Starity

Hogyan válasszunk divatos férfi kabátot?

2023. május 31. 13:01   |   

Férfi tavaszi kabátok – klasszikus, elegáns modellek, amelyeknek minden férfi ruhatárában meg kell jelenniük. Ha érdekel a téma, hogy hogyan válassz divatos férfi kabátot, nézd meg, hogyan tisztában legyél vele, melyik modell mellett érdemes letenni a voksod!

hirdetés
Hogyan válasszunk divatos férfi kabátot?

Milyen stílusú legyen egy férfi tavaszi kabát?

A kabát kiválasztását több tényező határozza meg. Az első az anyag. A legjobb választás a gyapjú kabát (birka gyapjú, kasmír vagy teve gyapjú). A férfi kasmír kabát a hidegebb napokon is védelmet nyújt – ez az anyag még a klasszikus gyapjúnál is jobb. Rendkívüli puhasága és elegáns kivitele teszi alkalmassá ezt a kabátot a legelegánsabb alkalmakra is. Ne felejtsd el a bélést – nem lehet poliészterből, mert blokkolja annak az anyagnak a természetes tulajdonságait, amelyből a kabát készült. Nézzük a hossz tematikáját! Egy elegáns kabátnak félig vagy teljesen fednie kell a feneket. A magas férfiak azonban választhatnak hosszabb kabátot is, akár térd alá vagy bokáig érő modelleket. A rövid kabátoknak combközépig kell érniük, ezek a hétköznapi és a klasszikus stílusba egyaránt illeszkednek. Mit kell tudni a sziluettről? Az alakodnak megfelelő kabát kiválasztása igazi csodákra képes. A mozgásszabadság és az alak tökéletlenségeinek elfedése mindenki közérzetét javítja. Tehát milyen stílusokat válasszunk? A pocakos férfiaknak nem ajánlott a kétsoros kabát, inkább a testhez nem illeszkedő, bő ruházat lesz jó választás. A széles vállú férfiaknak a szélesebb felsővel rendelkező kabátokat ajánljuk, amelyek hajtókái és gombjai a mellkas közepétől kezdődnek. Azoknak a férfiaknak viszont, akik szeretnének tökéletes arányokat kialakítani és optikailag szélesíteni vállukat, remek alternatíva lesz egy álló gallérral ellátott férfi kabát. A karcsú férfiak minden bizonnyal meg akarják mutatni keskeny derekukat – ebben az esetben testhezálló kabátokat ajánlunk, amelyek kiemelik a filigrán alakot. Nekik jó lehetőség egy kétsoros kabát viselése, mert ettől masszívabbak tűnnek. Érdemes szétnézni az Answear.hu férfi kabát kollekciójában: https://answear.hu/k/ferfi/ruhazat/kabatok.

Milyen legyen a kabát színe?

A leguniverzálisabb szín a fekete lesz, amely alkalmas mind a mindennapi bevetésre, mind a hivatalos helyzetekre, például esküvőre. A szürke és bézs kabátokat nehezebb karbantartani, könnyen bepiszkolódnak a mindennapi tevékenységek során, de igazán elegáns megjelenésűek. Ezen kívül kiváló alapot jelentenek a formázáshoz – könnyedén kombinálhatod más színű kiegészítőkkel is. A kabát semleges színe a sötétkék lesz, amely a munkához és a mindennapokhoz is passzol, de igazán elegánsan mutat. Ezen kívül kiváló alapot jelenthet a formázáshoz, azaz könnyedén kombinálható más színű kiegészítőkkel is.

Tavaszi színek és időtlen modellek

Egy időtlen modell a rendelkezésre álló kabátok teljes kínálatából minden bizonnyal a trench kabát, más néven trench coat. Jellegzetes gallérral, kétsoros gombokkal és a derék közepén övvel rendelkezik. A kabát combközépig érhet, de a bokáig érő kabát is elterjedt változat. Az 1920-as évektől a trench kabát a mindennapi férfidivat szimbólumává vált. Neked van már?

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

divat férfi kabát
hirdetés

Ajánlott cikkek