Starity

Nikki Bella

Nikki Bella Nikki Bella nemzetisége 1729. 201rajongó 47vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 88%
 • stílus: 89%
 • szimpátia: 87%
 • Születési név
 • Stephanie Nicole Garcia-Colace
 • Becenév
 • Nikki, Nik, Nicole
 • Születési idő
 • 1983. november 21.
 • Születési hely
 • San Diego, California, USA
 • Foglalkozás
 • WWE-díva, Modell
 • Családi állapot
 • hajadon, 1 gyermek
 • Partner
 • Artem Chigvintsev
 • Magasság
 • 168 cm
 • Eredeti hajszín
 • Barna
 • Szemszín
 • Barna
 • Csillagjegy
 • Skorpió
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • John Cena Brie Bella Daniel Bryan John Laurinaitis

Nikki Bella életrajza

Magánélete és korai élete

 

Nikki Jon Garcia és Kathy Colace gyermekeként született, 16 perccel ikertestvére Brie előtt, a California állambeli San Diego-ban, s Scottsdale-ben nőtt fel egy farmon. Van egy bátyja J.J. Mexikói és olasz vér is csörgedezik ereiben. Az általános iskolában focizott. 2002-ben érettségizett a Chaporral Középiskolában. Visszatért San Diego-ba, ahol a Grossmont Főiskola diákja lett. Egy évvel később Los Angeles-be költözött, a Mondrian Hotelben pincérnőként dolgozott, miközben ügynököt keresett magának.

Modellként, színésznőként dolgozott, promóciós munkákat végzett. A Fox reality showjában, a Meet My Folks-ban tűnt fel először. Brie-vel együtt részt vettek a 2006-os WWE Díva Search-ön, de nem kaptak szerződést. 

2014-ben, a Total Divas egyik adásában derült ki, hogy 20 évesen hozzáment középiskolai szerelméhez. A házasságot 3 évvel később érvénytelenítették. 2012-ben kezdett el randevúzni John Cena-val. 2017. április másodikán a férfi eljegyezte őt a WrestleMenia 33-on. Az esküvőre azonban nem került sor, a pár 2018 tavaszán szakított. 

Jelenlegi párja Artem Chigvintsev, akivel a Dancing with Stars forgatása során ismerkedtek meg. A férfi 2019 novemberében, Franciaországban megkérte a kezét, amelyre Nikki boldogan mondott igent. A páros az új évig titkolta a hírt. 2020. január 29-én a People exclusive interjújában jelentette be, hogy egy nap híján 13 hetes terhes, s bár nem tervezték a babát, Artem-mel együtt izgatottan várják gyermeküket. Érdekesség, hogy Brie szintén ebben az interjúban hozta nyilvánosságra, hogy második babáját várja, szülési időpontjuk között másfél hét van. 2020. június 11-én derült ki, hogy kisfiút hord a szíve alatt. Nikki 2020. július 31-én hozta világra kisfiát. A People magazinnak adott interjúban elmondta, hogy a kisfiú természetes úton látta meg a napvilágot és a Matteo Artemovich nevet kapta szüleitől. 

Brie-vel közösen van egy borászatuk, a Belle Radici, mely Napa Valley-ben található. 2019-ben az ikrek piacra dobták saját kozmetikai márkájukat is, illetve elindították saját Podcast-jüket. 

 

Pankrációs karrier

 

2007-2008

2007 júniusában Nicole-t és Brie-t leszerződtette a WWE, karrierjüket az FCW-nál kezdték. 2007. szeptember 25-én debütáltak Nattie Neidhart és Krissy Vaine legyőzésével. Nikki viszályba kezdett Neidhart-tal és Victoria Crawford-dal. 2007 decemberében Derrick Linkin menedzsere lett, azonban a történetet abbahagyták, mikor 2008 januárjában Linkin-t menesztették. Az ikrek ekkor visszatértek korábbi viszályukhoz, melyben Nattie helyét áprilisban Milena Roucka vette át. Nicole utolsó meccsére az FCW-ban szeptember 2-án került sor.

 

2008-2011

2008. augusztus 29-én Brie debütált a SmackDown-ban. Hamarosan viszályt kezdett Natalya-val és Victoria-val. Minden mérkőzés alatt Brie bemászott a ring alá, helyét pedig, a közönség és a történet szerint az ellenfelek tudta nélkül, Nikki vette át. November elején Victoria és Natalya mindkét lányt kihúzta a ring alól, ezzel Nikki Bella is debütált. Első közös meccsükre november 21-én került sor. 

On-screen párkapcsolatba kezdtek Carlito-val és Primo-val, több szegmensben is megjelentek, illetve a ringhez kísérték a két pankrátort. 2009 februárjában a történet bonyolódott, mikor John Morrison és a Miz flörtölt az ikrekkel, kiket egy randevúra is elvittek. A randi viszályt tobbantott ki a 4 férfi között. Március 17-én Brie és Nikki is összeveszett, Nicole a Miz és Morrison oldalára állt. Briana legyőzte testvérét az ezt követő héten, 31-én Nikki tudott győzedelmeskedni.

2009. április 15-én a Bella ikrek a Raw-ra kerültek. Nikki egy hónappal később lépett ringbe először, egy battle royal meccs során, melyből Beth Phoenix eliminálta. Június 29-én a lányok átkerültek az ECW-ba. Gyorsan viszályt kezdtek Katie Lea Bruchill-lel, a feud Nicole győzelmével zárult szeptemberben. 

Október 12-én visszakerültek a Raw adására. 2010 júniusában Brie, helyet cserélve Nikki-vel, legyőzte Jillian Hall-t, ezzel elkezdve a lányok következő viszályát. Nikki is győzedelmeskedni tudott Hall felett. Az ikrek bíróként jelen voltak Jillian egyik meccsén, melyet Nikki közreműködésének hála, Gail Kim nyert. Egy héttel később a Bella lányok legyőzték Hall-t és Maryse-t, ezzel véget vetve a viszálynak. 

Augusztus 31-én bejelentették, hogy Jamie mentorai lesznek az NXT harmadik évadában. Jamie volt az első Díva, akit elimináltak. Novemberben új történetet kaptak, Brie és Nicole Daniel Byran menedzserei lettek, számos alkalommal kísérték a ringhez a férfit. 2011 januárjában, karrierjük során először, heelek lettek, miután látták, hogy Daniel Bryan és Gail Kim csókolóznak. 

 

2011-2012

A Bella lányok Eve Torres-szel kezdtek viszályt. Nikki megnyert egy battle royal mérkőzést, s ő lett az első számú kihívó. Torres elleni mérkőzését azonban nem tudta megnyerni. Április 11-én Nicole segített Brie-nek legyőzni a bajnokot,, így karrierjük során először az egyik Bella lánynál volt a bajnoki öv. Brie-től Kelly Kelly vette el a címet június 20-án.

Az év nagy részét tag team mérkőzésekkel töltötték, legtöbbször Kelly és Torres ellen. 2012. április 23-án Nikki legyőzte Beth Phoenix-et, s bajnokká vált, a címet Brie vesztette el Layla ellen egy héttel később, egy rosszul kivitelezett Twin Magic után. Másnap Nicole megpróbálta visszaszerezni az övet, sikertelenül. Ugyanazon az estén a WWE honlapján jelent meg, hogy az ikrek már nem dolgoznak a cégnek. 

 

2012-2013

2012. május elsején az ikrek megjelentek a Northeast Wrestling showján.. December 15-én a CTWE Pro Wrestling egyik adásán voltak láthatók.

 

2013-2014

2013. március 11-én tértek vissza a WWE-be. 15-én megtámadták Cameron-t és Naomi-t. Ringbeli visszatérésükre március 27-én került sor, a Funkadactyls csapatát győzték le. Júniusban Nikki eltörte a sípcsontját. 

Júliusban visszatért, s az ikrek viszályba kezdtek Total Divas-beli társukkal, Natalya-val. A Total DIvas szereplői ezután viszályt kezdtek a Díva Bajnok AJ Lee-vel, aki kiparodizálta a show-t és annak szereplőit. Nikki október 25-én tért vissza a ringbe, Lee ellen azonban nem tudott győzni. Egy hónappal később, a Survivor Series PPV-n, Nicole a győztes Team Total Divas tagja volt. December 9-én az ikrek nyerték a Diva of the Year Slammy díjat.

2014. április hatodikán Nikki részt vett a 14-Diva "Vickie Guerrero Invitational" mérkőzésen, melyet az övét megvédő AJ Lee nyert. Ugyanebben a hónapban Brie belekeveredett férje, Daniel Bryan és Stephanie McMahon, illetve Kane viszályába. Stephanie megfenyegette Bryan-t, hogy kirúgja Brie-t, ha nem adja vissza bajnoki övét, a Bella lány kilépett. Nikki-nek ezután több handicap mérkőzésben kellett teljesítenie. Brie-nek és Stephanie-nek mérkőzése volt a SummerSlam-en, melyet utóbbi nyert Nikki beavatkozása miatt. A heel Nicole és testvére heteken keresztül veszekedtek. McMahon Nikki-t nevezte a Díva részleg arcának, s adott neki egy bajnoki mérkőzést a Night of Champions-re, ezt azonban Nicole-nak nem sikerült megnyernie. Ezután a Bella lány handicap mérkőzéseket írt ki testvére számára, Brie azonban, Nikki-vel ellentétben, megnyerte őket. A Hell in a Cell eseményen a két lány szembeszállt egymással. Meccsük kikötése szerint a vesztes 30 napig a győztes asszisztense lesz. A mérkőzést megnyerő Nikki 5 nappal később a bajnok első számú kihívója lett. 

 

2014-2015

November 23-án Nicole kétszeres Díva bajnok lett. Címét több alkalommal is megvédte. 2015. április 26-án Nikki legyőzte a kihívó Naomi-t, majd az ikrek és Naomi, illetve a visszatérő Tamina között viszály alakult ki. Május tizenhetedikei tag team mérkőzésüket Naomi és Tamina nyerte. Az Elimination Chamber PPV-n Nikki sikeresen megvédte címét.

Júniusban Nicole két alkalommal is megvédte övét Paige ellen, a két lány között feud alakult ki. Július 4-én a bajnok újra megvédte címét Paige és Tamina ellen. Pár héttel később Stephanie McMahon bejelentette, hogy itt az ideje a "forradalomnak". Charlotte és Becky Lynch Paige társai, Sasha Banks pedig Naomi és Tamina csapattársa lett. Nikki augusztus 3-án Charlotte, 17-én pedig Banks ellen veszített. A SummerSlam-en a három csapat ringbe lépett egymás ellen. Team Bella eliminálta a Team B.A.D.-et, a mérkőzést azonban a PCB nyerte.

Nikki szeptember 14-én megvédte címét Charlotte ellen, s ezzel ő lett a leghosszabban uralkodó Díva bajnok. Az övet szeptember 20-án veszítette el a Flair lány ellen. 301 napig volt bajnok. 

Nicole ezután sokáig nem szerepelt. Nyaksérülése operációt igényelt. December 21-én átvette a Diva of the Year Slammy-t. Megjelent a 32. WrestleMania-n, miután Brie megnyerte a 10-Diva tag team mérkőzést. 2016. július 21-én bejelentette, hogy orvosai zöld utat adtak neki, s a WWE Perfomance Center-ben fog edzeni. 

 

2016-2017

2016. augusztus 21-én tért vissza, első mérkőzését Becky Lynch, Naomi és Carmelle ellen megnyerte. Augusztus 23-án, már a SmackDown tagjaként, viszályt kezdeményezett Carmella ellen. Október 9-én a Bella lány legyőzte ellenfelét a No Mercy PPV-n. Október 25-én legyőzte Natalya-t, ezzel őt nevezték ki a SmackDown női csapatának kapitányává a Survivor Series-re. Nikki-t a PPV-n megtámadták, helyette Natalya lett a vezető. A TLC-n Nicole legyőzte Carmella-t. Ellenfele később elmondta, hogy Natalya támadta meg a Bella lányt.

December 20-án a kanadai Díva besimerte tettét, melynek okaként a féltékenységet nevezte meg. Heteken át támadták meg egymást, január tizedikei meccsük pedig el sem kezdődhetett, mivel már a gong előtt egymásnak estek. Február 21-én Natalya legyőzte a Bella lányt, miután utóbbit Maryse megtámadta.

Február 28-án Nikki John Cena segítségére sietett, miután Cena-t Maryse felpofozta. Ez egy mixed tag team meccshez vezetett a 33. WrestleMania-n. Nikki és John legyőzték Maryse és Miz párosát. A mérkőzés után Cena eljegyezte barátnőjét. Április 4-én Nikki Instagramján jelentette be, hogy szabadságra megy.

 

2018-jelen

A Bella lányok megjelentek a 25 éves Raw-on január 22-én. Pár nappal később Nikki részt vett az első női Royal Rumble-ön, utolsóként eliminálta őt Asuka. 

Szeptemberben mindkét lány visszatért a WWE-be, s viszályt kezdtek a Riott Squad-dal. Ronda Rousey csatlakozott az ikrekhez, s legíőzték a Riott Squad-ot a Super Show-Down-on. Két nappal később Nikki megtámadta a bajnokot, Brie pedig segített neki. Később hivatalossá vált, hogy Nikki mérkőzést kapott Rousey ellen az első női PPV-re, az Evolution-re, a tét pedig a bajnoki öv, melyet nem tudott megszerezni. A Total Bellas 2019. március huszonnegyedikei adásában bejelentette visszavonulását - 2019. június 20-án derült ki, hogy egy cisztát találtak az agyában, s emiatt vonult vissza. 2020. február 21-én jelentették be, hogy Brie-vel együtt bekerülnek a WWE Hall of Fame-be. 

 

Írta és fordította: Lil98

Az életrajz az angol Wikipedián, illetve különféle cikkeken alapszik. 

Frédi, Béni és a pankrátorok: Leszámolás a kőkorban (2015) - Nikki Boulder (hang)
Psych - Dilis detektívek (2014, 1 epizód) - Bella Twin #1
Confessions of a Womanizer (2014) - Erica

Utolsó frissítés: 2021.09.02. 20:08 Lil98 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace