Starity

Adócsalással vádolják a Piquet családot

2010. december 20. 16:04   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Lapértesülések szerint a brazil szövetségi rendőrség nyomozást indított a háromszoros Formula–1-es világbajnok Nelson Piquet és fia, Nelsinho Piquet ellen; a vád adócsalás és pénzmosás.

hirdetés
Adócsalással vádolják a Piquet családot

A Piquet család neve legutóbb ismét a 2008-as Crashgate néven elhíresült botránnyal kapcsolatban került a köztudatba. Mint ismeretes, a 2008-as szingapúri Formula–1-es nagydíjon Nelsinho csapata utasítására szándékosan falnak vezette autóját, hogy a törmelékek miatt pályára hajtó safety car által felboruló versenysorrend csapattársának, a kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonsónak kedvezzen.

A Piquet család a 2009-es Magyar Nagydíjat követően állt a nyilvánosság elé, miután a Renault-csapat idő előtt megvált a brazil versenyzőtől. Vádalkut kötöttek a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) akkor regnáló elnökével, így Nelsinho büntetés nélkül megúszta az esetet, ellenben csapatfőnökét, Flavio Briatorét örökre eltiltották az FIA égisze alatt zajló sporteseményektől. A Renault koholt vádaknak nevezte Piquet szavait, és zsarolással vádolták meg, mire a család pert indított a neves francia csapat ellen. A bíróságon a braziloknak adtak igazat, jelentős kártérítés fizetésére kötelezve a Renault-t.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek