Starity

Őszi lelki felüdülés illóolajokon keresztül

2023. szeptember 19. 13:01   |   

Az ősz az egyik legszebb évszak, amikor a természet varázslatos átalakuláson megy keresztül. A színpompás falevelek, a hűvös szellő és a frissítő esőcseppek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy újra kapcsolódjunk a természethez és a saját lelkünk mélyebb rétegeihez.

hirdetés
Őszi lelki felüdülés illóolajokon keresztül

Az illóolajok használata ősszel segíthet abban, hogy teljesen felüdüljünk és megtartsuk a belső békénket, harmóniánkat. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, milyen illóolajokat érdemes használni az ősz során, hogy segítsük a lelkünk feltöltődését.

Levendula: Stressz ellen

Az ősz gyakran magával hozza a stresszt és a feszültséget az életünkbe, különösen a munka és az iskolai teendők miatt. A levendula illóolaj rendkívül hatékony a stressz csökkentésében és a nyugalmunk visszaszerzésében. A levendula illatának belégzése vagy a bőrre való felvitele segít lazítani és megnyugodni.

Az illóolajoknak nem csupán az illata, hanem a minősége is nagyon fontos, így nem mindegy, hogy honnan szerezzük be azt. Vásároljunk a doTERRA bolt kínálatából, és töltődjünk fel lelkileg ősszel is az illóolajokkal!

Narancs: Hangulatjavító és energetizáló

Az őszi napok rövidülnek, a sötétedés pedig egyre korábban beköszönt. A narancs illóolaj segít a hangulatunk javításában és az energiaszintünk növelésében. A friss narancs illata felmelegíti a szívünket és segít elűzni a szürke napok borús hangulatát.

Eukaliptusz: Frissítő

Az ősz sokszor jár az első hidegeket kísérő megfázásokkal. Az eukaliptusz illóolaj rendkívül hasznos lehet, mivel segít megszabadulni a torokfájástól és könnyebbé teszi a légzést is. A párologtatása vagy inhalálása különösen ajánlott, ha megpróbáljuk elkerülni a megfázást vagy a náthát.

Bergamott: Önbizalom és önismeret növelése

Ősszel sokszor jólesik begubózni néhány takaró vagy pléd alá, hogy egy forró teával vagy kávéval a kezünkben csak gondolkozzunk a mindennapok dolgairól. Ezek az alkalmak kiváló lehetőséget kínálnak arra, hogy fejlesszük az önismeretünket, ezáltal pedig növelhessük az önbizalmunkat is. A bergamott illóolaj segít elérni az ehhez szükséges belső egyensúlyt, hogy jobban megértsük a saját érzelmeinket, vívódásunkat és a céljainkat.

Fenyő: Békesség és stabilitás

Az ősz a természet lassú visszavonulásának az ideje, amikor a fák is felkészülnek a téli pihenésre. A fenyő illóolaj segít nekünk “gyökerezni”, kapcsolatot teremteni a természettel. Ez az olaj tehát segít békességet és stabilitást hozni az életünkbe.

A doTERRA esszenciális illóolajok számos módon használhatóak az ősszel, például párologtatókban, masszázsolajokban, vagy egyszerűen egy cseppet a tenyerünkbe dörzsölve is. Ne feledkezzünk meg az olajok hígításáról, és mindig végezzünk bőrpróbát is, hogy elkerülhessük az esetlegesen fellépő allergiás reakciókat.

Az ősz egy tökéletes időszak a megújulásra és a belső harmónia megtalálására, támogassuk ezt az illóolajok varázslatos hatásaival is!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek