Starity

Felvonultak a corgik Londonban: a néhai Erzsébet királynő emlékére díszbe öltöztették a kutyusokat

2023. szeptember 07. 12:12   |   Szerző: Four

A királynő imádta a corgikat: a halála évfordulójának alkalmából több gazdi is felvonult a kutyusával.

hirdetés

A néhai II. Erzsébet királynő tiszteletére vonult fel egy kürülbelül 20 fős kis csapat a hétvégén a Buckingham-palota előtt. A különlegességük pedig, hogy mindannyian egy-egy corgival érkeztek a királynő halálának egyéves évfordulója alkalmából. Ráadásul a négylábú szőrgombócok a legkülönfélébb "outfitekben" jelentek meg: tiarával a fejükön, kis kabátkával. 

Agatha Crerer-Gilbert, aki az eseményt szervezte, az Associated Pressnek elárulta, azt reméli, hogy hagyományteremtő volt ez a kis felvonulás.

Azt hiszem, ez a legjobb módja annak, hogy emlékezzünk rá: a szeretett corgijai segítségével, azzal a fajtával, amelyt egész életében imádott. Még ma sem tudok hozzászokni ahhoz, hogy nincs köztünk, de valahonnan biztos letekint ránk. 

- mondta az asszony a tavaly szeptember 8-án, 96 éves korában elhunyt királynőről. Crerar-Gilbert és férje, Fernando az ötéves Rufus gazdijai, aki szintén részt vett az eseményen, természetesen kosztümben. 

Sokan úgy érezzük, hogy a leginkább azzal tudjuk kifejezni a tiszteletünket és szeretetünk a királynő iránt, ha összejövünk corgis közösségként. Ezek az állatok nagyon játékosak, mosolyt csalnak az ember arcára. A királynő halála után is segítettek feloldani a feszült hangulatot, és azt gondolom, ő nagyon is helyeselné, hogy megszerveztük ezt a felvonulást. Úgy érzem, ez a tökéletes módja annak, hogy tisztelegjünk előtte.

- tette hozzá.

II. Erzsébet nem titkoltan imádta ezt a kutyafajtát, ő maga is egész dinasztiányi corgit nevelt ki, és mindig volt az udvarban körülötte néhány vidám jószág. 

Fiatal korától kezdve Erzsébet imádta ezt a fajtát. A 18. születésnapjára nem akart semmi mást, csak hogy legyen egy saját corgija. Ő lett Susan, az ősanyja annak a kutyadinasztiának, amelynek 30 leszármazottja született, és sokak szerint az a kiskutya volt Erzsébet egyik "nagy szerelme". 

- mesélte Caroline Perry, a "The Corgi and the Queen" szerzője a People-nek.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek