Starity

Hogyan építsünk fel egy kezdő anti-aging arcápolási rutint 30 éves kor felett?

2024. június 16. 02:02   |   

Tetszik vagy sem, az idő múlása sajnos a külsőnkön is nyomot hagy. Ez először az arcon lesz észrevehető, amikor megjelennek a kis szarkalábak, melyeket mélyebb és látványosabb ráncok követnek.

hirdetés
Hogyan építsünk fel egy kezdő anti-aging arcápolási rutint 30 éves kor felett?

Ezt a folyamatot megállítani és visszafordítani bár nem tudjuk, viszont a megfelelő bőrápolással egy kicsit lassíthatjuk, így tovább élvezhetjük a fiatalos megjelenést. Cikkünkben a 30-40 év közöttieknek hoztunk pár hasznos tippet. Ez a korosztály még nem küzd annyira az öregedés jeleivel, de bizony a harmadik x után már érdemes odafigyelni a ránctalanításra.

A rutin alapja: a nappali és éjszakai arckrém

A Helia-D Botanic Concept termékcsalád az említett korosztály számára kiváló választás. Hogy miért? 

Azért, mert a ránctalanító krémek tokaji bor kivonatot, E-vitamint, szőlőmagolajat és bakuchiolt tartalmaznak, ez utóbbit növényi retinolként is emlegetik. A hatása ugyanis nagyon hasonló, viszont gyengédebb, így azok az érzékeny bőrűek is használhatják, akiknek a retinolos készítmények korábban problémát okoztak.

A ránctalanító nappali és éjszakai krém által a bőr folyamatosan hozzájut az anti-aging összetevőkhöz, amik rendszeres alkalmazás mellett ki tudják fejteni a hatásukat. Fontos, hogy nappalra olyan terméket válasszunk, ami UV-szűrő hatóanyagokat is tartalmaz, vagy a sima arckrém mellett alkalmazzunk külön fényvédőt is. 

Ennek azért nagy a jelentősége, mert az UV-sugarak az egyik legerősebb bőröregítő faktornak számítanak, ha egyáltalán nem védekezünk ellenük, akkor a ráncmegelőzésre tett erőfeszítéseink sem lesznek olyan hatásosak.

Szemránckrém a szemkörnyékre

A szemek körüli bőrfelület több okból is kiemelt figyelmet igényel. Egyrészt azért, mert itt a bőr sokkal vékonyabb, ezáltal érzékenyebb és könnyebben kiszárad, másrészt itt szoktak megjelenni az első ráncok is.

Az alapvető ápolást egy sima arckrém is megadhatja, azonban érdemes fokozni a hatást szemkörnyékápoló kozmetikumok segítségével. Válasszunk olyan terméket, ami aktív hatóanyagokkal simítja ki a ráncokat és hidratálja, feszesíti a bőrt. Igazán nem nagy fáradság reggel és este 1-2 percet pluszban rászánni a szem körüli rész krémezésére, viszont a fiatalos arc megőrzésében kulcsfontosságú szerepe van.

Szérumokkal a maximális anti-aging hatásért

Manapság egyre többen vezetnek be különféle szérumokat is a rutinjukba, nem véletlenül. Ezek a kozmetikumok ugyanis általában koncentráltabban tartalmazzák az egyes hatóanyagokat, így látványosabb eredményt nyújtanak.

Ha a ráncok elleni küzdelem áll a középpontban, akkor remek választás egy retinolféléket vagy bakuchiolt tartalmazó szérum. Ez utóbbi szintén megtalálható a már említett Helia-D Botanic Concept termékcsaládban. 

Ezenfelül alkalmazhatunk még matrixyl 3000-ret, hyaluronsavat, növényi őssejteket, argireloxot tartalmazó arcszérumokat is, amik ugyancsak kaphatóak a magyar kozmetikai márka kínálatában.

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek