Starity

13 érdekesség, amit talán még nem tudtál Millie Bobby Brownról

2024. június 23. 20:08   |   Szerző: LexiCobain

Cikksorozatunk új részében a Stranger Things sztárjáról hoztunk el néhány kevéssé ismert tényt.

hirdetés

1. Spanyolországban nevelkedett

Millie Bobby Brown a spanyolországi Marbellán született brit szülők (Kelly és Robert Brown) harmadik gyermekeként. Négyéves volt, amikor a család áttette a székhelyét Angliába.

2. Az egyik fülére siket

Az egyik oldalon részleges hallással született, melyet az idő előrehaladtával elveszített, így korán meg kellett tapasztalnia, milyen nehéz embert próbáló körülményhez alkalmazkodnia.

3. A szülei kis híján tönkrementek anyagilag, miközben a színészi álmait támogatták

A folyamatos utazgatás, a castingok annyira megviselték a Brown család pénztárcáját, hogy szüleinek a menedzserétől kellett kölcsönkérniük, hogy finanszírozni tudják mindazt, ami Millie szakmájával velejár.

4. Első szerepét 9 évesen kapta

8 éves volt, amikor a családja átköltözött a floridai Orlandóba, miután Millie eldöntötte, hogy a színjátszásnak szenteli az életét. Művészeti órákat vett és kapott is kisebb reklámszerepeket, majd felfedezték őt egy tehetségkutatón és azt javasolták a szüleinek, hogy vigyék a gyereket Los Angelesbe szerencsét próbálni. 9 éves volt, amikor megkapta a fiatal Alice szerepét az Egyszer volt, hol nem volt című sorozat spinoffjában, a Once Upon a Time in Wonderlandben, ahol olyan jól játszott, hogy külön miatta kapott még több képernyőidőt a karakter.

Olyan volt, mintha bogarat ültettek volna a fülembe. Tudom, hogy őrületesen hangzik, de amikor rájövök, mi az, amit csinálni akarok, senki sem állíthat meg. Ha teszem azt, nem tudom, hogyan kell varrni, de elhatározom, hogy márpedig én varrni akarok, akkor ennyi, varrni is fogok. Ugyanez a helyzet a színészkedéssel. Ezért vagyok itt

– nyilatkozta a Varietynek.

5. Anyukája bánta, ő azonban élvezettel vágatta rövidre a haját a Stranger Thingsben alakított karakteréért

Édesanyját nagyon bántotta, hogy a 12 éves lányának majdnem kopasznak kell lennie Eleven / Tizenegy miatt, Millie azonban úgy érezte, nagyon is erőteljes megmozdulás volt ez a részéről.

Életem legfelszabadítóbb pillanata volt, amikor leborotváltattam a hajam. Az utolsó tincset abban a pillanatban vágták le, amint megmutatták az arcomat a műsorban, és többé már nem tudtam a hajam mögé bújni, mint korábban. Amint megpillantottam magam a tükörben, realizálódott bennem, hogy egyetlen feladatom van: inspirálni... A hajunk leborotválása felszabadító erővel bír. Nincs szükségünk hajra ahhoz, hogy gyönyörűek legyünk. Szép vagy vele is és nélküle is. Én is megtanultam

– magyarázta 2018-ban a színésznő. Millie egyáltalán nem sírt a hajvágásnál, mi több, ő bátorította, vigasztalta az anyukáját, aki nagyon el volt kenődve, amiért a lánynak rá kellett szánnia magát erre a lépésre.

Azt mondtam neki, Anyu, engedjük nekik levágni a hajam, majd visszanő, nem végleges, de meg kell mutatnom [a sorozat készítőinek], mennyire elkötelezett vagyok a karakter és a műsor felé.. A legjobbat akartam a műsornak, és ha ezért meg kell szabadulnom a hajamtól, akkor megteszem.

6. A Finn Wolfharddal váltott csók Millie életének első csókja volt

Amikor a Stranger Thingsben Tizi és Mike csókolóznak, az nemcsak az első képernyős csókja volt a színésznőnek, hanem úgy általában az első.

Finn azt mondta, neki nem az volt az első csókja, de én határozottan hiszem, hogy az volt. Szerintem csak próbált menőnek tűnni előttem

– jegyezte meg a Varietynek adott interjújában Millie.

7. 12-13 éves korában már SAG- és Emmy-díjakra jelölték

Fiatal kora ellenére a tehetsége mindig is magáért beszélt: 12 évesen SAG-díjra jelölték a drámasorozatban nyújtott alakításáért, egy évvel később pedig Emmy-díjra tartották érdemesnek. Noha nem sikerült a díjat hazavinnie, akkor is hatalmas elismerés, hogy már ilyen fiatalon kiemelkedett a tőle jóval tapasztaltabb és régebb óta pályán lévő kollégái sorából.

8. Úgy tekint sorozatbeli kollégáira, mint testvéreire

Noah Schnapp-pal egyszer megprankelték a sorozat kosztümdesignerét: azt hazudták neki, hogy az esküvője elmarad.

Noah a legjobb barátom. Éppen egyidősek vagyunk, mindent együtt csinálunk. Együtt járunk a Six Flagbe, játszós esteket tartunk. Gyerekek vagyunk

– vallotta Millie 2017-ben, a Comic Conon és arról is beszélt, hogy Finn Wolfhard olyan számára, mint egy tanácsadó, Gaten Matarazzo felel a szórakoztatásáért, a tőle két és félévvel idősebb Caleb McLaughlin pedig a bölcs báty szerepét tölti be az életében.

Az első évad forgatása során irtó kedvesek voltunk egymással. Nem akartunk semmi olyasmit tenni, ami bántaná a másik érzéseit. Mostanra ez totálisan megváltozott. Igazából olyan, mintha testvérek lennénk: folyton veszekszünk.

9. Ő volt a UNICEF legfiatalabb nagykövete

Hatalmas álma volt együtt dolgozni a UNICEF-fel, a szervezet pedig 2018-ban kérte fel őt követének, amikor Millie alig 14 éves volt – ezzel ő lett a legfiatalabb képviselője. Ugyanebben az évben választották be a Time magazin 100 legbefolyásosabb embere közé és a maga 14 évével szintén ő volt akkor a legfiatalabb.

10. Szenvedélyesen szeret boxolni

Hétfőnként thai boxolok, kedden és csütörtökön jujitsuzni járok, szerdánként pedig Markhoz járok boxolni, aki világbajnok volt valamikor. Imádom! Van egy boxzsákom a kertemben. Odavagyok a testmozgásért

– mesélte a Vulture-nek.

11. Winona Ryder az egyik legjobb barátnője

Winona egy fenomenális, csodálatos színésznő! Nagyon jó barátságot ápolunk, és mert ő is és én is gyerekszínészként kezdtük a pályafutásunkat, valamint mindketten levágattuk a hajunkat egy-egy szerep kedvéért, úgy hiszem, sok közös van bennünk

– lelkesedett kolléganőjéért Millie.

12. Szívesen bújna Leia hercegnő bőrébe

Az Emerald City Comicon nevű rendezvényen Millie a rajongók kérdéseire válaszolt, amikor valaki megkérdezte tőle, milyen szerepet vállalna el szívesen, ha bármit választhatna, mire a következő választ adta:

Leia hercegnőt. Imádom Carrie Fishert és csodálatos lenne továbbvinni az ő örökségét.

13. Nagyon közel áll Drake-hez

Ők ketten Ausztráliában, a rapper egyik fellépése után találkoztak először egymással és rögtön megvolt az összhang köztük, így barátságot kötöttek.

Drake nagyon jó barátom, igazi példakép. Épp a minap SMS-eztünk. Azt írta nekem, Nagyon hiányzol!, mire én: Te még jobban!

– vázolta fel Millie. Amikor az újságírók illetlennek állították be a kapcsolatukat a köztük lévő nagy korkülönbség miatt, a színésznő alaposan beolvasott azoknak, akik ártatlan baráti viszonyukat valami másnak, többnek próbálták beállítani.

Miért csináltok címlapsztorit egy kedves barátságból? Srácok, nagyon furák vagytok... de komolyan. Szerencsésnek érzem magam, amiért vannak olyanok a showbusiness világában, akik szánnak rám időt, hogy segítsék a karrieremet és felajánlják bölcsességüket és iránymutatásukat. Áldottnak érzem magam, amiért ilyen csodás emberek vannak az életemben. Nem választhatjátok ki őket helyettem. Jó érzés olyan emberek társaságában lenni, akik megértik, mit csinálok. Most pedig menjetek vissza és beszéljetek ennek a világnak a valós problémáiról az én baráti kapcsolataim kivesézése helyett. Jesszus!

– írta Millie egy bejegyzésben.

via E! Online, Glamour, Diply

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek