Starity

Hol tartanak ma az American Idol nyertesei?

2011. január 01. 19:07   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hol tartanak ma? Kik lettek világsztárok? Kik a legsikeresebbek? – ezekre a kérdésekre kaptunk választ az American Idol által összeállított összegzésben.

hirdetés
Hol tartanak ma az American Idol nyertesei?

Kelly Clarkson,  Ruben Studdard, Fantasia Barrino, Carrie Underwood, Taylor Hicks, Jordin Sparks, David Cook és Kris Allen karrierjét elemezte a média.

Kétségkívül mindegyik nagy név, mindegyik másban tehetséges és más-más mértékben ért el sikereket. Na de kik azok, akik nevére mindenki felkapja a fejét, kik azok, akik első pillanattól kezdve sokak kedvencei lettek? – most megtudhatjuk.

Kelly Clarkson az American Idol első szériájának nyertese (2002). A verseny alatt sosem volt a lehetséges kiesők között. Az elmúlt években sikert sikerre halmozott: 4 albumot adott ki, ebből a második multi-platina lett. A négy albuma 10.200.000  példányban kelt el. Zenéje meghódította az egész világot – világsztár lett. Emellett nyolc kislemeze felkerült a Billboard Top 10-be is.

Ruben Studdard az American Idol második nyertese (2003). Ő is négy albumot adott ki. A Soulful a Billboard 2 helyén tetőzött. Számos díjra jelölték. Jelenleg Fats Wallerként játszik az Ain’t Misbehavin’ -ban. 

Fantasia Barrino az American Idol harmadik nyertese (2004). Fantasia két albumot bocsátott ki eddig. Az első két nyerteshez képest lehet kevés albumot, de annál nagyobb elismerést jelent. Ugyanis a Free Yourself a Billboard első helyét is megkaparintotta. Emellett nyert három Billboard Music Awars-ot, illetve Grammy-re is jelölték.  Második albuma is ugyanolyan sikereket ért el, mint az első. Valamint az énekesnő bejelentette, hogy hamarosan lesz saját tévéműsora is. 

Carrie Underwood az American Idol negyedik nyertese (2005). Ő sem szerepelt soha a lehetséges kiesők között. Legjobb country előadó, legjobb női énekes, az év albuma és még számos díjat zsebelt be eddigi pályafutása során. Albumai egytől-egyig hatalmas sikernek örvendenek. 

Taylor Hicks az American Idol ötödik nyertese (2006). A verseny alatt nem került ki a legkevesebb szavazatot kapott versenyzők közé. Taylor két albumot adott ki. Debütáló korongja platina minősítést kapott. Ám ő az az American Idol, akinek lemeze felkerült a legkevesebb mennyiségben eladott albumok listájára. 

Jordin Sparks az American Idol hatodik nyertese (2007). Jordin 17 évesen nyerte meg a versenyt, ezzel egy rekordot is tudhat magáénak, mint a legfiatalabb American Idol győztes. Ő sem került egyszer sem a lehetséges kiesők közé. Debütáló albuma rögtön platina minősítést kapott. A Tatto, No Air és a One Step At A Time című kislemeze is felkerült a Billboard Top 10-be. Ezután megjelent második albuma. Számos díj mellett a Chris Brownnal énekelt No Air című szám Grammy jelölést is kapott. 

David Cook  az American Idol hetedik nyertese (2008). Saját nevét viselő albuma a harmadik helyen debütált a Billboard listáján, és hamar platina lemez lett az Egyesült Államokban, míg Kanadában arany minősítést kapott. 11 dal erről az albumról debütált a Hot 100-as listán, ezzel megdöntve Miley Cyrus Hannah Montanaként beállított rekordját. 

Kris Allen az American Idol nyolcadik nyertese (2009). A verseny Adam Lambert és közte dőlt el. Ám mégis Adam Lambert futott be nagyobb sikert. Ennek ellenére Krisnek sincs oka panaszra. 2009-ben kiadott egy albumot, melynek megírásában Kara DioGuardi is szerepet játszott. Valamint nem olyan rég jelent meg második klipje, The Truth címmel.

A nyertesek közé csatlakozott Lee DeWyze, aki tehát a 2010-es nyertese a versenynek.

Az American Idol műsorral hatalmas tehetségeket ismertek meg az emberek. A versenyről el lehet mondani, hogy világsztárokat adott nekünk, olyanokat, mint Kelly Clarkson, Carrie Underwood vagy éppen Jordin Sparks.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek