Starity

Elhunyt Maggie Smith, a Harry Potter-filmek McGalagony professzora

Ma, 17:33   |   Szerző: Four

89 éves korában elhunyt a McGalagony professzort alakító Maggie Smith.

hirdetés

Elhunyt a Harry Potter-filmek McGalagony professzorát alakító Maggie Smith. A színésznő 89 éves korában távozott el, egyelőre nem tudni a halála okát.

A hírről két fia, Toby és Chris számolt be:

Mély fájdalommal tudatjuk a dáma Maggie Smith halálát. Békében hunyt el a kórházban, szeptember 27-én, pénteken. Mélységesen privát ember volt, a családja és a barátai vették körül utolsó óráiban. Két fiát és öt szeretett unokáját hagyta itt, akik összetörtek édesanyjuk illetve nagymamájuk elvesztése miatt. Szeretnénk megragadni a lehetőséget, és megköszönni a Westminster kórház dolgozóinak a kedvességét, amellyel utolsó napjaiban fordultak felé. 

- írták, majd megköszönték a fanoknak a kedves üzeneteket és támogatást. 

Maggie Smith-t leginkább a Harry Potter-filmek szigorú, de bátor és jószívű McGalagony professzoraként ismerték széles körben, illetve a Downton Abbey éles nyelvű Violet Crawley-ját alakította, amelyért Emmy-díjat kapott. 

A filmszerepeit megelőzően több színdarabban is játszott, 1975-ben megnyerte a Tony-díjat, két Oscar-díjat kapott illetve három Golden Globe-díjat. Több, mint 60 filmben szerepelt, például a "Apáca Show", az "Othello" és a "Szoba kilátással" című produkciókban. 

1990-ben Erzsébet királynő lovaggá ütötte és megkapta a "dáma" címet.

Kétszer volt házas, első férje Robert Stephens, 1975 és 1998 között pedig Alan Beverly Cross felesége volt. 

Embed from Getty Images

via Page Six

 

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek