Starity

Modern bevásárlási szokások a mindennapok során

2023. április 23. 13:01   |   

Annak ellenére, hogy korosztályra való tekintet nélkül szinte mindenki használja az internetet elég sok kritika éri, hogy nem könnyít valóban az emberek mindennapjain. Pedig valójában, ha valaki tudja, hogyan használja jól a neten található információkat, akár órákat is spórolhat magának a mindennapok során. A havi nagybevásárlást kimondottan könnyűvé tehetik az online katalógusok, mutatjuk is milyen formában.

hirdetés
Modern bevásárlási szokások a mindennapok során

Az online katalógusok és a környezetvédelem

A környezet védelmének fontossága már régóta egyértelmű a többség számára, de kevesek tesznek igazán érdemi lépéseket tudatosan ennek érdekében. A felesleges hulladéktermelés elkerülése egyik pillére a környezetvédelemnek, ebben pedig sokat segítenek az online katalógusok, amik a Kaufino.com oldalán ingyenesen elérhetőek.

Bizonyára sokan emlékeznek még azokra az időkre, amikor a postaláda mással sem volt tele, mint a különböző áruházak akciós újságaival. Ez volt, akinek segítséget nyújtott, de a legtöbb háztartásban olvasatlanul került a kukába, hiszen mindenkinek megvan az egy-két preferált áruháza. Mostanra erre az áruházak is rájöttek, így kevesebb nyomtatott példánnyal dolgoznak, és inkább elektronikus formában küldik el az újságokat és akciókat a tényleges érdeklődőknek.

Tervezett bevásárlás

Vannak, akik szeretnek szinte minden nap boltba járni, de sokan nem tudnak erre ennyi időt fordítani. Nekik maradtak a heti/havi szintű nagybevásárlások, ami viszont igényel némi odafigyelést és szervezést. Tudni kell, hogy miből vagyunk kifogyóban, miből áll megfelelő mennyiség rendelkezésünkre, és persze nem árt előre megtervezni az, hogy mit fogunk főzni az egyes napokon.

Ez a fokú tudatosság azonban nem csak abban segíthet, hogy időt spóroljunk a hétköznapok rohanásában, hanem abban is, hogy pénzt takarítsunk meg. Így ugyanis céltudatosan tudunk az adott áruházban haladni anélkül, hogy különböző felesleges holmikkal, impulzusvásárlással töltsük meg a kosarunkat.

Az auchan akciós újság segítségével könnyen megtervezhetjük, hogy mit érdemes beszerezni a következő bevásárlás során, és megtudhatjuk, hogy milyen akciókkal tudunk tetemes költségeket spórolni.

Bevásárlás online

A nagyobb áruházak már több módon is fel tudják kínálni az online bevásárlás lehetőségét. Mindkét esetben interneten keresztül kell egy virtuális kosarat összeállítani, a különbség az áruk szállításában rejlik. Van ugyanis olyan opció, hogy az összekészített termékeket csomagolva átvehetjük az áruház egy erre kijelölt pontján. A másik verzió pedig, hogy házhoz szállítást igénylünk. Ez különböző okokból is előnyös lehet. Van, aki időt spórol azzal, hogy a bevásárlást mondhatni kiszervezi valakinek, míg az idősebbek és betegek esetében lehetőséget biztosít arra, hogy nagyobb kínálathoz tudjanak elérni jelentős plusz költségek nélkül. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek