Starity

Ashley Tisdale az alopeciáról: "Nincs benne semmi szégyellnivaló"

2023. január 12. 15:03   |   Szerző: Four

Autoimmun betegséggel küzd a színésznő, elárulta, neki milyen praktikák segítettek.

hirdetés

Ashley Tisdale őszintén vallott az egészségéről: a színésznő elárulta, hogy Jada Pinkett Smith-hez hasonlóan ő is alopeciával, vagyis foltos hajhullással küzd. 

Sokan kínosan érzik magukat, ha beszélniük kell erről a problémáról. Bármilyen típusú hajhullás kikezdheti az ember önbecsülését, főleg ha úgy érzed, egyedül neked van ilyen betegséged. És pont ezért szeretnék nyíltan beszélni róla - mert nincs benne semmi szégyellnivaló.

Tisdale hozzátette, a húszas évei elején jelentek meg először nála az autoimmun betegség tünetei, majd a bőrgyógyásza alopeciával diagnosztizálta. A színésznő észrevette, hogy esetében gyakran a stressz hozza elő, amely ellen meditációval és jógával küzd, és próbál priorizálni, hogy mik az igazán fontos dolgok az életében. 

Emellett a diéta is sokat segített neki, esetében egy paleo-diétához hasonló étrend vált be:

Jobban érzed magad tőle, és gyógyító hatással van az emésztésedre. Nem feltétlen egész életen át javasolnám, de egy 30 napos kúrát jó kipróbálni.

- mondta.

Tisdale előtt a már fent említett Jada Pinkett Smith is őszintén beszélt a betegségéről, amelynek kapcsán hatalmas botrány kerekedett a tavalyi Oscar-gálán, ahol a férje, Will Smith megpofozta a színésznő kopaszságán gúnyolódó Chris Rockot.

 

 

via People

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek