Starity

Öt híresség, aki egyben profi pókerjátékos is

2023. február 04. 16:04   |   Szerző: Starity

A mondás úgy tartja, a póker egy olyan játék, amelyet bárki játszhat, akinek van zsetonja, meg egy széke. Mivel az olyan pókerverseny-sorozatokra, mint a World Series of Poker, emberek ezrei özönlenek, hogy bekerüljenek a póker halhatatlan hírességeinek csarnokába, a játék színészeket, sportembereket és más sztárokat is szép számban vonz.

hirdetés
Öt híresség, aki egyben profi pókerjátékos is

Ezek a híres pókerjátékosok hatalmas bankszámlájukkal felfegyverkezve próbálják elsajátítani a játék csínját-bínját, és bátran kijelenthetjük, hogy néhányuknak ez meglehetősen jól sikerült is, főleg a Texas Hold'em pókerben. Az alább felsorolt játékosok mind rajonganak a pókerért, de ne hagyjuk, hogy híres státuszuk megtévesszen minket! Éles képességekkel rendelkező pókerjátékosokról beszélünk, akik könyörtelenül megfosztanak minket zsetonjainktól, de legalább ha szerencsénk van, legalább egy autogramot adnak cserébe.

Tobey Maguire

Tobey Maguire a világ egyik legsikeresebb színésze, aki olyan filmekben szerepelt, mint a Pókember, a Vágta és a Gyalogáldozat, filmenként bizony több mint 25 millió dollárt kér. Régóta érdeklődik a póker iránt, és élő, valamint online pókert is szívesen játszik. Maguire-ről köztudott, hogy kétes hírű készpénzes játékokban vett részt olyan sztárok oldalán, mint Matt Damon és Ben Affleck, ahol hatalmas pénzösszegek cseréltek gazdát. Ezeket a 2000-es évek közepén zajló készpénzes játékokat később egy „valós eseményeken alapuló" film, az Elit játszma tette halhatatlanná.

Shane Warne

Shane egy igazi ausztrál hős, akit minden idők egyik legjobb krikettjátékosának tartanak. A csapattársai által „Hollywood" néven ismert Shane már annyi mindenbe keveredett bele, amennyibe egy ember egy élet során csak belekeveredhet.... De ez neki még nem volt elég, még mindig folyamatosan gyűjti a címlap sztorikat! Nehéz egyetlen incidenst kiemelni az olyanok közül, mint amikor kikapta a fényképezőgépet egy tizenéves fiú kezéből, aki éppen dohányzás közben készített róla fényképet (Warne jóváhagyási megállapodást írt alá egy nikotinpótló gyártóval). Erről azt tweetelte: „Rossz dolgok történnek azokkal, akik jót cselekszenek! „Straya (Ausztrália) a legjobb hely a világon, de legyünk őszinték, politikailag nem korrekt. Az ausztrálok tudják, hogyan kell ünnepelni!  #szomjas" - válaszul az alkoholfogyasztásával kapcsolatos panaszokra, egy újságírót „önelégült idiótának" bélyegzett, feliratkozott a richsugardaddies.com oldalra, és több afférja van, mint Írországnak Eurovíziós győzelme ... hogy csak ennyit említsünk!

Shane pimasz személyisége elég jól tükröződik a pókerasztal mellett is, ahol már hét egymást követő évben játszott a WSOP-n. Ha már a pókernél tartunk, azt mondja, hogy az „néha nem olyan egyszerű, mint egy angol sereghajtónak békatalpat dobni" – mi sem mondhattuk volna jobban!

Jennifer Tilly

A „Hanta Boy" (Liar Liar) és a „Lövések a Broadwayn" (Bullets over Broadway) színésznője, Jennifer Tilly talán a legtapasztaltabb pókerjátékos ezen a listán. Sőt, egy ponton inkább tartotta magát pókerjátékosnak, mint színésznőnek.

Eddigi közel 1 000 000 dolláros nyereményével Tilly aztán tudja, mi a dörgés! Bár visszavonult a profi pókertől, továbbra is erős érdeklődést mutat iránta, és profi partnere, „Unabomber" (a kártyajátékos, nem a rossz ember) – tisztességes nevén Phil Laak - révén még mindig szoros kötelék fűzi a profi pókerjátékosok világához.

2005-ben Tilly megnyert egy WSOP karkötőt a Ladies No-Limit versenyen, ahol 600 másik játékost ütött ki a nyeregből és 150 000 dollárral gazdagította bankszámláját.

Shannon Elizabeth

A pókert „második karrierjének" nevező Shannon Elizabeth színésznő két nagy szenvedélye a póker és a nonprofit állatmentő szervezete, melyeket 2005-ben egyesített. Shannon a híres versenyigazgató, Matt Savage segítségével adománygyűjtő versenyt szervezett az Animal Avengers számára egy hírességeknek szóló pókeresten. Az összegyűlt adományokat többek között arra használták fel, hogy egy új 3D csőrt nyomtassanak egy Victoria nevű liba számára. Nevess csak – Te hány csőrt készítettél már?

Laura Prepon

Laura az „Azok a 70-es évek” (That 70s Show) és a „Narancs az új fekete” (Orange is the New Black) szerepeiről híres, ugyanakkor őrült pókertudással is rendelkezik. Laura több mint 10 éve szerepel a legnagyobb pókerversenyeken. Még a „Card Player" magazin címlapjára is felkerült. Ez véleményünk szerint egy nagyon klassz eredmény – jár a taps Lauranak!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek