Starity

Hogyan válasszunk férfi sportcipőt az edzés típusához?

2023. január 27. 11:11   |   

Edzőterembe járás, séta a haverokkal, esetleg egy mozgalmas munkanap? Mindezekhez a tevékenységekhez kényelmes és stílusos sportcipőre van szükségünk. A legtöbbünk számára ez a fajta lábbeli mindennapos választás, legyen szó akár edzésről, akár más aktivitásról. Ezért a férfi sportcipőt mindenképpen nagy tartóssággal és szennyeződésekkel szembeni ellenállással kell definiálni. Ismerjünk meg néhány értékes tippet, amelyekre érdemes odafigyelni, amikor sportcipőt választasz az edzéshez.

hirdetés
Hogyan válasszunk férfi sportcipőt az edzés típusához?

A cipőt az adott tevékenységhez válaszd!

A férfi sportcipő verziók mindennapi használatra és tipikus edzésekhez egyaránt kiváló alternatívát képviselnek. Ritkán használható azonban minden tevékenységhez egyetlenegy modell. A mindennapi sportcipők kicsit más megjelenésűek. Itt a stílus, a forma és az érdekes dizájn a legfontosabb. Az edzőtermi cipők esetében rendkívül lényeges a merev talp, amely jó stabilitást garantál. A futócipő ezzel szemben teljesen személyes és mérhetetlenül komplex téma, amely magában foglalja az adott láb típusának megfelelő talp kiválasztását, az optimális bokastabilitás tematikáját, valamint a sima vagy agresszív futófelület kérdéskörét.

Ügyelj a talp kialakítására!

A talp a felelős a talajhoz való optimális tapadás ügyében. A városban vagy a munkahelyen ez általában nem jelent problémát. Ilyen helyzetekben bátran választhatunk teljesen sima talpfelülettel rendelkező cipőket. Ha viszont erdei kirándulásokhoz vagy hosszabb túrákhoz, változatos terepen szeretnénk hordani a sportcipőt, érdemes recés vagy szegecses talpú cipőkben gondolkodni. Nemcsak nagyobb kényelmet és komfortot biztosítanak számunkra a járás során, hanem a biztonság megfelelő szintjét is garantálják.

Kerüld a varratokat a felsőrészen!

A varrások általában a cipő teljes felső részén, vagyis lényegében mindenütt jelen vannak, kivéve a talpat. A megfelelő, jól eldolgozott varrás felelős bőrünk kényelméért, és ez az, ami megakadályozza a felesleges súrlódást. Bár ez nagyon egyedi, a felső részen belüli minden varrás potenciális sérülésforrás lehet. Ez különösen fontos futócipő, nordic walking vagy túracipők esetén. Ha tudod, hogy nálad fennáll egy ilyen jellegű érzékenység, akkor ezt mindenképpen tartsd fókuszban, ha járásközpontú edzéstípusokkal kalkulálsz! A CCC a legapróbb nüánszra is odafigyel, így online és személyes üzlettereiben 100 százalékosan az egyéni igényeidhez igazíthatod a férfi sportcipő vásárlását.

Gondosan gondold át a cipő méretét!

Érdemes megjegyezni, hogy a sportcipő méretének mindig valamivel nagyobbnak kell lennie, mint amilyen a mindennapi viseletre szánt lábbelinké. Ez nagyjából fél méretben kalibrálható, de azt tudnod kell, hogy a futócipőt mindenképpen egyénileg kell kiválasztani. Gyakran előfordul, hogy itt olyan modellekre van szükség, amelyek akár 1-2 számmal nagyobbak, mint a hétköznapokban hordottak. Bár a cipők online értékesítése elképesztő ütemben növekszik, az edzéshez használt sportcipőket továbbra is érdemesebb a hagyományos boltokban beszerezni. Valójában az adott modell személyes felpróbálása a legbiztosabb megoldás, amely kényelmet és komfortot garantál a későbbi edzések során. Emiatt – különösen az első sportcipőt – érdemes helyhez kötött boltban beszerezni, és ha már konkrét preferenciáink vannak, és tudjuk, hogy milyen típusú modellek passzolnak a lábunkhoz, bátran dönthetünk az online vásárlás mellett. A jól ismert cipőláncok, köztük a CCC is, számos különböző gyártó férfi sportcipőinek széles választékát kínálják.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek