Starity

17 érdekesség, amit talán még nem tudtál Miley Cyrusról

2024. május 31. 19:07   |   Szerző: LexiCobain

A színész-énekesnő kicsi gyerekkora óta a showbusiness világában éli mindennapjait, szinte a szemünk láttára nőtt fel, de talán még mindig tud meglepetést szerezni. Ezúttal vele kapcsolatban hoztunk el néhány érdekes és meglepő információt. Tarts velünk!

hirdetés

1. Tachycardiával született

A tachycardia rendellenes nyugalmi szívverést jelent, ami azért is veszélyes, mert terhelésre (pl. sportolás közben) a szív nem kiegyensúlyozottan látja el a szerveket vérrel – ennek hatására akár oxigénhiány is felléphet. Gyakori tünetei a légszomj, a szédülés és a megemelkedett pulzusszám.

Ez nem veszélyes. Nem fog kicsinálni, de azért zavar engem. Nincs olyan pillanat, amikor a színpadon állva eszembe ne jutna a szívem

– írta Miley a Miles To Go című önéletrajzában.

2. Gyűlöli a saját dalát

2009-ben hozta nyilvánosságra, hogy ki nem állhatja és még a magáénak sem érzi a Party in the U.S.A. című slágerét.

Nem én írtam és még csak nem is számítottam arra, hogy népszerű lesz. Olyasmi volt, amit meg akartam csinálni, mert szükségem volt dalokra a korongomhoz, és úgy alakult, hogy ez sikerült a legjobban. Még csak nem is illik bele a zenei stílusomba

– magyarázta az énekesnő egy korábbi blogbejegyzésben.

3. Nem szeretne gyereket vállalni

Legalábbis egyelőre. Döntésének hátterében nem kis szerept játszik a klímaváltozás, amiről egy 2019-ben, az ELLE magazinnak adott interjúban mesélt.

Az én generációm nem akar szaporodni, mert tisztában vagyunk vele, hogy a Földünk ezt már nem bírná el. Egy sz*rral teli bolygót vettünk át az elődeinktől, és én nem akarom ugyanezt a sz*rt továbbadni az utódaimnak. Amíg nem bizonyosodok meg arról, hogy a gyermekem egy olyan Földre születik, ahol halak úszkálnak a vízben, nem hozok a világra még valakit, akinek ezzel a problámával szembe kelljen néznie.

4. A házasságig várni akart a szexszel

Keresztény neveltetésben részesült, fiatalon pedig úgynevezett tisztasági gyűrűt viselt, mely azt szimbolizálja, hogy viselője nem kezd nemi életet élni, amíg házasságot nem köt. Elmondása szerint korábban a szexre gyönyörű és varázslatos dologként tekintett, de végül megszegte a fogadalmát.

5. 14 éves volt, amikor bevallotta édesanyjának, hogy mindkét nemhez vonzódik

Cyrus évekkel ezelőtt világgá kürtölte, hogy magát pánszexuálisnak tartja, ami azt jelenti, hogy bármely nem képviselőihez képes vonzódni szexuális és érzelmi síkon egyaránt. 2015-ben a Paper magazinnak mesélt arról, hogy már 14 éves korában édesanyja, Tish elé állt, hogy az irányultságáról valljon.

Emlékszem, ahogy elmondtam anyukámnak, hogy én máshogy gyönyörködök a nőkben. Megkérdezte tőlem, hogy mit értek ez alatt, én pedig bevallottam neki, hogy szeretem a nőket. Ugyanúgy, ahogy a férfiakat. Nehéz volt ezt feldolgoznia. Nem szerette volna, ha az emberek ítélkeznek felettem és nem akarta, hogy a pokolra jussak, de jobban hisz bennem, mint bármely istenségben. Csak arra kértem, fogadjon el engem olyannak, amilyen vagyok és ő megtette.

6. Elvis Presley a legnagyobb zenei példaképe

Az én legnagyobb inspirációm a Király, Elvis Presley

– nyilatkozta az énekesnő 2017-ben a Zach Sang Show című rádiós műsorban, a Billboard szerint ráadásul Presley inspirálta Miley Younger Now című albumát, valamint az annak címadó dalához készült videoklipjét.

7. Hannah Montana tehető felelőssé a lázadó korszakáért

Talán nincs olyan rajongója, aki ne emlékezne Miley lázadó korszakára, amikor polgárpukkasztó módon viselkedett és öltözködött – még csak meg sem próbálta visszafogni magát. Minderre azután került sor, hogy véget ért a számára világhírnevet hozó sorozat, a Hannah Montana forgatása.

Minden egyes nap nagyon kemény volt 11 és 18 éves korom között... Nekem még az iskola, mint menekülőút is kimaradt. Mindig csak a munka volt nekem, apám oldalán. [...] Tíz évet töltöttem el az életemből az apám és a nagyanyám társaságában

– mondta egy rádióshow-ban.

8. Okkal öltötte ki a nyelvét a rendezvényeken

Borzasztó zavarban voltam a vörös szőnyeges eseményeken, azok a kib*szott undorító fotósok pedig állandóan azzal csesztettek, hogy dobjak egy csókot feléjük, de az annyira nem volt rám jellemző. Nem akartam puszit küldeni nekik! Nem tudtam, milyen fejet vágjak, hát kiöltöttem a nyelvemet, ami egyfajta lázadó, punk-rock dologgá nőtte ki magát

– vallotta a Billboardnak 2017-ben.

9. Imádja az állatokat, rengeteg házi kedvence van

A Disney-sztár Tennessee-ben, egy farmon nőtt fel, így nem meglepő talán, hogy mindig is odavolt az állatokért – ő maga is valóságos kis állatsereglettel veszi körbe magát otthon. 2019 augusztusában nem kevesebb, mint 15 jószága volt: 7 kutya, 2 ló, 2 póni, 3 macska és 1 malac. Egy korábbi interjúban azt is elmondta, hogy mind közül Emu nevű kutyája a kedvence, aki különleges bánásmódban részesül és aki egyébként a Malibu című dal kisfilmjében is feltűnt.

10. Már gyerekként is tudta, mit akar

Édesapjával megnézték a Mamma Mia! egyik színpadi változatát, ami már kisgyermekként felnyitotta Miley szemét.

Ez az, amit csinálni akarok, apu! Színésznő szeretnék lenni!

– jelentette ki már akkor, kislányként.

11. Hilary Duff inspirálta arra, hogy jelentkezzen a Hannah Montanába

2020-ban Bright Minded című Instagram live-jában ismerte be Hilary Duffnak, hogy neki és a kolléganője által alakított Lizzie Maguire-nek köszönhető az, hogy életre keltette Hannah Montanát.

Az egyetlen oka, amiért olyan nagyon akartam [a szerepet], az volt, hogy akkor olyasmit csinálhatok, mit te. [...] Bármi áron téged akartalak másolni!

12. Vagyonokat fizettek a lapok a Miley-ról készült lesifotókért

A 2006-ban indult Hannah Montana óriási sikert és népszerűséget hozott a színész-énekesnőnek. 2008-ra akkora sztárrá nőtte ki magát, hogy a The Los Angeles Times elmondása szerint az akkor mindössze 16 éves Miley-ról készült lesifotókért körülbelül 30.000 és 150.000 dollár (~ 10.5 millió – 52.4 millió Forint) körüli összeget fizettek a legnagyobb lapok.

13. Sosem volt baráti a viszonya Emily Osmenttel

Bár a képernyőn egymás legjobb barátnői voltak a Hannah Montanában, a sorozatbeli legjobb barátnőjét, Lilyt alakító Emily Osment és ő nem igazán jöttek ki egymással.

Rivalizáltunk egymással – a lányok gyakran küzdenek ezzel és mi sem voltunk ez alól kivétel. Nem sokat tettem azért, hogy javuljon a kapcsolatunk. Úgy értem, szerettem volna, de fogalmam sem volt arról, hogy mit tehetnék. Sosem jöttem ki olyan jól a lányokkal, mint a fiúkkal. Sok időbe telt, mire kialakult a dolog. Mindkettőnknek meg kellett tanulnia, hogyan viszonyuljunk a másikhoz

– jegyezte le életrajzába Miley.

14. Első látásra beleszeretett Nick Jonasba

Már az első találkozásunk napján járni kezdtünk. Ő azon volt, hogy találkozzon velem, és amikor ez megtörtént, közölte, hogy Úgy gondolom, gyönyörű vagy és tetszel nekem., mire én is bevallottam, hogy odavagyok érte. [...] Nick és én imádtuk egymást. Most is szeretjük a másikat, de akkor szerelmesek voltunk. Két éven át napi 24 órában együtt voltunk. Nagyon nehéz volt ezt titokban tartani. Sokat veszekedtünk, az azért minden volt, csak szórakoztató nem

– elevenítette fel 2008-ban a Seventeennek.

Érdekesség, hogy a szakításuk inspirálta Miley-t a 7 Things megírására, kérészéletű békülésükből pedig a Jonas Brothers profitált a Before the Storm dalnak köszönhetően.

15. Romló agyi funkciói miatt hagyott fel vegán étrendjével

Miley hat éven át követett vegán étrendet, mielőtt úgy döntött volna, hogy áttér egy másik, a pescatarian étrendre. Ennek hátterében az állt, hogy az agya nem működött megfelelően a megvont tápanyagok miatt. Akkori párja, Liam Hemsworth készített először halat tartalmazó fogást a számára, ő azonban teljesen összetört.

Hosszú időn át sírtam. Sirattam a halat... fájt, hogy megettem őt

– elevenítette fel 2020-ban a szkeség.

Egy kis magyarázat:

A vegán étrend nem engedi semmilyen húst, halat és állati eredetű élelmiszerek fogyasztását, ezzel szemben a pescatarian étrendbe belefér a tenger gyümölcsei, a halak, a tejtermékek, a tojás és egyéb állati eredetű termékek fogyasztása.

16. Fiatalon elhunyt kollégái miatt választotta a józanságot

Az úgynevezett 27-es klubja miatt értékelte át az életét és döntött úgy, hogy leáll az alkoholfogyasztással és igyekszik jó útra térni.

27 évesen úgy éreztem, nagyon vigyáznom kell magamra. Arra sarkallt, hogy józan akarjak lenni, mert rengeteg legendás előadót veszítettünk el, amikor azok 27 évesek voltak. Kulcsfontosságú kor. Úgy érzem, ezek közül a művészek közül néhányan nem igazán tudtak mit kezdeni az erejükkel, a saját energiáikkal.

Egy kis magyarázat:

A 27-esek klubját csupa olyan neves művész alkotja, akik nem önszántukból kívántak csatlakozni, csupán az a közös bennük, hogy pályájuk csúcsán, 27 évesen távoztak az élők sorából. Ide sorolható Jim Morrison, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Kurt Cobain és Amy Winehouse – többek között.

17. Halálközeli élménye mélyen traumatizálta

2022 márciusában az őt szállító repülőgépbe belecsapott egy villám, emiatt pedig kényszerleszállást kellett végrehajtania a Kolumbiából Paraguay felé tartó úton. Az élmény mély hatást gyakorolt rá.

Kissé traumatizált a dolog. Nagyon félelmetes volt. Anyukám ölébe bújtam, mert biztos voltam benne, hogy azon a ponton túl már nincs jelentősége a biztonsági övnek

– mesélte Seth Meyersnek.

via Pink News, HungariaMed, Business Insider, E! Online

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek