Starity

Cristiano Ronaldo utolsó tánca? Fogadás a portugál legendára az Euró 2024-en

2024. június 23. 15:03   |   Szerző: Starity

Cristiano Ronaldo neve szinte egyet jelent a labdarúgás csúcsával. Az ötszörös Aranylabda-győztes, a portugál válogatott gólrekordere és a valaha volt egyik legjobb játékos immár 39 évesen készül az Európa-bajnokságra.

hirdetés
Cristiano Ronaldo utolsó tánca? Fogadás a portugál legendára az Euró 2024-en

A világklasszis karrierje folyamatosan felfelé ívelt az elmúlt években, ami minden mérkőzését nagyon vonzóvá tette az online sportfogadás rajongói számára is. De vajon közel a negyvenhez nem öregedett már ki a sztárfutballista szerepből? És vajon ez lesz az utolsó tánca a nemzetközi porondon?

Ronaldo és az Európa-bajnokságok

Ronaldo karrierje során hatodik alkalommal lép pályára az Európa-bajnokságon, ezzel is újabb rekordot állítva fel. Először 2004-ben, hazai pályán mutatkozott be a tornán, ahol Portugália a döntőben vereséget szenvedett Görögországtól. Azóta Ronaldo minden egyes Európa-bajnokságon ott volt, és 2016-ban sikerült is felérnie a csúcsra, amikor Portugália megnyerte a tornát​.

A 2024-es esélyek

Az Euró 2024 a németországi stadionokban zajlik, és Ronaldo vezetésével Portugália ismét a favoritok között szerepel. A portugál csapatban számos tehetséges játékos található, mint például Bruno Fernandes, Bernardo Silva és Ruben Dias, akik mind hozzájárulhatnak a sikerhez. A csapatot Roberto Martinez edző irányítja, aki korábban a belga válogatottat vezette nagy sikerekre​.

Ronaldo szerepe és formája

Ronaldo az Al-Nassr csapatában is bizonyította, hogy még mindig képes kiemelkedő teljesítményre. A 2023-24-es szezonban 50 gólt szerzett, ami jól mutatja, hogy fizikai állapota és gólerősége nem hagyott alább​. Ugyanakkor felmerül a kérdés, hogy vajon kezdőként számítanak-e rá minden mérkőzésen, vagy inkább tapasztalatával és vezetői képességeivel segíti majd a csapatot a kulcsfontosságú pillanatokban.

A portugál válogatott kulcsjátékosai

Az idei portugál keretben számos kiemelkedő játékos található, akik jelentős szerepet játszhatnak a csapat sikerében:

  • Bruno Fernandes (Manchester United): Kiemelkedő középpályás, aki kreativitásával és gólpasszaival segíti a csapatot.

  • Bernardo Silva (Manchester City): Technikai tudása és sokoldalúsága révén a támadások motorja.

  • Ruben Dias (Manchester City): A védelem oszlopa, aki megbízhatóságával és vezetői képességeivel emelkedik ki.

  • Diogo Jota (Liverpool): Gyorsaságával és gólérzékenységével veszélyes támadó.

  • Pepe (Porto): Tapasztalt védő, aki még 41 évesen is kiemelkedő teljesítményt nyújt​​.

A portugál válogatott és a szurkolók támogatása

Ronaldo mindig is hangsúlyozta a szurkolók szerepét és támogatását. A portugál szurkolók lelkesedése és jelenléte nagy motivációt jelent a csapat számára. Ronaldo többször is elmondta, hogy a szurkolók energiája érezhető a pályán, és ez erősíti a csapatot​​. Ez minden sportágra igaz, és szinte biztos, hogy az EB alatt is folyamatosan érezhető lesz a támogató energia, amit a játékosok küldenek kedvenceiknek, különösen amiatt, hogy nemzeti válogatottakról van szó.

Fogadások és esélyek

A fogadási piacok is nagy érdeklődéssel követik Ronaldo és a portugál csapat szereplését. Az esélylatolgatások szerint Portugália jó eséllyel indul, és Ronaldo jelenléte jelentős tényező lehet a csapat sikerében. A fogadók számára izgalmas lehetőség rejlik abban, hogy a portugál legenda talán utolsó nagy nemzetközi tornáján hogyan teljesít. Emiatt a fogadási irodák folyamatosan kínálják a jobbnál jobb szorzóikat, és a portugál csapat mindig stabil pontnak tűnik a piacok között.

Távozik-e vagy sem?

Cristiano Ronaldo számára az Euró 2024 nem csupán egy újabb torna, hanem karrierjének egyik legmeghatározóbb pillanata lehet. A portugál válogatott és szurkolói reménykednek, hogy a legendás játékos ismét csodát tesz, és még egyszer utoljára a csúcsra vezeti hazáját. Az, hogy ezután visszatér-e a pályára, megint más kérdés, hiszen ameddig van energiája, addig csinálhatja, és ha már nem akar annyit a pályát mozogni, biztos, hogy néhány nagyobb klub is megkeresi majd azzal, hogy edzőként növelje a csapat teljesítményét.

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek