Starity

Mit tehetünk abban az esetben, ha nem csak gyógyszerekkel küzdenénk a magas vérnyomás ellen?

2024. június 18. 14:02   |   

A magas vérnyomás nagyon gyakori panasz hazánkban is, ahogy múlnak az évek, úgy fordul egyre sűrűbben elő a probléma a lakosság körében. Ez természetesen nem kell, hogy azt jelentse, hogy elkerülhetetlenül szembe kell néznünk ezzel a betegséggel.

hirdetés
Mit tehetünk abban az esetben, ha nem csak gyógyszerekkel küzdenénk a magas vérnyomás ellen?

Nagyon sokféle eszköz van a kezünkben, ami alkalmas arra, hogy eredményesen szembeszálljunk a vérkeringésünket érintő gondjainkkal, ráadásul alighanem a kezelőorvosunk is támogatni fogja mindegyiket. Azért persze ne felejtsünk el egyeztetni vele a változtatások bevezetése előtt.

Használjuk ki a természetes anyagokban rejlő lehetőségeket!

Választhatunk olyan hatóanyagokat, amik a természet erejével segítenek bennünket, illetve szervezetünk működését. Magas vérnyomás ellen tökéletesen beválik például a fokhagyma, ami ráadásul mindenki konyhájában megtalálható alapanyag. Használhatjuk ételeink ízesítőjeként is, de még jobban beválik, ha kapszulaként vesszük magunkhoz, hiszen így a nem veszítünk semmit a hatásosságából, ami viszont főzés során óhatatlanul bekövetkezik.

Szintén remekül beválik a zöld tea, még pontosabban a benne található L-theanin, amit szintén étrend-kiegészítőként tudunk a leghatékonyabban alkalmazni. De nem maradhat ki a sorból a szőlőmagkivonat, valamint a nattokináz enzim sem. Utóbbi egy jellegzetes japán ételben található meg.

Ha a legegyszerűbb és legeredményesebb megoldást keressük ahhoz, hogy természetes vérnyomáscsökkentő anyagokkal támogassuk a vérkeringésünk egészséges működését, akkor az USA medical Blood Pressure Ultra táplálékkiegészítőjében mindezeket megtaláljuk, még több hasznos komponens társaságában.

Csökkentsük a stresszt!

Sajnos olyan világot élünk, hogy mindenkinek kijut a stresszből, ami önmagában, egy bizonyos mértékig többnyire nem is okoz gondot. Igen ám, de a helyzet az, hogy ritkán áll meg a dolog olyan szinten, amin teljesen ártalmatlan bizonyul, a túl nagy mennyiség pedig kedvezőtlen folyamatokat indít el a szervezetünkben, többek között a vérnyomásunkra is hatást gyakorol.

Éppen emiatt elengedhetetlen, hogy megtanuljunk olyan módszereket, amelyekkel képessé válhatunk arra, hogy mérsékeljük a stressz-szintünket. Ilyen például a rendszeresen gyakorolt meditáció, illetve az is, hogy minden nap gondot fordítunk a pihenésre is.

Az egészséges életmód szerepe is óriási

Manapság már senki nem lepődik meg azon, hogy az egészséges életvitelnek mekkora szerepe van abban, hogy hogyan alakul az életünk, illetve az sem titok, hogy fontos prevencióként működik a betegségek kialakulásával, valamint súlyosbodásával szemben. Az étrend kialakításakor ráadásul arra is lehetőséget kapunk, hogy a konkrét betegségnek megfelelően részesítsünk előnyben, illetve kerüljünk el egyes ételeket.

A másik sarkalatos pont pedig a testedzés lesz, amelyet szintén az általános állapotunknak és panaszainknak megfelelően, de mindenféleképpen az életvitelünk részévé kell tennünk, ha egészségesek szeretnénk lenni.

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek