Starity

Rafael Nadal lett a legsportszerűbb játékos

2010. december 03. 23:11   |   Szerző: szavy

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A spanyol teniszezőt választották meg 2010-ben a Stefan Edbergről elnevezett sportszerűségi választáson. Ezzel Federer hat éve tartó győzelmi sorozatát szakította meg.

hirdetés
Rafael Nadal lett a legsportszerűbb játékos

2010-ben a spanyol Rafael Nadal nyerte a többi teniszező által odaítélt kitüntetést. A díjazottakat november 27-én Londonban jelentették be, egy nappal a világbajnokság döntője előtt.

Azt, hogy ki kire szavazott, nem lehet tudni, csak Tomáš Berdych esetében, aki elmondta, hogy idén Roger Federer helyett most a spanyol játékosra voksolt. A cseh teniszező elmondása szerint sokáig gondolkodott, és elárulta, végül miért döntött Nadal mellett: „Nagyot csalódtam Federerben. Sérüléssel és külső tényezőkkel magyarázta, hogy kikapott tőlem Wimbledonban. Szomorú voltam, hogy ezt kellett olvasnom a londoni lapokban” – majd hozzátette, hogy a wimbledoni esettől függetlenül is a jelenlegi világelsőt támogatta volna.

Mivel most Nadal nyert, így Federer hat éve tartó Stefan Edberg sportszerűségi választáson aratott győzelmi sorozatát szakította meg. Az évben három Grand Slam-versenyt megnyerő Rafael Nadal nemrég átvehette az évet záró világelső díját is.

Federer rajongóinak sem kell szomorkodniuk, hiszen a svájci sem maradt díj nélkül. Sorozatban nyolcadik alkalommal nyert a szurkolók kedvence kategóriában, ahol a szavazatok 47%-át tudhatta magáénak Nadal 42%-ával szemben.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek