Starity

Michelle Yeoh történelmet írt: ő az első ázsiai színésznő, aki megkaphatja a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat

2023. január 25. 15:03   |   Szerző: Four

A híresség nagy mérföldkövet ért el: az Oscar-jelölése különleges jelentőségű.

hirdetés
Michelle Yeoh történelmet írt: ő az első ázsiai színésznő, aki megkaphatja a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat
Fotó: sabrinabmakeup/Instagram

Tegnap jelent meg az idei Oscar-díjátadó jelöltjeinek listája, és mint kiderült, Michelle Yeoh is esélyes a legjobb női főszereplőnek járó szobrocskára. 

A híresség ezzel történelmet írt, ugyanis ő az első ázsiai származású színésznő, akit erre a díjra jelöltek. 

Azt hiszem, számomra ez azt jelenti, hogy az ázsiai színészek majd azt mondják: "Látjátok, ez lehetséges. Ha ő meg tudja csinálni, akkor presze, hogy én is." Ez a legfontosabb. Én elég átlagos vagyok, szimplán csak keményen dolgozom. Annyi csodálatos színész és színésznő van, akik már tudják, hogy helyük van az asztalnál. Csak találniuk kell egy lehetőséget, és odajutni. 

- nyilatkozta a Deadline-nak.

A malajziai származású híresség, aki a Minden, mindenhol, mindenkor című filmben nyújtott alakításáért kapta a jelölést, korábban a TIME-nak úgy nyilatkozott, ő is elgondolkodott rajta, hogy eddig egyetlen ázsiai színésznő sem kapta meg a fent említett díjat. 

És nem csak én - az egész ázsiai közösség gondolkodott már ezen

- mondta. 

Az idei Oscar-gála egyébként azért is különleges, mert Yeoh több ázsiai származású kollégája is jelölve lett egyéb kategóriákban (Ke Huy Quan, Stephanie Hsu és Hong Chau), miután a Filmakadémiát számos kritika érte azzal kapcsolatban, hogy legtöbb esetben fehér hírességek lesznek az esélyesek.

Yeoh a Minden, mindenhol, mindenkor kapcsán számos díjat kapott, többek közt Golden Globe-ot is - e díj esetében pedig a második ázsiai származású színésznő volt, aki megkapta, tavaly ugyanis Akwafina vihette el az aranyglóbuszt a The Farewellben nyújtott alakításáért.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek