Starity

Durva kritikákat kapott a Bridgerton harmadik évada - kiakadtak a rajongók

2024. július 05. 17:05   |   Szerző: SzilviD

Egyesek szerint a túlsúly nem lehet szexi, emiatt pedig A Bridgerton család harmadik évada sem lett az. Így reagáltak a rajongók a kritikára.

hirdetés

Ahogy az előző évadokban, úgy most sem volt hiány A Bridgerton család című sorozatban forró, meztelen jelenetekből Colin és Penelope között. Egy a múlt héten megjelent Forbes-cikk azonban vitát váltott ki, mert megkérdőjelezte, hogy a világ „készen állt-e” arra, hogy egy „mixed-weight romance” („vegyes súlyú románcot”) lásson a képernyőn.

A Forbes cikke két másik cikkre is hivatkozott, hogy alátámassza az állítását. Az egyik, amelyet a brit The Spectator májusban publikált, Coughlant egyszerűen "nem dögösnek" írta le.

Nem formás - ami még Hollywoodban is szexinek hathat; kövér

- állt a The Spectator cikkében.

A kövérséggel nincs semmi baj - aligha erkölcsi hiányosság -, de az egyenlőség és a sokszínűség (és ebben az esetben a jó színészi játék) iránti rajongás egyszerűen nem elég ahhoz, hogy hihető legyen egy kövér lány, aki elnyeri a herceget, távolról sem hihető.

A második, a The Guardian című lapban megjelent írás nagyrészt védelmébe vette Coughlant, bár címlapján „egy kicsit kövérnek” minősítette. Bár a Forbes cikke dicsérő hangnemben fejeződött be mind a Bridgerton, mind pedig Coughlan személyét illetően, mégis fagyos reakciókat váltott ki az interneten.

Ez csak ott érvényes, ahol a női karakter a nagyobb

- írta az X-en, azaz a korábbi Twitteren egy felhasználó, utalva a Maffiózók és a Férjek gyöngye sorozatokra, ahol vékony nőknek lesz túlsúlyos pasija. 

Más a vegyes súlyú kifejezésen akadt ki: 

Elég valószínűtlen véletlen, hogy két ember azonos súlyú legyen. Furcsa javaslat, azt sugallja, hogy az embereknek úgy kellene partnert keresni, hogy a súlyukra figyelnek.

via Huff Post

 

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek