Starity

Jelenleg ez a 14 éves cica dorombol a világon a leghangosabban

2023. október 20. 13:01   |   Szerző: Four

A négylábú kiskedvenc birtokolja a ma élő leghangosabban doromboló macska címet.

hirdetés

Új rekordot döntött egy 14 éves, Cambridgeshire-i cica: a négylábú kedvencről a Guinness World Records megállapította, hogy jelenleg ő dorombol a leghangosabban a világon. 

A Bella névre keresztelt macska gazdája, Nicole Spink szerint az állat gyakran olyan hangos, hogy emelni kell a tévé hangerején, ha ő is a nappaliban tartózkodik. Ráadásul Bella imád dorombolni, így nem csak akkor adja ki magából a hangot, ha valaki megsimogatja. 

Fel kell hangosítani a tévét, hogy egyáltalán hallj valamit. Egész nap dorombol! Ha van körülötte étel, ha valaki ölelgeti - mindig dorombol. Még az állatorvosok is megjegyzik néha, hogy ő az egyetlen macska, aki a rendelőben is dorombol. 

- mondta Spink. 

A rekordot Nicole nappalijában állapították meg a hangmérnökök, miután hangszigetelték a szobát és megfelelő távolságra tették a macskától a mikrofont. 5 decibel volt a minimum, amelyet Bellának el kellett érnie, és ezt túl is teljesítette: 54,59 decibellel dorombolt, amely a People szerint egy teáskannában forralt víz hangjának erősségéhez hasonlít. 

Az étel és az alvás tölti ki nagyjából az életét. Ő már egy öreg hölgy, szóval hagyjuk is neki. Techinkailag kinti cica, de ahogy idősödik, egyre kevesebbet megy ki. Talán ellátogat a kertbe, megszagolja a virágokat, de messzebb nem megy. 

- mesélte a gazdája. 

Egyébként Bella ugyan a jelenleg élő leghangosabb cica, de 2011-ben és 2015-ben az ő rekordját meghaladta egy Smokey illetve egy Merlin nevű macska, mindketten 67,8 decibellel doromboltak - sajnos a cicusok azóta eplusztultak, így Bella lett az új csúcstartó.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek