Starity

Joanna Levesque "JoJo"

Joanna Levesque Joanna Levesque nemzetisége 832. 645rajongó 44vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 93%
 • stílus: 92%
 • szimpátia: 91%
 • Születési név
 • Joanna Noëlle Blagden Levesque
 • Becenév
 • Jojo, Jo
 • Születési idő
 • 1990. december 20.
 • Születési hely
 • Brattleboro, USA
 • Foglalkozás
 • Énekesnő, színésznő
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Magasság
 • 161 cm
 • Eredeti hajszín
 • Szőke
 • Szemszín
 • Kék
 • Csillagjegy
 • Nyilas
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Robin Williams Sara Paxton Emma Roberts Josh Hutcherson Cheryl Hines

Joanna Levesque életrajza

KEZDETEK

Joanna Noëlle Blagden Levesque 1990. december 20-án született a vermonti Brattleboroban. Keene-ben és Foxboroughban nőtt fel. Rendelkezik angol, ír, lengyel, francia, skót és eredeti amerikai származással is. Egyszobás lakásban nőtt fel, kis jövedelemmel rendelkező család lányaként. Édesapja, Joel Levesque hobbiból, édesanyja, Diana Bladgen pedig hivatásból énekelt, méghozzá a katolikus templom kórusában, valamint végzettsége is ezzel kapcsolatos. JoJo négy éves volt, amikor szülei elváltak, és anyukája egyedüli gyerekeként nőtt fel. Joanna előadóneve, a JoJo egy gyerekkori becenévből ered.

Anyja himnuszokkal és áriákkal tanította a még gyerek JoJot. Az éneklést két év három hónaposan kezdte, ekkor már mindent utánzott a gyerekdalokról egészen az R&B, jazz és soul hangokig. Az A&E műsorában, a Child Stars III: Teen Rockers-ben Joanna édesanyja azt állította, a lánya zseniális IQ-val rendelkezik. Gyerekként JoJo imádott részt venni az őslakos amerikai fesztiválokon, valamint fellépett helyszíni színdarabokban.

Hét évesen szerepelt a Kids Say the Darnedest Things: On the Road című televíziós műsorban Bill Cosby oldalán, amiben Chertől énekelt el egy dalt. A Destination Stardom meghallgatásán Aretha Franklin két toplistás számát, a Respect-et és a Chain of Fools-t adta elő. Kicsivel ezútán a The Oprah Winfrey Show felvette vele a kapcsolatot, hogy szerepelni hívják. Sokakhot hasonlóan ő is fellépett a Maury nevű sorozat egyik "tehetséges gyerekek" részében. Állítása szerint a fellépések előtt sosem izgult, sosem félt.

ZENEI KARRIER

2001-2005: Felfedezés és JoJo
JoJo hat éves volt, amkor először felvételi ajánlatot tettek neki, de az édesanyja ezt visszautasította, hiszen úgy vélte, lánya túl fiatal még az énekesi karrierhez. Ezután különböző talk showk-ban és a McDonald's Gospel Fest-en lépett fel, amikben Whitney Houston "I Believe in You and Me" című dalát adta elő. Jelentkezett az America's Most Talented Kids nevű televíziós tehetségkutatóba, amiben azonban nem nyert Diana DeGarmoval szemben. Vincent Herber lemezproducer felvette vele a kapcsolatot és megkérte őt, hogy menjen el a Blackground Records meghallgatására. A meghallgatáson Barry Hankerson azt mondta neki, hogy unokahúga, Aaliyah lelke küldte őt oda neki. Joanna aláírt a kiadóval és olyan híres producerekkel dolgozott együtt, mint a The Underdogs vagy a Soulschock & Karlin.

JoJo élőzenei demoja, a Joanna Levesque 2001-ben került felvételte, és olyan dalokat tartalmazott, mint Wilson Pickett 1966-os "Mustang Sally"-je, Etta James 1989-es "It Ain't Always What You Do (It's Who You Let See You Do It)"-ja, Aretha Franklin 1968-as "Chain of Fools"-a és 1969-es "The House That Jack Built"-je, a The Moonglows 1956-os "See Saw"-ja, Stevie Wonder 1972-es "Superstition"-je, vagy a The Temptations 1975-ös "Shakey Ground"-ja.

2003-ban, 12 évesen leszerződött a Blackground Records-szal és a Da Family-vel, valamint elkezdett dolgozni pár producer segítségével első debütáló albumán, a később aranylemezzé vált singlen, a "Leave (Get Out)"-on, amely 2004-ben jelent meg. Mielőtt az album megjelent, JoJo elkezdte első páros turnéját, a Cingular Buddy Basht Fefe Dobsonnal, Young Gunzzal és Zebraheaddel. A turné kilenc bevásárlóközpontot látogatott meg. Amikor a single első helyet ért el a Top 40 Mainstream-en, JoJo lett a maga 13 évével a legfiatalabb előadó, akinek singleje első helyet ért el Amerikában. Az első single miatt jelölték Legjobb új előadónak a 2004-es MTV Video Music Awards-on, amivel JoJo lett a legfiatalabb MTV VMA-jelölt. Első albuma, a később platinalemezzé váló JoJo negyedik lett a U.S. Billboard 200-on és tizedik a Top R&B/Hip-Hop Albumok között. Az első héten több, mint 95 ezer példány került eladásra és a UK Albums Chart-on bekerült a top 40 közé. JoJo társszerző volt az album két dalánál, és az egyiknél társproducer is. 2004 decemberében jelölték az év legjobb új női előadójának és az év legjobb Mainstream Top 40 singlejéért is a Billboard Music Awards-on. A Billboard Music Awards jelöltjei közül is ő bizonyult minden idők legfiatalabbikának.

Második singleje, az arany-eladású "Baby It's You" - amelyben Bow Wow rapper is közreműködött - 22. lett az USA-ban és 8. az Egyesült Királyságban. Az utolsó single az önmagáról elnevezett albumró,l a "Not That Kinda Girl" 2005-ben jelent meg és 85. lett Németországban. 2005 közepén Eminem megemlítette sok más tini női híresség mellett JoJot is az "Ass Like That" című számában.

2004-ben részt vett a "Come Together Now" című jótékony célú singleben, amelynek bevételeit a 2004-es ázsiai cunami és a 2005-ös Katrina-hurrikán áldozatai kapták meg. Ugyanebben az évben Laura Bush First Lady megkérte őt, hogy lépjen fel a 2004-es Karácsony Washingtonban nevű különleges esten. Olyan fellépések ellenére, mint a Republican Party, JoJo kijelentette, hogy nem ért "egyet azokkal a dolgokkal, amiket George W. Bush elnök az irodájában tett. Ezt ennyiben hagyom." JoJo vezette és fel is lépett a 2005-ös Hope Rocks-on, amely a City of Hope Cancer Center javára jött létre. Társműsorvezető volt 2006-ban a TV Guide csatorna visszaszámlálásán a Grammy Awards-hoz.

2006-2007: The High Road

JoJo második albuma, a The High Road 2006. október 17-én jelent meg. Az album harmadik helyen debütált a Billboard 200-on és pozitív fogadtatásban részesült. JoJo azt mondta, hogy a következő albuma tényleg bebizonyítja majd, hogy felnőtt a zenéjéhez és sokkal biztosabbnak érzi magát a vokálban és a dolgokban, amikről énekel.

2006 nyarán második albumának fő singleje, a "Too Little Too Late" a rádióban került bemutatásra. A single rekordot döntött, ugyanis rögtön bekerült a Billboard Hot 100-ba. A szám rekord-ugrást hajtott végre: a 66. helyről egy hét alatt 3. lett. Az album második singleje, a "How Touch a Girl" nem ért el nagy sikert, csupán hetvenhatodik lett a százas listán. Ennek ellenére ez a dal JoJo egyik kedvence a The High Road-ról, és ő maga írta. Az album több, mint 500 ezer példányban kelt el és aranylemezzé vált.

2007. július 20-án felkerült az internetre JoJo válasza Sean Kingston "Beautiful Girls" című számára, mely a "Beautiful Girl Reply" nevet viselte. Egy hónappal később a dal harmincegyedik helyen debütált a Billboard Rhytmic Top 40 listán. JoJo ezután arra kérte a rajongóit, hogy döntsék el ők, a "Coming for You" vagy a "Let It Rain" legyen-e az album következő singleje, de később nem jelent meg harmadik single az albumhoz. JoJo bejelentette, hogy 2007 nyarán turnézni fog az USA-ban és Európában.

Habár hivatalos turné mégsem volt, JoJo rengeteg helyen fellépett egy élőzenekarral a Six Flags Starburst Thursday Night koncertszéria keretein belül, 2007 nyarán. Ezeken a fellépéseken több egyveleget is előadott kedvenc dalaiból. 2007 novemberében Brazíliában turnézott a Live Pop Rock Brasil-nál.

2007. december 1-jén JoJo elnyerte a Boston Music-díjat, a "Too Little Too Late", valamint fellépései miatt ugyanis őt választották meg az év legjobb nemzetközi énekesnőjének.

2007 végén bejelentésre került, hogy JoJo rengeteg dalt írt harmadik albumához, amely várhatóan akkor jelenik majd meg, amikor betölti a 18. életévét. Azt akarta, hogy rajongói lássák, JoJo felnőtté vált a zenéjében is. Keresett egy másik kiadót, hogy felénekelhessen olyan dalokat is, amelyeket ő maga írt.

2008-2010: Problémák a kiadóval és Can't Take That Away from Me

2008 április 8-én egy interjú során Joanna azt nyilatkozta, hogy egy albumon dolgozik Bostonban és Atlantában. Rengeteg producerrel dolgozott együtt, és a végeredménnyel is elégedett volt: az elkészült dalok egynegyedének kivételével minden egyes dalt ő maga írt. Azt nyilatkozta, hogy ez lesz a legszemélyesebb albuma, melyhez az inspirációt egy szakításból való kikeveredés, egy új kapcsolat találása, valamint az adta, hogy szexisebbnek és sokkal magabiztosabbnak érzi magát, ahogy nővé érik. Az általa írt, címadó számot inspirációs himnuszként írta le. 2008. augusztus 30-án JoJo posztolt egy új válasz-verziót T-Pain "Can't Believe It" című számára. Szeptember 1-jén JoJo azt mondta, hogy az albuma legközelebb 2009-ben jelenik majd meg.

2008. október 14-én JoJo adta elő az amerikai Nemzeti Himnuszt az ALCS negyedik játékán Bostonban. 2008. december 9-én ismét jelölték a Boston zenei díjra, ezúttal mint az év kitűnő Pop/R&B előadója, ám a díjat a Jada együttes elhalászta előle. 2009 januárjában JoJo azt írta MySpace oldalára, hogy keményen dolgozik új albumán, olyan producerekkel, mint Chad Hugo, Jim Beanz vagy Kenna. Ezenkívül problémái akadtak a kiadójával is, így a Blackground-ról az Interscope Records-ra váltott.

2009 áprilisában ennek ellenére azt írta blogjára, hogy még mindig a Blackground-nál van aláírva. Egy interjúban Jovan Davis azt mondta, hogy DJ Toomp-pal JoJo következő albumán dolgozik.

2009 június 3-án JoJo a hivatalos YouTube csatornáján azt írta, hogy egy forgalmazói megállapodásra vár kiadójától, hogy megjelenhessen az albuma, de ettől eltekintve befejezte a munkálatokat. 2009. június 10-én három dal alapja felkerült az internetre. JoJo reakciója szerint a számok "nincsenek az albumon". Pár hónapon belül közel 20 dala került fel egy YouTube csatornán keresztül az internetre. Később JoJo megjegyezte, hogy a dalok legtöbbje nem lesz hallható a közelgő albumon. Július közepén dalokat írt más előadóknak és saját magának, valamint tehetséges producerekkel tárgyalt Los Angelesben.

2009 augusztusában bejelentésre került, hogy JoJo pert indított zenei kiadója, a Da Family ellen New York-ban, amiért zenei börtönbe taszítják őt. A kiadó nem engedte őt kilépni a szerződésből és azt sem engedték, hogy új albumot vehessen fel. A károk megtérítéséért 500 ezer dollárt követelt, és hogy engedjék felbontani szerződését. 2009 októberben végre JoJo végre megszabadult a szerződéshez való kötelezettségtől és egy egyességgel elérte, hogy az Interscope Records lehessen kiadója.

2009 októberében végre a Blackground Records-nál is elérte, hogy az Interscope Records lehessen harmadik albumának terjesztő kiadója. JoJo ezt a Twitteren jelentette be. Hat év után elhagyta a Da Family Entertainment-et és most az Interscope-nál van. Kiadója mindent igyekszik a leghamarabb elintézni, hogy harmadik albuma megjelenhessen 2010-ben.

2009 végén JoJo feltűnt Timbaland Shock Value II albumán, a "Lose Control" nevű számban, ezzel két év után ez volt az első olyan száma, amely egy albumon található. Novemberben egy interjú során elárulta, hogy nagyon izgatott, hogy hallható Timbaland albumán. A "Timothy Where You Been"-ben háttérvokálban hallható az ausztrál Jet együttessel. JoJo azt is elárulta, hogy "Szeretnék valami olyat tenni, amire az emberek azt mondanák, 'Hú, ez a lány hosszú utat járt be és tényleg érzi a ritmust', azt szeretném, hogy az emberek értsék, ki vagyok", valamint azt is, hogy 2010 januárjában várhatóan meg is jelenik a várva várt album. 2010. március 27-én JoJo csatlakozott Timbalandhoz és Justin Timberlake-hez a Manila Changing Lives Concert turnéhoz, amely Timbaland Shock Value II albumát promotálta. Két hónap múlva otthagyta a turnét, hogy 2010. május 15-én más előadókkal együtt fellépjen a Then & Now Massive Zenei Fesztiválon. Itt több olyan dalt is előadott, amelyek korábbi albumain hallhatóak, valamint két új dalt harmadik albumáról.

Még 2009 végén JoJo megerősítette, hogy egy válogatásalbumon dolgozik, amely várhatóan 2010-ben jelenik majd meg. 2010 júliusában azt is megtudhattuk, hogy a válogatásalbum várhatóan egy hónappal a harmadik stúdióalbum előtt fog megjelenni. A Twitteren tette közzé, hogy a válogatásalbum neve Can't Take That Away from Me lesz, az első single neve pedig "In The Dark". 2010 augusztusában több információt is elárult róla egy interjú során, méghozzá azt, hogy 2010. szeptember 7-én fog megjelenni, valamint hogy sokkal másabb, mint következő albuma, az All I Want Is Everything. Az "In the Dark" teljesen különbözik JoJo előző dalaitól, amiket az emberek hallhattak tőle.

2010 novemberében JoJo feltűnt Keri Hilson zenei videójában, a "The Way You Love Me"-ben, amiben egy szexi vadászlányt alakított. 2010 decemberében egy másik klipben, Clinton Sparks debütáló zenei videójában, a "Favourite DJ"-ben láthattuk viszont, valamint a szám végén hallható is. A klip Clinton hivatalos oldalán jelent meg és JoJo Clinton őrült exbarátnőjét alakítja benne.

2011-13: Agápē, tervezés és turnézás

A The New York Post állítása szerint JoJonál vannak az album teljesen kész felvételei. Február 28-án JoJo közzétette harmadik albumának új címét, amely Jumping Trains lett, az egyik kedvenc dala után a közelgő Interscope Records projekten. "A harmadik albumom neve Jumping Trains lesz, ez a cím több okból is nagyon szimbolikus", magyarázta JoJo. "Költözés Bostonból Los Angelesbe, a kislányból nővé érés folyamata, egyedül élés, hangilag más itányt venni, és nagyon önmagamra találni és egyszerűen beleugrani az életem új fejezetébe."

2011. április 20-án felvételre került egy videóklip a "The Other Chick"-hez, ami még mindig nem került kiadásra. 2011. augusztus 18-án JoJo a Twitteren jelentette be, hogy a Jumping Trains első hivatalos singleje a "Disaster" lesz. Az új single promotálásának érdekében JoJo csatlakozott Joe Jonas-hoz és Jay Sean-hez egy 19 várost érintő turnéban, amely 2011. szeptember 6-án indult és október 6-án ért véget. A "Disaster" hivatalosan 2011. augusztus 29-én jelent meg az USA-beli rádiókban. A single nem teljesített valami jól, egy hétig szerepelt a Billboard Hot 100-on a 87. helyen, a következő héten már ki is esett a listáról, valamint nemzetközileg sem ért el sikereket. 2011. szeptember 14-én Los Angeles-ben felvételre került egy videóklip a "Disaster"-hez is. Az album megjelenése elhalasztásra került, 2012 elejére. JoJo több helyen is fellépett a dallal, ám a legfontosabb a 'Pinktober' turné volt, melynél a befolyt pénzösszeget a mellrák-kutatásnak szentelték.

A "Disaster" videóklipje 2011. november 1-jén került bemutatásra JoJo hivatalos oldalán. JoJo azt nyilatkozta, hogy az album április 3.-ai megjelenése még nem 100%-osan biztos. Akárhogy is, az albumot áprilisi megjelenésnek ígérték a Blackground, Interscope és Streamline Records-szal. JoJo részt vett a Big Time Rush Better With You turnéján, 16 állomásból ötön lépett fel. Új singleje, a "Sexy to Me" 2012. február 28-án jelent meg. A "Demonstrate" világszerte 2012. július 17-én debütált az album második hivatalos singlejeként, bár erdetileg csak 2012. augusztus 28-án akarták digitálisan megjelentetni, valamiért előrébb hozták az időpontot.

2012. július 17-én, a második single megjelenése után JoJo bejelentette, hogy harmadik albumának címe mégsem Jumping Trains lesz. "Új irányba tartok és azt akartam, hogy mindennel új lapot kezdjek, a 'Demonstrate' pedig olyan érzés volt, amilyen úton vissza akarok térni és megtenni a következő lépést. Szerintem a harmadik album egy rendkívül nagy pillanat valaki karrierjében, szóval biztos akartam lenni abban, hogy a helyes dologga dolgozunk." Az album már félig készen volt és a rajongóknak hamarosan meg kell tudniuk a címét.

2012 végén az Interscope Records ejtette a Blackground Recordsot a forgalmazás ügyében az album megjelenésének késése miatt. Akárhogy is, kiadójával, a Blackground Records-szal - akik vonakodták kiadni új zenéjét, köztük a "Demonstrate"-et is -, való problémák miatt az album megjelenése többször csúszott, JoJo új anyagok felvételbe kezdett, amelyeket még az év vége előtt meg kell jelentetni, mert már "nem akarja tovább várakoztatni rajongóit." 2012. november 15-én JoJo bejelentette egy új válogatásalbum megjelenését, amelynek neve "Agápē", ami görögül feltétel nélküli szeretet jelent és egyben új, adoptált kiskutyájának neve is. Keretében három ingyenes letöltést terveztek JoJo 22. születésnapjára, 2012. december 20-ára. JoJo az "Agápē"-t úgy jellemezte, mint a "szívből jövő erő határok vagy korlátok nélkül."

A válogatások első singleje a "We Get By" szövegét JoJo írta, aki továbbra is optimista, azon nehézségek ellenére, amikkel szembe kell néznie. "Tudom, hogy rendben lesz, hiszek magamban", énekli, állandó kiadói problémáira hivatkozva. A válogatások második singleje, az "Andre" 2012. november 30-án érkezett és André 3000 2003-as The Love Below című albuma ihlette. Az Andrehoz készült videóklipet Patrick Tapu rendezte és a forgatás 2013. január 27-én zajlott 14 órán keresztül. A videó a Complex magazinon keresztül debütált 2013. március 21-én. A "Thinking Out Loud" várható harmadik singleként, megjelenését 2014 elejére ígérik. A dalhoz tartozó zenei klipet Aaron A. rendezte és 2013. március 29-én forgatták Los Angelesben. A válogatásalbum támogatásaként JoJo megkezdte első észak-amerikai turnéját, a The Agápē Tourt, ami alatt meglátogatja a Keleti Partot, Kanadát és más városokat az USA-ban. A nyitóvendég Leah Labelle.

2014-től napjainkig: Folytatódó kiadói problémák, Atlantic Records és harmadik album

2013. július 30-án arról számoltak be, hogy JoJo pert indított kiadói, a Blackground Records és a Da Family ellen, miszerint "helyrehozhatatlan károkat okoztak szakmai karrierjében". Állítólag kiskorúak New York államban nem írhatnak alá olyan szerződést, ami több évre szólnak, mint hét, így JoJo azt állítja, hogy a 2004-ben aláírt szerződés 2011-ben érvényét vesztette. A bíróság a tárgyalás napját 2013. szeptember 18-ra tűzte ki. 2013. szeptember 6-án a Blackground Records válaszolt JoJo perére, amelyben kijelentették, hogy az ügyet teljes egészében elutasítják, mivel nem felel meg a New York-i jognak, helytelen a formázása és a panasz nehezen olvasható vagy érthető. Szerintük az énekesnő nagykorúsága betöltésekor beleegyezett abba, hogy a kiadónál marad, hozzátéve, hogy készek és hajlandóak teljesíteni kötelezettségeiket a felperes beleegyezésével. 2013. szeptember 16-án JoJo jogi csapata így válaszolt a Blackground kijelentésére: "nincs olyan hallgatólagos megállapodás a két fél közt, ami előírná JoJonak, hogy továbbra is a Blackgroundnál legyen köteles maradni." A vádak szerint a Blackground nem tájékoztatta JoJot arról, hogy a szerződés 2011 márciusában lejárt és megakadályozták a lányt abban, hogy 2012-ben egy másik céghez szerződjön, holott ő azt kérte, bontsák fel a szerződésüket. A Blackground azon kjelentésére, miszerint "az ebbe az énekesbe fektetett erőfeszítések elvesznek", azt a választ adták, hogy "a cégnek hat éve lett volna arra, hogy kiadják a harmadik albumot, de nem éltek a lehetőséggel. Így hát a Blackground Recordsnak nem szabad megengedni, hogy továbbra is egyengessék JoJo karrierjét, az énekesnőt azonnal fel kell szabadítani és megkezdhesse visszanyerni karrierjét."

A következő tárgyalás 2014. január 3-án lett volna esedékes, ám 2013 decemberének végén JoJo és a Blackground Records is elállást nyújtottak be, miután bejelentették, hogy mindkét fél megállapodásra jutott a bíróságon kívül. 2014. január 14-én hivatalosan is bejelentették, hogy JoJo felszabadult a kiadóval folyó több éves harc alól és új lemezszerződést kötött az Atlantic Records-szal 2013 decemberének közepén. Feburár 14-én kiadott egy EP lemezt #LoveJo címmel, amely három klasszikus dal feldolgozását tartalmazza. Március 16-án fellépett a 2014-es SXSW-n.

2015. augusztus 5-én JoJo hivatalos oldala újra megnyílt, ezúttal az Atlantic irányítása alatt. Öt promócios időpontot jelöltek meg az Egyesült Államokban, ahol az új album számaiból adott izelítőt. Az első ilyen alkalom 2015. augusztus 12-én volt, Bostonban. 2015. augusztus 20-án JoJo egyszerre három kislemezt adott ki a III. című EP lemezéhez, amiről a fiatal énekesnő azt mondta, hogy rálátást enged új alnumára. 2015. december 28-án megjelent a #LoveJo "folytatása", #LoveJo2 címmel.

2016 júniusában a Fifth Harmony bejelentette, hogy JoJo lesz az egyik nyitó előadó a 7/27 Turnéjukon. Az ütemterv alapján szeptember során volt látható a zenekar előtt. 2016. július 27-én megjelentette a Wiz Khalifa közreműködésével készült "Fuck Apologies" című kislemezt, melyhez videóklip is készült, Francesco Carrozzini rendezésében. 2016. októberében megjelent harmadik stúdióalbuma, Mad Love címmel. Az album a 6 helyen nyitott a Billboard 200-as listáján, ezzel 10 év alatt JoJo elsőként tért vissza a toplistára, a The High Road után. 2017 januárjában JoJo megkezdte a Mad Love turnéját, amely során négy hónapon keresztül Észak-Amerikában és Európában adott koncerteket.

2017 augusztusában bejelentette, hogy távozik az Atlantictől és bejelentette új zenei kiadóját, a Clover Music személyében, akik az Interscope-pal közösen egyengetik további zenei karrierjét. 2018 áprilisában bejelentette a Leaks, Covers & Mixtapes turnét, ami május 29-én vette kezdetét.

2018. december 20-án, JoJo a 28. születésnapján bejelentette, hogy újra kiadja debütáló albumát, újonnan felvett énekkel. Következő nap megjelent első és második albuma, valamint a "Demonstrate" és a "Disaster" című kislemezek, mindegyik újból felvett énekkel és kissé átdolgozott produkcióban. Jelenleg "nincs rohanásban" a negyedik stúdióalbum elkészítését illetően, de most addig fog aprólékosan dolgozni zenéjén, míg mindent rendben nem érez egy új lemez megjelenéséhez. 2019 januárjában a Billboard adta hírü, hogy a Clover Music már nem áll kapcsolatban az Interscope-pal, helyette a Warner Bros. Records-szal működnek együtt. 2019. feburár 12-én JoJo bejelentette új kislemeze, a "Say So" megjelenését. A dalban PJ Morton R&B énekes-dalszerző is közreműködött, és két nappal később, Valentin napon jelent meg.

MÁS VÁLLALKOZÁSOK

Termékek és jóváhagyások

2011 augusztusában JoJo alárti egy promóciós ügyletet a HeartSoul ruházati vállalattal, így ő lett az őszi-téli kollekciójuk arca. Közelgő együttműködésüket megünnepelvén a HeartSoul és JoJo közös, nemzetközi keresést indított, hogy megtaláljátk a HeartSoul ruházat következő arcát. Meghallgatásukon olyan 18 és 34 év közötti fiatal, karrierorientált hölgyeket kerestek, akik nagyszerű divatalapokkal szeretnék felújítani ruhatárukat. "Nagyon izgatott vagyok, hogy a HeartSoul-lal lehet egy csapatban, mert a divat nagy része az életemnek és ezt nagyszerű megosztani a rajongóimmal" - mondta.

2011 decemberében JoJo aláírt egy másik szerződést is, a Clearasil bőrápolási márkával. Ő lesz a Clearasil új termékének, a PerfectaWash-nek a szóvivője.

SZÍNÉSZI KARRIER

JoJo négy éves volt, amikor először színészkedett. Hét éves kora óta szerepelt a helyi színházban, rádióban és TV-reklámokban. Első profi színpadi debütálásakor - a Huntingtin Színházban - nyolc éves volt és Shakespeare Szentivánéji álom című művének előadásán alakította Mustármagot. Első AFTRA szakszervezeti kártyáját tízévesen kapta.

Miután szerepelt különböző sorozatokban, mint például a The Bernie Mac Show vagy az American Dreams, beválogatták JoJot Emma Roberts és Sara Paxton mellett az Aquamarine című filmbe, amiben Haileyt alakította. A film 2006. március 3-án, nyitásakor az ötödik helyen landolt a Box Office listákon az első napi 7,5 millió dollár bevételével.

Második jelentős filmje, a Rumlis vakáció 2006. április 28-án jelent meg. A film első helyen nyitott és 69,7 millió dollárt kaszált. JoJo öt meghallgatáson is részt vett a filmért és egy olyan színésznőt váltott le, akit már addigra beválasztottak a filmbe, azonban egy másik film miatt visszalépett a szereptől.

2005-ben felajánlottak neki egy szerepet a Disney csatorna egyik sorozatában, a Hannah Montanában, de ezt ő visszautasította, mert nem szívesen szerepelt volna televíziós műsorban. Nagyon szeretett volna igazi művésszé válni, ez pedig nem olyasmi volt, amit el tudott volna képzelni.

2007. augusztus 28-án egy interjúban JoJo elárulta, hogy új filmen dolgozik. Szeptember 10-én az is kiderült, hogy Torontóba utazik majd a forgatás miatt és a film pedig Lola Douglas regényének adaptációja lesz. A Tinisztár pácban 2008. augusztus 9-én debütált a Lifetime Televison-ön és 2009. március 3-án jelent meg DVD-n.

2011. január 7-én JoJo beválogattak egy különelegs Hawaii Five-0 részbe, amelyben egy olyan lányt alakított, aki egy hatalmas vihar közepette Honolulu partjainak felfedezésére indul.

2012 októberében beválogatták egy új filmbe, a G.B.F.-be, ami a Gay Best Friend (Meleg Legjobb Barátok) rövidítése. A film két főszereplője homoszexuális fiúk, akik legjobb barátok lesznek és ezt a társadalom nem akarja elviselni. A filmben szerepel Paul Iacono és Michael J. Willett is. Három népszerű lányt alakít Andrea Bowen, Xosha Roquemore és Sasha Pieterse. JoJo Soledad Braunstein megtestesítője, aki a Melegek Szövetségének elnöke. A filmet Darren Stein rendezte és 18 nap alatt forgatták le Los Angelesben. 2013 tavaszán került bemutatásra a Tribeca Filmfesztiválon. 

2016-ban szerepelt a Clevver Now című minisorozatban, 2017-ben pedig a Halálos fegyver egy epizódjában tűnt fel, mint Shaye.

MAGÁNÉLET

JoJo és édesanyja Edgewater-ben lakik, a felvevő stúdió pedig Manhattanben van. JoJo három évig magántanuló volt, valamint egyszer azt nyilatkozta, hogy az iskola mindenképpen életének egyik jelentős időszaka volt. Kiválóan teljesített, négyes-ötös tanuló volt.

2005 májusától 2006 szeptemberéig az amerikai focijátékos Freddy Adu-val járt együtt. A Fake ID Club című MTV műsorban találkoztak először, amit közösen vezettek. JoJo feltűnt a New England Revolution egyik hazai játékán a D.C. United ellen a kommentátoroknál. Freddy asszisztens volt ugyanezen játéknál. 2006 novemberében a Washington Postban jelent meg a hír, hogy a pár egy év után szakított. JoJo később azt mondta, hogy ő és Freddy jó barátok maradtak.

2006 óta jó barátságot ápol Emma Roberts-cel, Sara Paxton-nal, Robin Williams-szel és annak lányával, Zelda Williams-szel.

2009 augusztusában elballagott a középiskolából, és bejelentette, hogy keményen összpontosít jövőbeni terveire. Felvételt nyert a Northeastern Egyetemre kultúrális antropológiára, de mégsem ment oda.

Az éneklés és a színészkedés mellett JoJo számos jótékonysági szervezet támogatója.

FILMEK
G.B.F. (2013) .... Soledad Braunstein
Tinisztár a pácban (2008) .... Morgan Carter / Claudia Miller
Rumlis vakáció (2006) .... Cassie Munro
Aquamarine (2006) .... Hailey Rogers
Developing Sheldon (2002) .... Fiatal Elizabeth

SOROZATOK
Halálos fegyver / Lethal Weapon .... Shaye (1 epizód)
Clevver Now (2016) (1 epizód)
Hawaii Five-O (2011) .... Courtney Russell (1 epizód)
American Dreams (2004) .... Fiatal Linda Ronstadt (1 epizód)
The Bernie Mac Show (2002) .... Michelle Cooper (1 epizód)

ALBUMOK

JoJo
Megjelenés: 2004. június 22.
Tracklista:
1. Breezy
2. Baby It's You
3. Not That Kinda Girl
4. The Happy Song
5. Homeboy
6. City Lights
7. Leave (Get Out)
8. Use My Shoulder
9. Never Say Goodbye
10. Weak
11. Keep on Keepin' On
12. Sunshine
13. Yes or No
14. Fairy Tales
Singlek: Leave (Get Out) (2004); Baby, It's You (2004); Not Thar Kinda Girl (2005)
Újrakiadás: 2018. december 21., Clover Music

 
The High Road
Megjelenés: 2006. október 17.
Tracklista:
1. This Time
2. The Way You Do Me
3. Too Little Too Late
4. The High Road
5. Anything
6. Like That
7. Good Ol
8. Coming of You
9. Let It Rain
10. Exceptional
11. How to Touch a Girl
12. Note to God
Singlek: Too Little Too Late (2006); How Touch a Girl (2006); Anything (2007)
Újrakiadás: 2018. december 21., Clover Music


Mad Love

Megjelenés: 2016. október 14.
Tracklista:
1. Music
2. I Can Only (featuring Alessia Cara)
3. Fuck Apologies (featuring Wiz Khalifa)
4. FAB (featuring Remy Ma)
5. Mad Love
6. Vibe
7. Honest
8. Like This
9. Edibles
10. High Heels
11. I Am
Deluxe kiadás plusz számok:
12. Clovers
13. Reckless
14. Good Thing
15. Rise Up
Singlek: Fuck Apologies (2016) 

VÁLOGATÁSALBUMOK

Can't Take That Away from Me
Megjelenés: 2010. szeptember 7.
Tracklista:
1. Can't Take That Away from Me
2. Running on Empty
3. Pretty Please
4. Why Didn't You Call
5. Just a Dream
6. When Does It Go Away
7. My Time is Money
8. What You Like
9. In the Dark
10. Boy Without a Heart
11. All I Want is Everything


Agápē

Megjelenés: 2012. december 20.
Tracklista:
1. Back2thebeginningagain
2. We Get By
3. Interlude Un
4. Take the Canyon
5. Billions
6. Interlude Deux: Joel's Jam
7. Thinking Out Loud
8. Interlude Trois: Love This Shit
9. White Girl in Paris
10. LTS Reprise
11. Andre
12. St. Patrick's Day Interlude
13. Can't Handle the Truth

EP LEMEZEK
Sessions@AOL

Megjelenés: 2004. július 27.


#LoveJo

Megjelenés: 2014. február 14.
Tracklista:
1. Intro
2. Caught Up in the Rapture
3. Take Me Home
4. Glory


III.
Megjelenés: 2015. augusztus 21.
Tracklista:
1. When Love Hurts
2. Save My Soul
3. Say Love
4. The Story of III.
Singlek: When Love Hurts (2015)


#LoveJo2
Megjelenés: 2015. december 18.
Tracklista:
1. Right On Time
2. Back2Life
3. When Love Hurts (Real Love Remix)
4. Thinking Out Loud

Utolsó frissítés: 2020.08.02. 23:11 Lindsay019 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace