Sciaranuova borászatban, ahová Cameron (Theo James), Daphne (Meghann Fahy) és Ethan (Will Sharpe) látogatott el. Bernard szerint elképesztő, micsoda festői tájakat vihettek filmre:

Tulajdonképpen félig a vulkánon vagy, nagyon közel a hegy csúcsához.

- mesélte.

 

Noto városa

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@ által megosztott bejegyzés

 

A történet szerint Daphne (Meghann Fahy) mindenképpen szeretne ellátogatni Noto városába, és a kiruccanásra magával viszi Harpert (Aubrey Plaza) is. 

Vizuálisan annyira különbözik a többi szicíliai várostól, Palermótól, Taorminától és Cefalutól. Nagyon jellegzetes az építészete és jellegzetesen más, mint Szicília többi része. Minden, amit szeretnél, megtalálható benne. Nagyon romantikus, élhetó város, engem igazán elvarázsolt Noto. 

- tette hozzá.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek