Starity

A gyerekeknek való ételtermosz a legjobb megoldás a tárolásra

2023. február 13. 19:07   |   

Egyes termékek esetében, például egy olyan kiegészítőnél, amit minden nap használunk mi vagy kisgyermekünk, alaposan oda kell figyelnünk a részletekre. Az ételtermoszok, pláne a gyerekeknek készültek az elmúlt években nagy fejlődésen estek át, így érdemes odafigyelni ezekre a tárolóegységekre is. Gyerekeknek számtalan megoldás közül válogathatunk ma már.

hirdetés
A gyerekeknek való ételtermosz a legjobb megoldás a tárolásra

Ételtermoszokra igenis szükség van

Abban az esetben, ha szeretnénk kicsit szörfözni egy erre szakosodott oldal felhozatalában, érdemes meglátogatni a Termoszbolt.hu gyerek ételtermosz oldalát. Manapság egyre több érv szól amellett, hogy ideje elhagyni a hagyományos, megszokott tárolási módszereket. Sajnos még a mai napig az egyik leggyakoribb tárolási mód a zacskó és a papírtasak. A legtöbb gyermek ilyenben viszi az aznapi tízórait, uzsonnát, az összes ételt, italt. Ez sem kényelmi, sem környezetvédelmi szempontból nem jó megoldás. 

A zacskók, papírtasakok egyszer használatosak, így minden nap újra van szükség, könnyen kiszakadnak, az ételt-italt nem tartják se melegen, se hidegen. Ha elszakadnak, akkor pedig a hátizsákban tárolt füzeteket, íróeszközöket veszélyezteti, mivel könnyen eláztathatja őket, így nagyobb kárt is okozhatnak.

Ugyanilyen okból nem jelentenek megoldást a műanyag ételtárolók. Ugyan többször lehet használni, mint a papírtasakokat, de szintén könnyen megsérülhetnek, és az ételt sem képesek melegen tartani. Ahogy használódnak, a fedelük egyre könnyebben lejöhet, amivel visszatérünk a zacskóknál említett problémához: eláztathat mindent, ami a táskában van.

A gyerek ételtermosz több, mint egy sima tároló

Itt jönnek képbe az ételtermoszok, amelyek minden eddig említett problémát egy csapásra megoldanak, sőt. Érdemes nemcsak az étel tárolására használni ilyen eszközöket, hanem a folyadékbevitelről is gondoskodhatunk ilyen formában. A legnagyobb előnye az ételtermoszoknak, hogy rozsdamentes acélból készülnek, így már ez önmagában egy hatalmas előrelépés a papírzacskókhoz és műanyag ételesekhez képest. Ennek az anyagnak köszönhetően sokkal strapabíróbb az egész eszköz, így akár hosszú évekre megoldhatjuk az ételek, italok tárolását.

Mindemellett nem szabad elmenni amellett sem, hogy az ökológiai lábnyomunkat is csökkenthetjük, szinte nullára, mivel nem fogunk minden nap új zacskót, papírtasakot előkészíteni és kidobni. Elég csak minden egyes használat után, a nap végén elmosni az ételtermoszt, és máris mintha új lenne, rakhatjuk bele a következő adagot.

Megfelelő méret és megjelenés

A méretek miatt nem kell aggódni, mivel garantáltan el fog férni az iskolatáskában. Az ételt hosszú órákon képes melegen vagy hidegen tartani, így mindig friss lesz az étel a fogyasztásnál. Ételtermoszt rengeteg stílusban, mintában kaphatunk, érdemes elég időt szánni a keresésre és a vásárlásra.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek