Starity

Tegye otthona levegőjét egészségesebbé párátlanítással

2022. december 07. 14:02   |   

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik nemcsak szervezetünk, hanem otthonunk karbantartása is. A vizes, penészes lakásban megtelepednek a kórokozók, melynek kialakulását a párátlanítás segítségével tudjuk féken tartani.

hirdetés
Tegye otthona levegőjét egészségesebbé párátlanítással

A megfelelő páratartalom eléréséhez használhatunk elektromos eszközöket, így elkerülhetjük a penészgombák kialakulását. A penész több, különböző megbetegedésnek lehet okozója, mint például az asztma és egyéb légúti problémák. A légtisztításhoz és párátlanításhoz speciális berendezéseket használhatunk, melyek kiválasztásához hoztunk néhány tippet.

Csökkentsük költségeinket

Az energiatakarékosság napjaink fontos kérdése, így alapvető felvetés, hogy a párátlanításhoz használt készülékek mennyi áramot fogyasztanak. Elmondhatjuk, hogy nemcsak energiát megtakarítva végzik a dolgukat, hanem a fűtési számlánk csökkentésében is segítségünkre lehetnek.

Az Airfresh által kínált páramentesítő berendezések csendes és hatékony működésükkel képesek az ideális 45-65% közötti páratartalmat biztosítani. Miután a hőérzetünket nagyban befolyásolja a helyiség páratartalma, így a kevésbé meleg szobában is kellemes lesz számunkra a klíma.

Túl magas vagy túl alacsony páratartalom

Kevesen tudják, hogy az alacsony páratartalom is több egészségügyi problémát eredményezhet. A nedvesség hiánya miatt a szemünk, nyálkahártyánk és bőrünk kiszárad, ezáltal pedig nagyobb eséllyel kaphatjuk el az influenzát, náthát. 

A hosszú ideig 60% feletti páratartalmú helyiség szintén betegségek melegágya, hiszen ez a környezet a legideálisabb a penész kialakulásának. A páramentesítő készülékek megoldást kínálnak úgy, hogy automatikusan elvégzik az optimális páratartalom beállítását a helyiségben, és azt folyamatosan szinten tartják.

Párátlanítás páramentesítő készülékkel

Gyakori jelenség a túl meleg szobában, hogy a lecsapódó pára az ablaküvegen folyik végig. Ezzel egyidőben a hideg falakon kialakulhatnak a penészes foltok, elszíneződések, mely később dohosodáshoz vezet, ami kellemetlen szagokkal jár együtt. A hosszú távon tapasztalható dohosodás és vizesedés reumatikus panaszokat és allergiás megbetegedéseket okozhat. Ez keletkezhet a beázott fal, a fürdés miatt kicsapódó pára vagy a száradó ruhákból kipárolgó víz okán.

Rövid távú megoldásként alkalmazhatjuk az időközönkénti szellőztetést, azonban véglegesen ez nem segít a probléma megoldásán. A párátlanítás leghatékonyabb módja a páramentesítő készülékek beüzemelése. A számtalan változat közül a helyiség méretének megfelelő modellt válasszuk. 

A legmodernebb készülékek távolról, wi-fis megoldással vezérelhetőek, így kényelmesen tudjuk a megfelelő páraértékre beállítani a berendezést bárhonnan. A legtöbb modell a vizet tárolótartályba gyűjti, a nagyobb berendezések pedig közvetlenül a csatornavezetékre is ráköthetőek, így kevés karbantartást igényelnek.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek