Starity

Már meg is jelent Matt Cardle első klipje

2010. december 16. 13:01   |   Szerző: horipapa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A When We Collide című dalhoz készült videóban végigkövethetjük a 27 esztendős fiatalember menetelését a tehetségkutatóban, egészen a végső győzelem és az azt követő ünneplés felejthetetlen pillanataiig.

hirdetés
Már meg is jelent Matt Cardle első klipje

Vasárnap óta Matt Cardle-tól hangos a brit sajtó. Persze nincs is mit csodálkozni ezen, hiszen az X Factor győztesének a finálét követően megjelent első kislemeze, amelyen a When We Collide című dalon kívül három, a versenyen elhangzott szerzemény – a Just the Way You Are, a The First Time Ever I Saw Your Face és a Nights in White Satin – is megtalálható.

Az essexi énekes népszerűségét jól mutatja, hogy a korong a megjelenés napján közel 100 ezer példányban kelt el, jó esélye van tehát arra, hogy karácsony idején vezetni fogja az eladási listákat.

A friss győztes azonban itt nem állt meg, villámgyorsan leforgatta élete első videoklipjét is. A When We Collide – amely eredetileg a Biffy Clyro nevű skót banda slágere volt – a Simon Neil által írt Many of Horror című szerzemény feldolgozása, amit Dannii Minogue mentoráltjaként a vasárnapi döntőben két alkalommal is elénekelhetett. Igaz, a második produkció  sokak számára inkább a közös ünneplésről marad emlékezetes.

Mint már írtuk, Matt a győzelemért egymillió dolláros lemezszerződést is kapott Simon Cowell kiadójától, a Syco Musictól, amelyet – visszanézve a döntők során nyújtott teljesítményét – maximálisan meg is érdemelt. Már csak azért is, mert utólag nyilvánosságra hozták a verseny sorrendjének hétről hétre történő alakulását, amelyből világosan kitűnik, hogy a nézők szavazatai alapján szinte végig ő vezetett. Az egyetlen kivétel az első adás volt, amikor Mary Byrne állt az élen, aki végül az ötödik helyen végzett. A sorrendről bővebben ide kattintva tájékozódhat mindenki.

Nagy-Britanniának tehát új kedvence van, kérdés persze, hogy mit kezd majd a hirtelen jött hírnévvel.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek