Starity

James Cameron bebizonyította, hogy Jack nem élhette túl a Titanicban

2022. december 21. 17:05   |   Szerző: SzilviD

James Cameron 25 éve hallgatja, hogy miért halt meg Jack Dawson a Titanic végén. Most be akarja bizonyítani, hogy muszáj volt.

hirdetés
James Cameron bebizonyította, hogy Jack nem élhette túl a Titanicban
Fotó: IMDb

A film 1997-es bemutatója óta a nézők vitatkoznak a befejezésről. Sokan arra a következtetésre jutottak, hogy Rose (Kate Winslet) helyet tudott volna csinálni Jacknek (Leonardo DiCaprio) a vízen lebegő ajtón, megmentve ezzel az életét. 

James Cameron rendező negyed évszázadon át érvelt amellett, hogy művészi okokból kellett meghalnia, most viszont azt tervezi, hogy egy készülő dokumentumfilmben bebizonyítja, hogy Jack nem élhette volna túl.

Elvégeztünk egy tudományos kísérletet, hogy véget vessünk ennek az egésznek, és egyszer s mindenkorra lezárjuk a vitát

- mondta Cameron, akinek nemrég jelent meg az Avatar: A víz útja című filmje.

Azóta alapos törvényszéki elemzést végeztünk egy hipotermia-szakértővel, aki reprodukálta a filmbeli tutajt, és egy kis dokumentumfilmet fogunk készíteni róla, amely februárban jelenik meg. Fogtunk két kaszkadőrt, akiknek a testtömege megegyezett Kate és Leo testtömegével, és szenzorokat helyeztünk el rajtuk, majd jeges vízbe tettük őket, és különböző módszerekkel megvizsgáltuk, hogy túlélhették-e. Végül arra jutottunk, hogy kizárt, hogy mindketten túlélhették volna. Csak az egyikük maradhatott életben.

Camerontól azt is megkérdezték, hogy megbánta-e, hogy megölte a karaktert. 

Nem, meg kellett halnia. Ez olyan, mint Rómeó és Júlia. Ez egy film a szerelemről, az áldozathozatalról és a halandóságról. A szerelem az áldozathoz mérhető.

A Titanicot jövő februárban, Valentin-napon újra bemutatják a mozikban 4K-ban, Cameron tudományos projektje pedig a National Geographicon fog futni.

Talán... talán... 25 év után már nem többé kell ezzel foglalkoznom.

via Postmedia, The Toronto Sun

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek