Starity

8 tipp: mitől hat szinte minden sztár bőre tökéletesnek?

2023. május 29. 18:06   |   

A hírességeket sok minden miatt irigyelhetjük a tervezőktől ingyen kapott mesés ruhakölteményektől kezdve az izgalmas vörösszőnyeges eseményeken át a hófehér mosolyig – ám a legtöbben mégis a tökéletesnek tűnő bőrükre vagyunk a leginkább féltékenyek. Ahhoz, hogy a ragyogó bőrképet mi is elérhessük, nem létezik egy univerzális trükk, inkább több apróságra kell odafigyelnünk.

hirdetés
8 tipp: mitől hat szinte minden sztár bőre tökéletesnek?

Sokan azt gondolják, hogy a sztárok bőre azért hibátlan, mert a legjobb kezeléseket kapják, és ez részben igaz is. A világ legprofibb kozmetikusai és bőrgyógyászai kezelik őket: igénybe vesznek botoxot, fillereket, kémiai hámlasztókat és számos olyan kezelést, amiről mi talán soha nem is fogunk hallani. Mégis vannak olyan egészen egyszerű trükkök, amelyeket a kezelések mellett is rendszeresen bevetnek – és amiket mi magunk is bármikor kipróbálhatunk. Nézzük, melyek ezek! 

Bőrtípusnak megfelelő ápolás

Biztosan lehetünk abban, hogy Jennifer Lopez vagy éppen Keira Knightley pontosan tudják, hogy milyen bőrtípusuk van – ha nem is maguktól, akkor egy kozmetikus segítségével bőrdiagnosztikát végeztek, majd ennek megfelelően alakították ki az arcápolási rutinjukat. Ez azért nagyon fontos, mert egészen másra van szüksége például a száraz, húzódó bőrnek, mint egy gyorsan zsírosodó típusnak. Ismerjük meg mi is a saját bőrüket, és kérjünk tanácsot egy szakembertől arról, hogy milyen termékeket használjunk! 

Itt fontos megjegyezni, hogy nem szabad megijednünk, ha ekkor olyan szépségápolási cikkekkel találjuk szemben magunkat, amelyeket nem ismerünk. Lehet, hogy elsőre furcsának tűnhet az AHA-savas hámlasztó, egy szónikus arctisztító vagy éppen egy mágneses arcmaszk, de merjünk kísérletezni a tökéletességért!

A szükséges vitaminok

A hírességek jól tudják, hogy helyes táplálkozás nélkül nincs szép bőr. A friss gyümölcsök és zöldségek rendszeres fogyasztása alapvető, különösen az avokádó, a paradicsom, a kaliforniai paprika, az édesburgonya, valamint a spenót remek választás ebből a szempontból. Emellett az olajos magvak közül a mandula, illetve a törökmogyoró lehet a bőrünk segítségére. Összességében a D-, a C-, az E-, valamint a K-vitaminok pótlására kell kiemelt figyelmet fordítanunk az egészséges, fiatalosan ragyogó bőrképért. 

A vitaminokat természetesen nemcsak belsőleg, hanem külsőleg is alkalmazhatjuk. Egy E-vitaminos hidratáló krém például antioxidáns tulajdonságainak köszönhetően védi az arcbőrt a külső hatások általi roncsolódástól, míg egy C-vitamin-szérum mélyen hidratál, képes csökkenteni a finom vonalakat és még a pigmentfoltok ellen is hatékonyan fellép!

Napvédelem

Akadnak olyan sztárok, például Jennifer Aniston, akik igyekeznek teljesen mellőzni a napot, hogy elkerüljék az UV-sugarak káros hatásait. Ha ehhez nem fűlik a fogunk, akkor minden esetben, amikor napon tartózkodunk, gondoljunk a fényvédelemre! Válasszunk legalább 50 faktoros nappali arckrémet vagy szérumot az arcunkra, és a testünk többi szabadon lévő felületéről se feledkezzünk meg! Tény, hogy egyes termékek – például az olyan C-vitamint tartalmazó termékek, mint a C-vitamin-szérum – képesek csökkenteni a pigmentfoltokat és az UV-fény egyéb káros hatásait, de mindig a megelőzés a legkönnyebb! 

Víz vízzel

Minél több vizet iszunk, az emésztőszervrendszerünk annál több toxint képes eltávolítani a szervezetünkből. Ha pedig nincsenek a testünkben méreganyagok, akkor a bőrünk elkezdhet megtisztulni, így számos bőrproblémának búcsút inthetünk. Napi 2,5-3 liter elfogyasztása egyenesen kötelező!

Radírozás

Ha ragyogó bőrképre vágyunk, akkor itt az ideje megbarátkozni az arc- és testradírozással, ezek nélkül ugyanis nem tudunk megszabadulni az elhalt hámsejtektől. Ezek a részecskék radírozás nélkül a bőrünk felszínén maradnak, eltömítik a pórusokat problémákat generálva, nem is beszélve arról, hogy a bőrfelszín kevésbé tud lélegezni. Szokjunk rá! 

Pihentető alvás

A világ összes arckréme és széruma sem ér fel a kellemes, pihentető alvás pozitív hatásaival. Az alvás során ugyanis a szervezetünknek, így a bőrünknek is van ideje regenerálódni. Nem is beszélve arról, hogy a helytelen alvási szokások kibillentik a hormonháztartásunkat az egyensúlyi állapotából, így aknékkal, duzzadt felületekkel és sötét karikákkal kell számolnunk. Minden este igyekezzünk ugyanakkor lefeküdni, és adjunk magunknak legalább 7-9 órát a pihenésre!

Stresszmentes időszakok

A stressz is jelentős mértékben megviseli az arcbőrt: éppen ezért Cate Blanchett is a stresszoldó technikákra esküszik, amelyektől igazán ragyogó lehet a bőrfelszín. Ha úgy érezzük, összecsapnak a fejünk felett a hullámok, meditáljunk, jógázzunk! 

Igazítsuk a rutint!

A bőrünknek az év különböző szakaiban másféle ápolásra van szüksége. Míg nyáron előtérbe kerül a fényvédelem és a minél könnyedebb ápolás, addig télen bátran fordulhatunk a krémesebb, nehezebb állagú termékekhez. Fontos, hogy az év során folyamatosan figyeljünk a bőrünk változásait, legyünk tisztában annak igényeivel!

Végül pedig megosztunk plusz egy tippet azoknak, akik mindennél jobban vágynak az áhított, sztárokon megszokott tökéletességre: ne higyjünk el mindent, amit látunk! A fotókon és a videókon is rengeteg előkészület és utómunka eredményeit tárják elénk, azonban a valóság közel sem mindig ennyire tökéletes. A lényeg tehát, hogy azért kövessünk bőrápolási technikákat, hogy jól érezzük magunkat, ne azért, hogy valamilyen irreális célt elérjünk!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek