Starity

Ed Sheeran adatlap-pályázat

Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!
2016. július 22. 20:54 #1
Bessie
Bessie
funkcionális ♑
 
Státusz❤ YoonKook ❤
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 07.04.26.
Hozzászólás: 15792
Csatolások: 67783
Azonosító: 27941
Offline offline
Mostanság eléggé elfoglalt voltam úgyhogy csak most tudtam megnyitni a pályázatos topikokat. Ezért elnézést kérek. Jövő hét szombatig be lehet küldeni az életrajzokat. Onnantól kezdve szokásos a menet.
2016. július 30. 19:16 #2
- törölt felhasználó -    
Köszönöm szépen a lehetőséget!
Edward Christopher "Ed" Sheeran - angol énekes-dalszerző, zenész és alkalmi színész - 1991. február 17-én született West Yorkshire-ben, Angliában. A West Yorkshire-ben található Hebden Bridge-en, egy mezővárosban született. Családja Framlinghambe költözött, amikor még gyermek volt. Van egy Matthew nevű bátyja, aki 1989. március 17-én született. Szüleik John és Imogen londoni születésűek.Apai nagyszülei írek, Ed szerint édesapja "egy nagyon nagy" katolikus családból származik. Apai nagyapja, Bill, protestáns volt és felesége, Ann, katolikus. Bill és Ann Gorey, County Wexfordban mentek nyugdíjba. John egy művészeti tanár és kurátor, Imogen pedig egy kultúra publicista, aki ékszertervező lett. Szülei vezették a Sheeran Lockot, egy független művészeti tanácsadást 1990-től 2010-ig. Munkájuk gyakran vitte őket Londonba, hétvégéjüket pedig utazással töltötték gyermekeikkel, miközben zenét játszottak. Ed gyermekkori emlékei magában foglalják Bob Dylan és Eric Clapton felvételeit. Állítása szerint az első zene, ami bevezette a zenék világába, Van Morrison's Irish Heartbeat című zenéje volt. Négyéves korától a helyi templomi kórusban énekelt, korán megtanult gitáron játszani és elkezdett zenéket írni, amíg a Thomas Mills Középiskolába járt Framlinghamben. Tizenegy évesen édesapjával együtt ellátogattak egy Damien Rice showra Írországba. Emellett Rice, idézett hírességektől, mint The Beatles, Dylan, Nizlopi és Eminem, mint a legnagyobb zenei hatás. A Youth Music Theatre UK és of Access to Music pártfogója, amelyen művészi fejlődés kurzuson tanult. Tinédzserként felvételt nyert a National Youth Színházba.

Zenei karrier

2004–10: a karrier kezdete
2004-ben kezdett zenéket felvenni, és függetlenül kiadta munkáinak első gyűjteményét, amely a Spinning Man címet viseli. Jó baráti viszonyt ápol az angol énekessel, Passengerrel 15 éves kora óta. 2008-ban Londonba költözött és elkezdett zenélni kis helyszíneken. 2009-ben kiadott egy másik EP-t You Need Me címen, pont azelőtt, hogy elment turnézni Just Jackkel. Volt néhány közreműködése Leddra Chapmannel. 2010 februárjában közzétett egy videót az SB.TV-n keresztül és a rapper Examplemeghívta őt egy turnéra vele. Ugyanabban a hónapban kiadta a kritikailag elismert Loose Change EP-jét, amely szerepelt az "The A Team" című debütáló kislemezén. 2010 áprilisában jegyet vett Los Angelesbe. Játsuott az egész városban, Jamie Foxx annyira le volt nyűgözve, hogy felajánlotta, hogy használhatja az ő stúdióját és a Hollywood-i házát, hogy pihenjen . 2010 folyamán egyre több és több ember látta az interneten a YouTube-on keresztül és nőtt a rajongói tábora. Továbbá ismét megjelentetett magától két EP-t 2010-ben, Ed Sheeran: Live at the Bedford és Songs I Wrote with Amy címen, amely szerelmes dalok gűjteménye, amelyeket Walesben írt Amy Wadge énekessel. 2011. augusztus 8-án megjelentetett egy újabb független EP-t No. 5 Collaborations Project címen. Ezzel az EP-vel többségi figyelmet szerzett, második helyen végzett az iTunes chart-on. Az első héten több mint 7000 példány kelt el.

2011–13: + és nemzetközi siker
2011. április 26-án megjelent a Later... with Jools Holland című televíziós showban, amelyben eljátszotta a debütáló kislemezét, a The A Team-et. Hat héttel később a The A Team-et kiadták digitális letöltésként az Egyesült Királyságban. A UK Singles Chart harmadik helyén végzett, több mint 58 000 példányban kelt el az első héten. Ez volt a legkelendőbb debütáló kislemez és a nyolcadik legkelendőbb kislemez 2011-ben, amelyből összesen 801 000 példány kelt el. Top tíz lett Ausztráliában, Németországban, Írországban, Japánban, Luxemburgban, Új-Zélandon, Norvégiában és Hollandiaában. A 2011-es Glastonbury Fessztiválon bejelentette, hogy a "You Need Me, I Don't Need You" augusztus 26-án kerül a piacra az album második kislemezeként. 2011. szeptember 12-én kiadta a + című albumát. Általánosan kedvező véleményeket kapott a zenekritikusoktól. A UK Albums Chart-on első helezésként debütált. 2011 végén 790 000 volt az eladott példányok száma. Az album hatszor lett platinalemez. 2012 márciusában 1 021 072 példányt adtak el az Egyesült Királyságban. A Moments című dala a debütáló albumon a One Direction által 2011 novemberében lett kiadva, amely társ-írója Ed. Február 21-én a 2012 Brit Awards-on elnyerte a Brit Awards-ot a Legjobb Brit Férfi Szólóművész kategóriában. Taylor Swift kapcsolatba lépett Eddel, miután hallotta őt énekelni Ausztráliiában 2012 márciusában.Később társ-szerezte és vokálozott az Everything Has Changed című kislemezen, közreműködve ezzel Taylor negyedik stúdió albumán, a Red-en. Szintén hozzájárult két számmal a One Direction második stúdió albumához, a Take Me Home-hoz, amelyet 2012 novemberében adtak ki. 2013 márciusától szeptemberig arénákban és stadionokban játszott Észak Amerikán keresztül Taylor The Red Tourjának előzenekaraként. Elmondása szerint akkoriban ez volt a legnagyobb turnéja, s ennek megemlékezésére magára varratott egy skarlátvörös tetoválást.

2014–jelen: x
2014. március 24-én a Teenage Cancer Trust jótékonysági koncerten lépett fel a Royal Albert Hallban Londonban, ahol bemutatta a Take It Back című számát, ami megjelenik a második album deluxe változatán. A Sing, a vezető kislemez 2014- április 7-én lett piacra dobva. Ezt követte a Don't, a Thinking Out Loud, amelyet 2014. szeptember 24-én adott ki az album harmadik kislemezeként. Az előző videókkal ellentétben, itt Ed átvette a főszerepet a kislemez kíséretében, ahol egy páros táncot adott elő. Ez volt a második kislemeze, amely első helyet ért el, nyolc hétig pedig a második volt a US Billboard Hot 100-on. Az x jelölve lett az Év albumja kategóriában a 57th Grammy Awardson. Február 25-én megnyerte a Brit Férfi Szóló és az Év Brit Albuma díjat az x albumáért. 2015. május 21-én az Ivor Novello Awardson díjat nyert az Év dalszerzője kategóriában. Június 21-én a torontoi 2015 Much Music Video Awards társ-házigazdája volt, ahol előadta a Thinking Out Loud és Photograph kislemezét, továbbá újabb két díjjal gazdagodott. Szeptember 26-án fellépett a 2015 Global Citizen Fesztiválon, amelyet a Coldplay énekese, Chris Martin rendezett. Címlapra került a fesztivál kapcsán olyan hírességek oldalán, mint Beyoncé, Coldplay, és Pearl Jam. A fesztivált az NBC közvetítette az USA területén szeptember 27-én. A 2015 Billboard Touring Awardson megnyerte a Breakthrough (áttörés) díjat. Az kislemeze, Thinking Out Loud két Grammy Díjat szerzett számára a 2016-os ceremónián: Az év zenéje és a Legjobb Pop Szóló Előadó. 2016 májusában az x lett a második legkelendőbb album világszerte 2015-ben, Adele mögött.

Gingerbread Man Records
2015 márciusában felfedte, hogy elindított egy lemezkiadót Gingerbread Man Records néven, egy üzlet a Warner Music Grouppal. 2015 augusztusában kezdett a kísérő YouTube csatornája mellett. Jamie Lawson kiadta saját magáról elnevezett debütáló kislemezét október 9-én. Ed leszerződtette második előadót 2015 novemberében, aki nem más, mint Foy Vance.

Jótékonyság
Ed gyakran ajándékoz ruhákat jótékonysági üzleteknek otthona körnékén, Suffolkban. Ruhákat adományozott a St Elizabeth Hospice számára Framlinghamben, köztük nyolc táska ruha az üzletnek 2014 februárjában és nyolc ruhaneműt, amit viselt a 2015 Grammy Awardson. 2014. november 15-én csatlakozott a Band Aid 30 nevezetű jótékonysági szupercsoporthoz brit és ír művészek mellett. 2015 novemberében támogatta a No Cold Homes kampányt. Közte volt annak a harminc hírességnek, aki téli ruhákat adományozott a kampánynak, amelynek bevétele elősegítette, hogy segítsenek az embereknek az Egyesült Királyságban. akik azért küzdenek, hogy melegen tartsák otthonukat télen.

Személyes élete
2011 elején vásárolt egy farmot Framlingham, Suffolk mellett, és felújíttatta. Azt állította, hogy abban reménykedik, családot fog ott alapítani. Vett még egy házat London déli részén 2014 elején. Hendersonville, Tennessee és Los Angeles között élt 2013 folyamán. Gordon Burns második unokatestvére, aki vezette a The Krypton Factor nevű brit játékműsort. Kapcsolatban volt Nina Nesbitt énekes-dalszerzővel 2012-ben, mielőtt szakítottak. Ed Nina" and "Photograph című zenéinek Nina a tárgya, amíg Nina Peroxide albuma Ed-ről szól. 2014 januárjában randevúzni kezdett Athina Andrelos-szal, aki Jamie Oliver séfjeként dolgozik. A Thinking Out Loud inspirációja is egyben. 2015 februárjában szakítottak. 2015 szeptemberében néhai osztálytársával, Cherry Seabornnal randevúzott.

Diszkográfia
2011 - +
2014 - ×
1 felhasználónak tetszik: missdaisy
2016. július 30. 20:50 #3
missdaisy
missdaisy
sérendipité
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 15.09.20.
Hozzászólás: 1631
Csatolások: 34831
Azonosító: 249895
Offline offline
http://www.kepfeltoltes.hu/160730/1039482464edsheeran2016_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
beer.gif

AMIT TUDNI KELL RÓLA:

Ed Sheeran angol származású többszörös Grammy- és BRIT díjas énekes és dalszerző. 4 éves kora óta érdeklődött a zene iránt, 13 évesen pedig már saját szerzeményeit írta. Tanulmányai befejeztével Londonba költözött, ahol elkezdett dolgozni első stúdióalbumán. Debütáló albuma végül 2011-ben jelent meg + (Plus) címmel. Az albumon található meg első és egyben legsikeresebb kislemezeinek egyike, a The A Team. Azóta számos szerzeménnyel ajándékozta meg rajongóit, 2014-ben kiadta második nagylemezét is, az x (Multiply) című korongot is. Saját szerzeményei mellett gyakran dolgozik együtt más előadókkal is, többek között olyan zenészeknek vagy zenészekkel írt már dalt, mint Taylor Swift, a One Direction, Tori Kelly, Christina Perry, Martin Garrix vagy éppen a The Weeknd. 2016-ban leginkább turnézással tölti idejét, illetve megkezdte munkálatait harmadik stúdióalbumához is, mely előreláthatólag még idén a boltok polcaira kerül.


KEZDETEK, CSALÁDJA, TANULMÁNYAI:

Edward Christopher Sheeran 1991. február 17-én látta meg a napvilágot Hebden Bridge, Nyugat Yorkshire városában, az Egyesült Királyságban. Gyermekkorában családja Framlingham városába költözött, Suffolk közelébe. Van egy bátyja, Matthew, aki nála két évvel idősebb. Testvére szintén a zenei szakmával keresi kenyerét, azonban Eddel ellentétben nem a popzenével, hanem a klasszikus dalok komponálásával foglalkozik. Apai ágán ír felmenőkkel rendelkezik, illetve családja a katolikus valláshoz híven él, ennek ellenére taláhatóak protestáns hivők is felmenői között, mint például nagyapja, Bill Sheeran, aki Gorey városában él feleségével. Édesapja, John Sheeran művészeti kurátor és előadó, míg édesanyja Imogen egykori kúltúra publicistából lett ékszer tervező. Szüleié volt 1990 és 2010 között a Sheeran Lock független művészeti tanácsadó iroda, amelynek munkája miatt a család gyakran töltötte a hétvégéit Londonban, emellett pedig gyakran utazgattak miközben közösen zenéltek. Ed mindössze 4 éves kora óta aktív a zenei életben, kezdetben a helyi templom gyermekkórusában énekelt, majd zeneiskolában képezte magát tovább, ahol elsajátította a gitározás művészetetét. Később a gitározás mellett elkezdte írogatni saját szerzeményeit. 11 évesen vett részt első koncertjén édesapjával, akivel egy Damien Rice shown vettek részt Írországban.

Tanulmányait a Thomas Mills Gimnáziumban végzete Framlinghamban. Emellett felvételt nyert a neves brit National Youth Theatre-be is, Londonba, azonban tanulmányait inkább szülővárosában fejezte be. A középiskola után nem tanult tovább egyetemen vagy főiskolán, inkább zenei pályájára kezdett el fókuszálni. 2015-ben Suffolk-i egyetem ajándékozta meg az énekest egy különleges diplomával, melyet a kiemelkedő zenei elkötelezettsége miatt kaphatott meg.


ZENEI PÁLYAFUTÁSA (2004-től napjainkig):

Mindössze 13 éves volt, amikor elkezdte munkálatait első stúdióalbumához 2004-ben. Önnállóan adta ki első zenei összeállítását, a Spinning Man-t. Ezután kezdett el fellépni különböző helyszíneken gyermekkori zenész barátjával, Michael David Rosenberggel, akit ma már Passengerként ismer a világ. 2005. januárjában adta ki első középlemezét, a The Orange Room című EP-t, ekkor még csak internetes formában, miután nem volt még szerződése lemezkiadóval. A következő évben, 2006-ban ismét egy EP albummal tért vissza, ezúttal az Ed Sheerannal. 2007. júniusában debütált harmadik középlemeze, a Want Some?. Tanulmányai befejeztével Londonba költözött a 2008-as évben, ahol elkezdett kisebb rendezvényeken fellépni dalaival. Ugyanebben az évben jelentkezett a nagysikerű Britannia High című brit dráma sorozatba, azonban ide végül nem került be. A 2008-as évben ő nyitotta meg Nizlopi egyik koncertjét, miután az alternatív zenekar gitártechnikusaként dolgozott egy ideig. Egy évvel később kiadta legújabb középlemezét, amelynek a You Need Me címet adta. A lemez hamar sikeres lett, egészen a 142. helyig jutott el a brit ranglistákon. Később Just Jackkel járta az utakat az előadó turnéja keretein belül. Ugyanebben az évben olyan énekesekkel dolgozott együtt, mint az essexi Leddra Chapman és az amerikai CeeLo Green, akikkel közösen alkották meg a "Fuck You" című szerzeményt.

2010. januárjában debütált ötödik középlemeze, a Let It Out EP. Nemsokkal az album megjelenése után a népszerű rapper, Example meghívta az énekest, hogy turnézzon vele. Egy hónappal később, 2010. februárjában újabb EP-t dobott piacra, a Loose Change-t, amelyen debütáló kislemeze, a The A Team is szerepelt. 2010. április negyedikétől kapható Songs I Wrote With Amy című középlemeze, melyen a wales-i származású énekesnő, Amy Wadge is közreműködött. Az album megjelenése után az énekes Los Angelesbe utazott, ahol fellépett egy open mic estén a városba, ezáltal számos szerzeményét bemutatva az amerikai közönségnek. Jamie Foxx fedezte fel az államokban Edet, akit később meghívott saját zenei stúdiójába, majd otthonába is. Ed karriere ezután hatalmas löketet kapott. Az emberek egyre jobban felfigyeltek a vörös hajú, aranytorkú fiúra, melyhez YouTube csatornájának népszerűsége is hozzájárult. Az év folyamán még megjelent egy EP lemeze, az Ed Sheeran: Live at the Bedford, illetve megkezdődtek első stúdióalbumához is a munkálatok az angyalok városában.

2011. januárjában újabb középlemezzel lepte meg rajongóit, ezúttal a No. 5 Collaborations Projecttel. A lemezen olyan neves előadók működtek közre, mint Wiley, Jme, a Sway vagy éppen a Ghetts. Ugyanezzel az albummal tört be igazán a szakmába Sheeran, hiszen a lemez egészen a második helyig is eljutott az iTunes zenei listáján, az első héten pedig több, mint 7 ezer másolatot adtak el belőle. Három hónappal később egy ingyenes koncertet adott az énekes a Barfly nevezetű helységben, Camden városában. A helyszínen több, mint ezer ember tolongott, csak hogy élőben hallhassák Edet, ezért az egy show helyett végül négy került megrendezésre, csak hogy mindenki részt tudjon venni az eseményen. Ugyanezen esemény után szerződőtt le ed az Asylum Records zenei kiadóval, akikkel hivatalosan is elkezdett dolgozni debütáló nagylemezén. Első kislemeze hivatalosan 2011. áprilisától kapható a The A Team címen. A single azóta többszörös platinalemez lett, és olyan országokban került be a Top10 zenei listákra, mint az Egyesült Királyság, Ausztrália, Németország vagy éppen Írország. Ed első stúdióalbuma sem váratott sokat magára, hiszen a + (Plus) 2011. szeptember 9-én már meg is jelent. A lemez minden eddigi rekordot megdöntött, többszörös platinalemez lett, az USA-ban 1,1 millió fogyott el belőle, míg az anglia-szerte ennek a duplája. A lemezt végül az Atlantic kiadó dobta piacra, rajta hat kislemezzel. A második kislemez a You Need Me, I Don't Need You 2011. augusztus 26-tól volt kapható. Ed ezután részt vett a BBC nagysikerű Glastonbury Festiválján is, illetve több eseményen is fellépett. A + harmadik kislemeze, a Lego House 2011. novemberében debütált. 2011. végén Ed közreműködött a One Directionnel is, akikkel közösen szerezte a Moment című dalt.

2012. elején a BRIT Awards díjátadón Ed vihette haza a legjobb férfi énekesnek járó díjat, illetve az év áttörő zenésze díjat is ő nyerte meg. 2012. januárjában bejelentette, hogy csatlakozik a Snow Patrol zenekar észak-amerikai turnéjára az év márciusától, májustól pedig a Fallen Empires turnéján teszi tiszteletét. A + negyedik kislemezének a Drunkot választotta az énekes, mely 2012. februárjától volt kapható. Májusban debütált ötödik singleje, a Small Bump, mely hatalmas sikernek örvendett. Debütáló nagylemezének utolsó kislemeze a Give Me Love volt, mely 2012. november 21-én jelent meg hivatalosan. 2012. nyarán Ed vitte haza a Legjobb dalnak járó díjat az Ivor Novello Awards díjátadón, ahol olyan előadókat pipált le, mint Adele vagy a Florence and the Machine. Júniusban az énekes magának a királynőnek adott személyes koncertet a brit uralkodó születésnapja alkamából. 2012. augusztusában Ed is fellépett az Olimpiai záróeseményen, ahol többek között olyan előadókkal lépett színpadra, mint Emeli Sandé, a Pet Shop Boys, a Queen vagy éppen Jessie J. 2012. márciusában Taylor Swift felvette a kapcsolatot Eddel, miután látta egyik fellépését. Ezután az énekes dalt írt a coutry csillagnak, illetve hangját is adta az Everything Has Changed című szerzeményhez, mely Taylor Red című albumán kapott helyet. Ed ezen kívül a brit szenzációnak, a One Directionnek is írt két dalt, többet között a Little Things is az ő nevéhez fűződik, mely a fiúbanda egyik legsikeresebb szerzeménye a mai napig. 2012. végén Ed első saját egyesült államokbeli turnéja startolt el, melynek keretén belül szinte összes koncertje teltházas volt.

A 2013-as Grammy díjátadón The A Team című szerzeménye jelölést kapott, mint az év Legjobb dala. A jelölést az énekes végül nem váltotta díjra. Az eseményen egyébként az énekes fellépett volna, azonban managementje nem tudott megállapodni a szervezőkkel, így végül nem tette tiszteletét az eseményen. 2013 márciusától kezdve egészen 2013. szeptemberéig Ed az utakat járta az Egyesült Államokban, hiszen részt vett Taylor Swift Red elnevezésű turnéján. Októbertben három saját showt adott az énekes New York városában, a Madison Garden Square-en, melyek teltházasak voltak, és melyeken több, mint 20 ezer ember volt kíváncsi Ed hangjára élőben. Ugyanezen a koncerten adta elő először az ekkor még készülőben lévő második albumának első szerzeményét, a Tenerife Sea-t. November 5-én jelent meg első kislemeze az új albumról I See Fire címmel, mely két év után az első új kislemez is volt egyben. A dal nem mellesleg felkerül a nagysikerű Hobbit trilógia soundtrackjére is. A

2014-es évben Edet ismét jelölték a Grammy díjátadón, ekkor a Legjobb Új előadó kategóriában. A díjat sajnos ez alkalommal sem tudta hazavinni az énekes. 2014. márciusában Ed fellépett a Teenage Cancer Trust jótékonysági gálánán a Royal Albert Hallban, Londonban. Második albumának legújabb kislemez, a Sing 2014. április 7-től volt kapható. Egy hónappal később, május 16-án újabb single-t adott ki Ed, ekkor egy akusztikus balladá, a One-t. A második stúdióalbum sem váratott magára sokat, hiszen június 23-tól már meg is lehetett venni a korongot a boltok polcain x (Multiply) címen. Érdekesség, hogy a három év során, mialatt az album készülőben volt, a korongra majdnem 120 dal íródott melyből végül csak 12 került fel a lemezre. Az albumon olyan előadók is közreműkődtek, mint Rick Rubin, Pharell Williams vagy éppen Benny Blanco. Az albumot persze egy promotáló turné is támogatta, amely 2014. augusztusában vette kezdetét Osakában, Japánban. Szeptemberben Ed egy kisebb kitérőt tett a turnéról, majd fellépett a Melbourne-i Cricket Ground eseményen. A lemezen öt kislemez volt taláható. Az első a Sing volt, a második pedig a Don't, amely 2014. augusztusában jelent meg. 2014. szeptemberétől volt kapható a Thinking Out Loud, mely egyben a brit énekes egyik legnagyobb szerzeményei között van. A kislemez az USA-ban több, mint 4,3 millió példányban kelt el, míg Nagy-Britanniában 2 milliós ennek a száma. A 2014-es év végén Ed Spotify-os katalógusa elérte a 860 milliós hallgatottságot, melyjel ő lett az év leghallgatottabb előadója, albuma az X pedig ugyanez a leghallgatottabb album kategóriában, illetve az iTunesnál is ő lett az év legkiemelkedőtt előadója az Egyesült Királyságban, Írországban és Új-Zélandon is.

A 2015-ös Grammy díjátadón Ed ismét jelölést kapott, ezúttal az X albumért, mint az Év legjobb lemeze. Sajnos harmadjára sem sikerült az énekesnek hazavinnie a díjat, azonban a BRIT díjátadón két kategóriában is nyert, ő vitte haza a Legjobb Férfi Előadónak, illetve a Legjobb korongnak járó díjakat is. 2015. februárjában debütált az X negyedik kislemeze, mely a Bloodstream volt. Az albumot promotáló turnéja egészen a 2015-ös év végéig tartott, és összesen 179 országot érintett, többek között az Egyesült Államokat, Ausztráliát, Ázsiában 11 országot, míg Európában Hollandiát, Dániát, Németországot, Svédországot, Svájcot, Olaszországot, Francia- és Spanyolroszágot, mindezek pedig telházas koncertek voltak. Júniusban Ed fellépett a The Rolling Stones Zip Code turnéján is, júliusban pedig teltházas koncertet adott a neves Wembley stadiumban. A koncertet egy DVD is megörökítette, mely 2015. novemberében jelent meg x - Wembley Edition címmel. Érdekesség, hogy ez volt Ed első élőkoncertes lemeze. Szeptemberben még fellépett a Global Citizen fesztiválon a Centrál Parkban, októberben pedig az MTV EMA díjátadón adott egy kisebb koncertet Olaszországban. A színpadon egyébként megnyerte a Legjobb élő szereplésért és a Legjobb színpadnak járó díjat is. Utolsó kislemez az x-ről 2015. végén jelent meg, Photography címmel, és lett többszörös platinalemez Ausztrália, Anglia és az USA-szerte.

2016. januárjában végre Grammy díjjal térhetett haza, ráadásul rögtön kettővel is, hiszen ő nyerte meg az Év legjobb dalának és a Legjonn Pop előadásnak járó díjakat is. A 2016-os évben ismét stúdióba vonult, jelenleg is harmadik korongján dolgozik, mely előreláthatólag idén meg fog jelenni. Az év folyamán több koncertet is adott, főként az Egyesült Királyságban. Májusban x című stúdióalbuma lett a 2015-ös év best selling lemeze, maga mögé utasítva Adele 25 című korongját.


MAGÁNÉLET:

2011. elején, miután bebiztosította készülő lemezét, Ed megvásárolt egy farmot nem messze Framlingham, Suffolk városától. Ezt később renoválta, majd egy interjú során elárulta, ha eljön az ideje itt szeretne majd családot alapítani. A 2013-as évben Henfersonville, Tennesse és Los Angeles között ingázott lemeze munkálatai végett. 2014. elején ismét ingatlanvásárlásra adta a fejét, hiszen London déli részét lett egy ház új tulajdonosa.

2012-ben a sajtó összeboronálta a skót származású énekesnővel, Nina Nesbittel. A páros nagyjából egy évig lehetett együtt, mire az év végén szakítottak. Nina ihlette Ed több szerzeményét is, többek között a Ninát és a Photographot is, míg az énekesnő Peroxide című albumát az énekes ihlette. 2013. augusztusa és 2013. szeptembere között angol származású kolléganőjével, Ellie Gouldinggal alkotott egy párt. A fiatalokat a 2013-as Video Music Awardson kapták először lencsevégre, azonban románcuk alig egy hónapig tartott. 2014. januárjában rebbent fel a pletyka, miszerint Ed Athina Andrelosszal alkot egy párt. Az énekes ezt hamar meg is erősítette. Athina inspirálta Ed Thinking Out Loud c. szerzeményét. A páros több, mint egy évig volt együtt, míg végül 2015. februárjában elváltak útjaik. A 2015-ös évben Edet több szupersztárral is összeboronálta a sajtó, mint például a brit énekesnővel, Nicole Scherzingerrel, akivel később kiderült, hogy csak közeli barátok, illetve a magyar modellel, Palvin Barbarával is, azonban Ed tisztázta a dolgot, miszerint nem alkot egy párt a gyönyörű modellel sem. 2015. szeptemberétől Ed egykori gimnáziumi barátjával, Cherry Seabornnel kezdett el találkozgatni. Ed jelenleg is Cherryvel alkot egy párt.


JÓTÉKONYSÁGI MUNKA:

Ed mindig is aktív jótékonykodásáról volt híres. Egyszer Bristolban tartott koncertet, melynek 40 ezer fontot meghaladó bevételét az utcai szexmunkásoknak adta, azzal az indokkal, hogy szerinte senkinek nem kellene ilyen munkát végeznie. Emellett Ed a Give it up for One25 kampányában is részt vett, ugyanezzel a céllal.

A jótékonysági koncertek mellett Sheeran gyakran adományozza használt ruháit jótékonysági üzleteknek szülővárosában, Suffolkban. Ő a nagykövete a Kelet-Angliai Children's Hospice házának, akik különböző rákos beteg gyermekekkel foglalkoznak. Ed használt ruháit nemcsak szülővárosának, de Framlinghami kórházaknak - többek között a Szent Elizabeth Kórháznak - adja. A 2015-ös Grammy díjátadón viselt öltözékét is a kórháznak adományozta.

2014. novemberében csatlakozott be a Band Aid 30 jótékonysági csoportba, több brit és ír zenésszel együtt, akikkel közösen vették fel a Do They Know It's Christmas? című dalt, melynek bevételével a 2014-es nyugat-ázsiai ebola vírus áldozatait támogatták.

2015. novemberében a No Cold Homes alapítványt támogatta az énekes. Ennek keretein belül ismét ruhát, főként téli ruháztot adományozott a kampánynak, melyek azon szükségben lévőkhöz kerültek, akik nem engedhették meg maguknak.

DISZKOGRÁFIA

Stúdióalbumok
2011: + (Plus)
2014: x (Multiply)

Koncertalbumok
2015: x - Wembley Edition

Album összeállítások
2015: Five

Középlemezek
2005: The Orange Room
2006: Ed Sheeran
2007: Want Some?
2009: You Need Me
2010: Let It Out EP
2010: Loose Change
2010: Songs I Wrote with Amy
2010: Live at the Bedford
2011: No. 5 Collaborations Project
2011: One Take EP
2011: iTunes Festival: London 2011 Performance EP
2011: Thank You EP
2012: The Slumdon Bridge (with Yelawolf)
2012: iTunes Festival: London 2012 Performance EP

Kislemezek
2011: The A Team
2011: You Need Me, I Don't Need You
2011: Lego House
2012: Drunk
2012: Small Bump
2012: Give Me Love
2013: I See Fire
2014: Sing
2014: Don't
2014: Thinking Out Loud
2015: Bloodstream ft. Rudimental
2015: Photograph

Közreműködések
2011: If I Could Fly - Wiley
2011: Young Guns - Lewi White, Yasmin, Griminal, Devlin
2011: Teardrop - The Collective
2012: Hush Little Baby - Wretch 32
2012: Dreamers - Rizzle Kicks ft. Pharoahne Monch, Hines, Prefessor Green, Dappy, Foreign Beggars, Chali 2na
2012: Watchtower - Devlin
2012: Wish You Were Here - Richard Jones, Nick Mason, Mike Rutherford, David Arnold
2012: Everything Has Changed - Taylor Swift
2013: Old School Love - Lupe Fiasco
2014: All About It - Hoodie Allen
2015: Lay It All on Me - Rudimental

Promókislemezek
2014: One
2014: Afire Love
2014: The Man
2014: Make It Rain
2015: Growing Up ft. Mackelmore & Ryan Lewis

Dalszöveges munálatok
2010: Love Shine Down - Olly Murs
2011: Moments - One Direction
2012: Little Things, Over Again - One Direction
2012: Everything Has Changed - Taylor Swift
2013: Brand New Style - Smiler
2013: Top Floor (Cabana) - Naugthy Boy
2014: Hotel Ceiling - Rixton
2014: Say You Love Me - Jessie Ware
2014: 18 - One Direction
2015: Tattoo - Hilary Duff
2015: I Was Made For Loving You - Tori Kelly
2015: Dark Times - The Weeknd
2015: Reuf - Nekfeu
2015: Love Yourself - Justin Bieber
2016: Cold Water - Major Lazer ft. Justin Bieber & MO


ÉRDEKESSÉGEK:

- Első gitárját nagybátyjától kapta ajándékba
- Gitárjait szereti elnevezni, van már egy Keith, Trevor, Lloyd, Nigel, Cyril és Felix.
- Nagy hatással volt rá a Beatles és a Van Morrison
- Van egy vörös cicája, Bellini
- Szülei ágán ír és angol felmenői vannak
- Szeret ír és skót dalokat feldolgozni
- Kedvenc színe a kék
- Kedvenc dala, amit előadni szerete a Give Me Love
- 10-es méretű cipőket hprd
- Tetoválásai között van egy ketchupos üveg és egy böre tea is
- Születésnapját Paris Hiltonnal osztja meg
- A The A Team című videoklipje mindössze 20 fontba fájt, és Ed is megtalálható benne egy cameo szerepben
- Gyermekkorában mozdonyvezető szeretett volna lenni
- A koncertek során gyakran használ gitár pedált
- Jó barátságot ápol a One Directionös fiúkkal és Taylor Swifttel
- 11 éves korában csókolózott először
- Imádja a szép szemű, vicces lányokat
- Tud gitározni, basszusgitározni, dobolni, csellózni és zongorázni
- Ausztrália a kedvenc országa
- Tud egy kicsit németül és görögül
- Járt már az USA minden államában, kivéve Hawaiit
- Egy halloween alkalmából a Shrekből ismert Mézinek öltözött be
- Kedvenc dala a zuhany alatt Britneytől az Everytime
- Egyszer születésnapjára kapott egy barbie babát testvérétől
- Édesapjára néz fel a legjobban a világon
- Imád karaokizni
- Ha lánynak született volna, Emmának hívták volna
- A legbrittebb dolog benne, hogy imádja a teát
- A kedvenc angol étele a Bangers és a Mash
- Nagyon ügyes palacsinta dobálásban
- Amikor koncert közben elfelejti a dalszöveget, úgy tesz, mintha csak levegőt venne
- Imádná, ha Beyoncé feldolgozná egyik dalát
- Tud mexikói ételeket készíteni
- Nem tudna Oreo nélkül élni
- Imádja a Trónok harcát
- Utálja az emojikat
- Fél a magasságoktól
- Utálja a horrorfilmeket
- Kedvenc filmje a Goodfellas


HIVATALOS LINKEK:

Hivatalos weblap
Instagram
Faceboook
Twitter
YouTube
IMDB
8 felhasználónak tetszik: duracell, kurrek, Lindsay019, Bogiboszi, AmyVie, Tamás2.0, Bogiii5, Jolie_77
2016. július 30. 23:23 #4
Barbus87
Barbus87
The Script addict™
 
Státusz"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today." - James Dean
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 10.07.19.
Hozzászólás: 2988
Csatolások: 468
Azonosító: 131550
Offline offline
http://kepfeltoltes.hu/160730/1324052768ED_SHEERAN__1024X576__16724_id16724__ar16x9__thumb_976_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Korai évek

Edward Christopher Sheeran 1991. február 17-én született a yorkshire-i Hebden Bridge-ben, de Framlinghamben nevelkedett. Szülei, Imogen és John Sheeran londoni származásúak. John a művészetek terén oktat, míg Imogen ékszereket tervez. Van egy idősebb testvére, Matthew, aki klasszikus zenét tanult az egyetemen, jelenleg pedig zeneszerzőként dolgozik. Ed apai ágon ír felmenőkkel rendelkezik. Egészen kicsi korától egyházi kórusban énekelt, és szintén nagyon fiatal volt amikor megtanult zongorázni és gitározni, de játszik még hegedűn, csellón és ütős hangszereken is. 2004-től folyamatosan vesz fel dalokat, valamint több EP lemeze is megjelent, mint például a The Orange Room, a Want Some?, a You Need Me vagy a Loose Change. 16 éves korában otthagyta a Thomas Mills Középiskolát, majd hamarosan Londonba költözött, hogy zenei karrierjét építse. A nagy áttörést talán a 2011 januárjában kiadott EP lemeznek köszönheti, aminek NO. 5 Collaborations Project lett a címe, és melyre olyan neves zenészek is felfigyeltek, mint Elton John vagy Jamie Foxx. Ezen az EP lemezen megtalálható a The A Team című dalának korábbi verziója Little Lady címen. Ez az album az iTunes-on a második helyig menetelt, annak ellenére, hogy Ed-nek sem promóciója, sem pedig kiadója nem volt. Nem meglepő tehát, hogy még ebben az évben leszerződtette az Asylum Records.

Karrier

+ (Plus)

2011 áprilisában a Later… with Jools Holland televíziós műsorban elénekelte debütáló dalát, a The A Team-et, ami 6 héttel később digitális formában is megjelent az Egyesült Királyságban. A dal egyben Ed első nagylemezének (+) az előfutára is volt. A The A Team a harmadik helyig kúszott fel a toplistákon, több mint 58.000 példány kelt el belőle rögtön az első héten. A második kislemez augusztusban látott napvilágot You Need Me, I Don’t Need You címen, és a negyedik helyet tudhatta magáénak az Egyesült Királyság toplistáján. A két kislemezt 2011. szeptember 12-én a debütáló nagylemez követte, mely nagyszerű kritikákat kapott, és nr.1 lett Angliában. A korongról még három kislemez jelent meg, a Lego House, a Drunk és a Small Bump. 2012 februárjában szorgalmas munkájának eredményeként két díjat (legjobb brit férfi előadó és legnagyobb áttörés) is bezsebelt a Brit Awardson. Ed amellett, hogy beindította nemzetközi karrierjét, más előadók lemezein is dolgozott. A One Direction debütáló albumának bővített kiadásán megjelenő Moments című dalt Sheeran írta, valamint Taylor Swift negyedik albumán szereplő Everything Has Changed nótája közös szerzemény. A One Direction 2012 novemberében megjelenő második lemezén két dal köthető Ed nevéhez. 2012-ben egyre több helyen felbukkant, olyan neves rendezvényeken léphetett fel, mint a Queens Diamond Jubilee vagy az olimpiai záróünnepély.

X

2013-ban hatalmas megtiszteltetés érte az énekest, The A Team című dalát az év dala kategóriában Grammy díjra jelölték, valamint a ceremónián színpadra is állhatott a szerzeménnyel. A szervezők úgy ítélték meg, hogy Ed produkciója egymagában nem túl nagyszabású a rendezvényhez, így végül Elton John-nal közösen lépett fel. A jelölést végül nem sikerült díjra váltani. A 2013 márciusában kezdődő Taylor Swift RED turnén Ő volt az előzenekar, így lehetősége nyílt arra, hogy egész Észak-Amerika megismerje Ed Sheeran nevét. A Taylor iránt érzett hála és tisztelet jeléül RED feliratú tetoválást varratott magára. A turné után nagy erőkkel azon munkálkodott, hogy második nagylemeze mihamarabb rajongói kezébe kerülhessen. 2013 novemberében I See Fire című nótáját választották A hobbit: Smaug pusztasága című mozifilm betétdalának. 2014 áprilisában megjelent második lemezének előfutára, a Sing című dal, ekkor kapott szárnyra a hír, miszerint a korong az X (Multipy) címet fogja viselni és júniusban kerülhet a boltok polcaira. A kislemez nr.1 lett az Egyesült Királyságban. 2014 májusában szintén filmzenét írt, ezúttal a Csillagainkban a hiba című nagysikerű John Green adaptációhoz. A dal az All of the Stars címet viseli, és természetesen ez a film soundtrack lemezén kapott helyet. Június 20-án a rajongók nagy örömére megjelent a nagylemez, mely nem csak az Egyesült Királyságban, de több, mint 10 országban is a toplisták legfelső fokára lépett. Ezután az X második kislemeze következett Don’t címmel. Ez a nóta csak a nyolcadik helyig tudott menetelni. Az énekesnek azonban nem kellett sokáig várnia az újabb nr.1-ra, hiszen szeptemberben megjelenő harmadik kislemeze, a Thinking Out Loud hatalmas siker lett. A dalhoz készült kisfilmben Ed megcsillogtatta tánctudását, partnere pedig nem kisebb tehetség volt, mint Brittany Cherry a So You Think You Can Dance 10. évadának üdvöskéje. 2015-ben ismét Grammy díjra jelölték, ezúttal a legjobb album kategóriában. Sajnos ezt a jelölését sem sikerült díjra váltania. A Brit Awards-on azonban övé lett a legjobb brit férfi előadónak járóés az év brit albumáért járó díj is. Ebben az évben még két kislemez jelent meg a Multipy-ról, a Bloodstream és a Photograph, utóbbit felhasználták a Jojo Moyes Mielőtt megismertelek című regényéből készült film soundtrack lemezéhez, valamint a filmet beharangozó trailer-ben is hallhattuk. 2016-ban végre megtört a jég, és Thinking Out Loud című dalával két Grammy díjat is bezsebelt. X című lemeze 2015-ben a világ második legkelendőbb albuma lett.

Jótékonyság

Ed-nek szívügye a jótékonykodás, 2013-ban egy alkalommal Harry Styles-szal 3000 fontnyi pizzát vásároltak, és los angeles-i hajléktalanoknak osztották szét azokat. 2014-ben tagja volt a Band Aid 30 formációnak, akik az ebola vírus sújtotta nyugat-afrikai területek rászorulóinak megsegítése érdekében felénekelték a Do They Know It’s Christmas című dalt. Használt ruháit gyakran adományozza jótékony célokra üzleteknek vagy kórházaknak, a 2015-ös Grammy díjátadón viselt ruháját is eladományozta. Egyszer Bristolban adott jótékonysági koncertet, melynek 40 ezer fontot meghaladó bevételét olyan emberek megsegítésére fordították akik az utcákon dolgoznak (szexuális szolgáltatásokat nyújtanak).

Érdekességek

- Gyermekként sok támadás érte az iskolában vörös haja és dadogása miatt, utóbbit logopédus kezelte.
- Kedvenc filmje a Nagymenők.
- 2012-ben az angol GQ magazin Ed-et választotta a legrosszabbul öltözött hírességnek.
- Elmondása szerint nagyon ügyetlen a csajozásban és ha kettesben marad egy lánnyal, össze-vissza beszél.
- Lego House című dalához készült klipben a Harry Potterből ismert Rupert Grint játszotta Ed megszállott rajongóját.
- 2014-ben Ed telefonon énekelt egy 15 éves rajongójának a halálos ágyán. A lány Ed hangját hallotta utoljára.
- 2015-ben szerepet kapott egy középkorban játszódó sorozatban, 2016-ban pedig a Bridget Jones babát vár című mozifilmben láthatjuk viszont.
- Photograph című nótája miatt plágiumbotrányba keveredett, Matt Cardle Amazing című dalának szerzői szerint a Photograph zenei alapja tőlük származik.

Díjai

- UK Festival Awards – Áttörő fellépő kategória 2011
- Echo-díj – Legjobb nemzetközi pop/rock férfi előadó 2015, 2016
- Young Hollywood Award – Az év előadója 2014
- Radio Disney Music Awards – A legjobb zenei együttműködés 2014 (Taylor Swift-tel) és a Legjobb férfi előadó 2015, 2016
- Teen Choice Awards – Legjobb feltörekvő énekes 2013, Legjobb kislemez 2014 (Sing) 2015 (Thinking Out Loud), Legjobb férfi nyári előadó 2015 és Legjobb férfi előadó 2014, 2015
- American Music Awards – Kedvenc férfi pop/rock előadó 2015
- MTV Europe Music Awards – Legjobb színpadi előadás 2015
- People Choice Awards – Legjobb album 2015 (X), Legjobb férfi előadó 2015, 2016
- BRIT Awards – Legjobb brit áttörés 2012, Legjobb brit férfi előadó 2012, 2015 és Az év brit albuma 2015 (X)
- MTV Video Music Award – Legjobb férfi videó 2014 (Sing)
- Grammy-díj – Az év dala és a Legjobb pop szóló előadás kategóriában 2016 (Thinking Out Loud)

Diszkográfia

Studió albumok:
+
"The A Team"
"Drunk"
"U.N.I."
"Grade 8"
"Wake Me Up"
"Small Bump"
"This"
"The City"
"Lego House"
"You Need Me, I Don't Need You"
"Kiss Me"
"Give Me Love

x
"One"
"I'm a Mess"
"Sing"
"Don't"
"Nina"
"Photograph"
"Bloodstream"
"Tenerife Sea"
"Runaway"
"The Man"
"Thinking Out Loud"
"Afire Love"

Élő lemezek:
x - Wembley Edition

EP lemezek:
The Orange Room
Ed Sheeran
Want Some?
You Need Me
Loose Change
Songs I Wrote with Amy
Live at the Bedford
No. 5 Collaborations Project
One Take EP
iTunes Festival: London 2011
Performance EP
Thank You EP
The Slumdon Bridge
iTunes Festival: London 2012


Kislemezek:
"The A Team"
"You Need Me, I Don't Need You"
"Lego House"
"Drunk"
"Small Bump"
"Give Me Love"
"I See Fire"
"Sing"
"Don't"
"Thinking Out Loud"
"Bloodstream"
"Photograph"

2 felhasználónak tetszik: szavy, funny18
2016. július 31. 21:10 #5
Bessie
Bessie
funkcionális ♑
 
Státusz❤ YoonKook ❤
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 07.04.26.
Hozzászólás: 15792
Csatolások: 67783
Azonosító: 27941
Offline offline
Elnézést, hogy csak most tudom lezárni, de reggel jöttem haza. Egész héten éjszakás műszakban voltam. closedeyes.gif Szóval itt lezárom a szavazást és holnap estig lehet szavazni a pályázatokra.
2016. augusztus 02. 12:13 #6
Bessie
Bessie
funkcionális ♑
 
Státusz❤ YoonKook ❤
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 07.04.26.
Hozzászólás: 15792
Csatolások: 67783
Azonosító: 27941
Offline offline
Ed lapját missdaisy nyerte. Gratulálok taps.gif
1 felhasználónak tetszik: missdaisy
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!