Starity

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Hajnalhasadás előrendelhető!

Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2010. május 04. 15:29 #1
Angiretro
Angiretro
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 09.01.09.
Hozzászólás: 57
Csatolások: 3
Azonosító: 82885
Offline offline
Könyvmegjelenés 2010. 06. 03.

Szomorúan látom, hogy az előrendelési kedvezmény az eddigi 20%-ról 10% lett. És meg e-mailben sem kaptam értesítést arról, hogy a könyv előrendelhető... Elkeseredett vagyok, hogy pont a kedvenc könyvemmel történik ez meg és ezzel nem vagyok egyedül, mert sok fórumon panaszkodtak a 10%-os kedvezmény miatt ráadásul volt igen 20%-os kedvezmény is de csak 1hétig. sad.gif Furcsa, minket miért nem tájékoztattak??? Nem véletlenül íratkoztam fel a hírlevélre,de úgy látom semmi értelme sem volt lehet törlöm is magam... A könyvre 5/5 pontot adok. De ez a mostani előrendelés nálam 5/0!! Szerintetek nem jogosan vagyunk felháborodva? Talán az volt a céljuk, hogy azt a 10°%-ot is minél kevesebben kapjuk meg??? Én ebből nem kérek!

Pár véleményt másolok nektek az egyik könyves oldalról:

SMelinda1981 - Barcs
2010.04.23
Annak járt csak a 20% kedvezmény aki előrendelte ápr.18.-ig. sajnos sokan lecsúsztak róla..nekem is a szerencsén múlt, egy teljesen más könyvet kerestem.

renirain
2010.04.22
Egyet értek az előttem szólókkal... egyik nap 20 másik nap csak 10% kedvezmény? pff...

Petrus33
2010.04.22
Sziasztok!Én is furcsának találom,hogy egyik nap 20% a kedvezmény másik nap meg csak 10%!Én is előjegyeztem azonnal,de attól még az ár nálam is változik...egyszer 4000ft,egyszer 4500ft!Nem mintha így sok lenne,de találják már ki!üdv: Petra

Spadge - Budapest
2010.04.20
ez totális lehúzás,aki nem jegyezte elő 18-ig, csak 10% kedvezményt kap,kiváncsi leszek,mi lesz ha kijön a könyv,majd csak 5% kedvezmény lesz rajta?...pofátlanság, kapzsiság és sorolhatnám,köszönjük meg a sikernek, hogy a kedvenc könyvünkre megvonják a kedvezményt...mintha nem akasztanának le igy is elképzelhetetlen összegeket

Ha ti is rajongók vagytok és kiálltok mindig az igazatokért most se hagyjuk egymást cserben, fogjunk össze!! A kedvezmény eddig is járt most miért változtattak? Ha sokan összefogunk még érhetünk el valamit!
Írd le te is a véleményed járjunk utána a dolgoknak!
Örülnék a segítségnek!
2010. május 04. 15:36 #2
Ever
Ever
тнє ρяєтту яє¢кℓєѕѕ gιяℓ ™
 
StátuszVégre egy rendezett kedvenc sztárok sorrend, új képek, új avatar.
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 09.11.10.
Hozzászólás: 1039
Csatolások: 104
Azonosító: 111989
Offline offline
Én mindig könyevesboltban veszem meg a könyveket plusz én a Twilight miatt nem vagyok olyan izgatott mert csak a 6. kedvenc könyvem

2010. május 04. 16:33 #3
Angiretro
Angiretro
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 09.01.09.
Hozzászólás: 57
Csatolások: 3
Azonosító: 82885
Offline offline
Szerintetek érdemes lenne a könyvmolykepző-nek írni egy levelet?
2010. május 04. 19:43 #4
Angiretro
Angiretro
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 09.01.09.
Hozzászólás: 57
Csatolások: 3
Azonosító: 82885
Offline offline
Ezt a levelet irtuk baráti körünkkel a szerkesztőségnek!!!!
Ha érkezik válasz közöljük!!!


Kedves Ildikó és Könyvmolyképző,

Szerintem nem lesz kérdésem új, de feltétlenül fel kell tennem, mivel minden fórumon és online könyvvásárlói oldalon csak a találgatások mennek a kedvezménnyel kapcsolatosan.
Eddig minden Twilight könyvet előrendelésben 20%-os kedvezménnyel vehettük meg az interneten keresztül. Miután már nem előrendelhető egy könyv vagyis megjelenik nálatok mindegyik 20%-os kedvezménnyel kapható, míg más oldalakon kb. 15% a kedvezmény. Így tehát egyáltalán nem értem és nem Értjük ezt a mostani 10%-ot.... Inkább várjunk ha már megjelenik a könyv és akkor talán a könyvmolyképző oldalán megtudjuk rendelni a 20%-os kedvezménnyel?
Igy beletudnánk kötni a konyvmolykepzo.hu ba is mivel amikor bejön az oldal mind a négy kötet látható a Breaking Dawn is és -20%-ot ígértek minden könyvre, de ha kikeresem a Hajnalhasadást már csak 10% a kedvezmény!!!?
Már hírlevelet sem kaptam, hogy előrendelhető a könyv véletlenül nézegettem az előjegyezhető könyveket a libri.hu-n és látom előrendelhető könyvek 20% kedvezmény legelső könyv Hajnalhasadás.....meg is örültem adnánk le a rendelést és ott már csak a 10% szerepel, alatta meg a sok "fujjogás"...

Az egyik oldalon ezt olvashatja Mindenki:

renirain
2010.04.22
Egyet értek az előttem szólókkal... egyik nap 20 másik nap csak 10% kedvezmény? pff...

Petrus33
2010.04.22
Sziasztok!Én is furcsának találom,hogy egyik nap 20% a kedvezmény másik nap meg csak 10%!Én is előjegyeztem azonnal,de attól még az ár nálam is változik...egyszer 4000ft,egyszer 4500ft!Nem mintha így sok lenne,de találják már ki!üdv: Petra

Spadge - Budapest
2010.04.20
ez totális lehúzás,hogy csak 10% a kedvezmény, kiváncsi leszek,mi lesz ha kijön a könyv,majd csak 5% kedvezmény lesz rajta?...pofátlanság, kapzsiság és sorolhatnám,köszönjük meg a sikernek, hogy a kedvenc könyvünkre megvonják a kedvezményt...mintha nem akasztanának le igy is elképzelhetetlen összegeket

Elég szomorú, hogy vannak ilyen vélemények, de inkább az hogy minden rajongó és én is valahogy igy érzünk és ezt osztjuk meg egymással... Sokkal jobb volt eddig azt átadni egymásnak, hogy előrendelhető a könyv 20% a kedvezmény le ne maradjatok róla. Most meg mindenhol a csalódottság van vagyis én ezt igy látom a baráti körömben és a fórumokon is.

Minek köszönhetjük ezt a 10%-ot??? Ennyi várakozás után mindenki szomorú lett, főleg tinédzserekből áll a rajongói tábor és nekünk nem mindegy, hogy 20 vagy 10% a kedvezmény!!!! sad.gif

Várjuk mihamarabbi válaszukat!!!
Köszönjük:
a Twilight egyik rajongótábora
2010. május 10. 18:05 #5
Angiretro
Angiretro
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 09.01.09.
Hozzászólás: 57
Csatolások: 3
Azonosító: 82885
Offline offline
És megjött a válasz személyesen Katona Ildikótól!!!!
Köszönjük Neki még egyszer levelét!
Irjatok véleményt ti is! Köszi!
smileeee.gif


Kedves Twilight Rajongók!

Ahhoz, hogy ez a dolog érthető legyen, távolabbról kell kezdenem.
Kicsit talán hosszú lesz, és helyenként úgy érzitek majd, másról beszélek, de ez lesz a teljes válasz.
És még egy dolog van, amiért ilyen hosszan válaszolok.
Azt remélem, hogy hasznot tudtok húzni a válaszomból. Ezért hajlandó vagyok belefektetni a munkát.

Egy kiadó árpolitikája sok mindentől függ.
Mik a céljai, hogyan tekint a könyvekre, hogyan akar különbözni más kiadóktól, stb.

Tudom, hogy az ár mindig kényes kérdés. A könyvek nem olcsók - bár, ha azt veszem, hogy egy két fős multiplexes mozilátogatás vagy egy-egy gyorsan lefutó divatcikk mennyibe kerül, már nem is érzem drágának őket - és jó is, ha spórolósak vagytok. Az ember tudjon gazdálkodni a pénzével.
És ugyanerre van szükség a kiadónál is.

Elárulom, a Könyvmolyképző célja, hogy még évtizedekig a kedvenc kiadótok legyen.
És a kistestvéreteké és az anyukátoké, és azé a jóképű laklié, aki csak biggyeszti a száját, ha könyvet lát a kezetekben.
Mert neki is lesz valami jó cuccunk, csak még nem tudja.
- Akkor adjatok nagy kedvezményeket! - mondhatnátok. - Akkor majd szeretjük a Könyvmolyképzőt.
Elmondom, miért nem a kedvezmény az, amivel kedvezni akarunk az olvasóknak és miért nem ettől várjuk, hogy kedveljétek a Könyvmolyképzőt.

1. Mert lealacsonyító technika. A nagy kedvezmény - és ezt ti is tudjátok - bizonyos szempontból csak technika kérdése.
Ráírok az árura egy jó nagy számot, aztán áthúzom, és máris irtó jó srác vagyok.
A Könyvmolyképző az olvasóit és a megjelentetett könyveit is jobban tiszteli annál, minthogy ezzel a szemfényvesztéssel operáljon.

2. Mert lejtőre teszi a kiadót. A nagy kedvezmény működhet úgy, hogy megjelentet a kiadó egy könyvet, fölszítja a piacot, drágán kihozza, eladja gyorsan a rajongóknak, érdeklődőknek, aztán egyre jobban leárazza, néhány hónap múlva már 50-70%-os kedvezménnyel lehet kapni.
Ez a technika a könyvet romlandó áruként kezeli, mellyel nem tudunk azonosulni. A Könyvmolyképző nem csak betolja a piacra a könyveket raklapon, hanem válogat.
És minőségi módon tálal.
Amiről úgy gondoljuk, hogy jó, és rosszul lennénk, ha nem jelentethetnénk meg, és nem lesnénk szívdobogva, hogy vajon mit szólnak hozzá az olvasók, abból nem fogunk néhány hónap alatt kiszeretni.
Még akkor sem, ha veszteséget termel (ilyen is volt). Ami jó, az jó. És jó lesz évek múlva is.
Ráadásul tudjuk, hogy az olvasók nagyon okosak. Én például biztosan nem vennék olyan kiadótól könyvet megjelenéskor, akiről tudom, hogy ha kicsit várok, az ár töredék részéért megkapom. És szerintem igen sokan így vannak ezzel. Innentől kezdve ez szerencsejáték, amiben hosszú távon a kiadó a vesztes.

3. Mert gazdálkodunk. Fontos az egyensúly és a nyugodt életvitel.
Miért olyan nagy szó ez? Mondok két példát, ami nem (egészen) így van berendezve.
1. az államháztartás - minden évben elborzadok, hogy az ország vezetői a költségvetésbe hiányt terveznek be. Ez nonszensz. El tudjátok képzelni, hogy édesanyátok a háztartási füzet fölött így szól:
- Oké, akkor a jövő héten 60 e Ft-tal többért vásárolok be, mint amennyi pénzem van. Számomra ez hajmeresztő.
2. a kft. intézménye. Ez azt jelenti, korlátolt felelősségű társaság. Vagyis a cégnek nincs teljes anyagi felelőssége. Csődbe mehet úgy, hogy nem fizet egy csomó embernek. Büntetlenül.
És ez a "vicces történet" a könyvszakmára nagyon is jellemző. A csőd is, amivel a tönkrement gazdálkodó kimenekül az általa kreált trutyiból és hátrahagy egy csomó embert a bajban.
És a folyamatos tartozások is. Tűnhet nagynak egy kiadó, csak a szakma tudja, mennyi adósság van mögötte.
A Könyvmolyképző úgy gazdálkodik, hogy ne legyen adóssága.
A munkatársai, a fordítók, szerkesztők, a korrektorok, a nyomdák, a szállítók, és mindenki, aki velünk dolgozik, megkapja a munkája ellenértékét.
Hiszen nekik is meg kell élniük és nem várhatjuk tőlük, hogy ingyen dolgozzanak.
Alapvetőnek tűnik? Szerintem is. Nem az.
Elvileg persze nem kell, hogy ezekről tudjatok, nem kell, hogy érdekeljen benneteket. De felnőtt kérdést tettetek fel, és én felnőttként válaszolok nektek.
Mondhatja bárki persze, hogy könnyű nekünk, ekkora bestsellerrel, mint a Twilight saga - ehhez el kell mondanom, hogy a kezdetektől így van.
Az első perctől ez az elv és ez a gyakorlat: meg kell fizetni mindennek az árát.
Így vagyunk pénzügyileg és lelkileg egyensúlyban.

4. Mert hosszú távra tervezünk. Fontos a biztonság.
Újra háztartási példát hozok, nincs nagy különbség. Egy háztartás is akkor van biztonságban, ha a rezsi kifizetése, a napi szükségletek kielégítése, a beruházások fedezése, az eszközök megvásárlása után marad tartaléka. Ennek birtokában tudja a kockázatos eseményeket átvészelni.
Egy kiadó életében pedig bőven van kockázatos esemény.
Kockázat például minden egyes új kiadvány. Hiába kitűnő egy könyv, ha az olvasókat éppen nem érdekli. Mi sem vagyunk tévedhetetlenek.
És persze van még egy csomó gazdasági kockázat, válsághelyzet, egyebek, amelyeket már tényleg nem vesézek ki.
Így is értitek szerintem, mire gondolok.

A fentiek miatt tehát a Könyvmolyképző az alábbi elven működik:
- Válogatunk és igyekszünk minden műfajban megtalálni a kiemelkedő köteteket - minden képzett és alakuló könyvmoly találja meg a szellemi, lelki táplálékát.
- Korrekt árat szabunk a könyveinknek, mely tükrözi a kötet értékét - megtisztelve ezzel az alkotókat és az olvasókat is.
- Folyamatosan kaphatók a könyveink. Nem kampányszerűen dolgozunk, a munkánk lényege a folyamatos értékteremtés és értékmegőrzés. - Ha megszerettek valamit, lehet ránk számítani.
- Végigvisszük a sorozatokat (csak akkor nem, ha tényleg nincs rá igény) - Ha megszerettek valamit, lehet ránk számítani.
- Igényes, szép kivitelben jelentetjük meg a könyveket - megtisztelve ezzel az alkotókat és az olvasókat is.
- Akár többféle kivitelben is kiadjuk a köteteket - figyelünk az olvasók igényeire.

Talán furcsa, de mindez cél mindig ott van a gondolatainkban, amikor meghatározzuk egy könyv árát.

Ezek alapján úgy döntöttünk, a Breaking Dawnt - annak ellenére, hogy kb. 120 oldallal több, mint az Eclipse, nem adjuk annál drágábban.
Vagyis már a 10% kedvezmény mellett is igen jó az ajánlat.

Emellett úgy gondoltuk, ehhez a gigantikus hatású könyvhöz nem az a méltó tálalás, ha a kereskedők a kedvezmények százalékában versengenek egymással.
Azt, hogy a rajongók hol hajlandók megvásárolni, érjék el valami más módon, nyereményjátékkal, egyéb hozzáadott értékkel. Mint a Harry Potter esetében is tették.

Ily módon a kezdeti 20%-os kedvezmény tekinthető szerencsének - melyet a Bookline még azelőtt hirdetett, hogy a maximált kedvezményre vonatkozó döntés megszületett volna.

Bízom benne, hogy azok is, akik nem ébredtek ilyen hamar, és a 10%-os kedvezményt tudják kihasználni vagy teljes áron megveszik a boltban, örömüket fogják lelni a regényben.
Szerintem ez a legjobb kötet. Én nagyon élveztem.

Remélem a válaszommal egy kicsit betekintést tudtam nyújtani nektek a kulisszák mögé és sok inden érthetővé vált.
Mindamellett azt mondom, legyetek tudatos vásárlók továbbra is.
Válogassatok és gazdálkodjatok. És remélem, ti is úgy érezitek, a mi kínálatunkra megéri pénzt és időt fordítani.
Mi azon leszünk.smileeee.gif

Twilight forever

Ildikó
1 felhasználónak tetszik: dora94
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!