Starity

Eminem - Adatlap pályázat!

Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!
2017. február 26. 12:44 #1
Ellie Andrews
Ellie Andrews
*homo sensorium*
 
StátuszAmor vincit omnia.
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 10.08.18.
Hozzászólás: 6949
Csatolások: 3304
Azonosító: 133484
Offline offline
A pályázatra szombat délig várjuk az értelmes, saját szavaiddal megfogalmazott, nem webfordítós és nem másolt életrajzokat. Az Adatlapos topik 3.-ban tájékozódhatsz az új szabályzatról, mielőtt pályázol, mindenképpen olvasd át! Szavazatokat még mindig csak az erre kijelölt tagoktól, illetve maguktól a pályázóktól fogadunk el! Az elnyert lapot 3 hónapig nem cserélheted!
3 felhasználónak tetszik: ScreamQueens, Callieh, Emeloverr.
2017. március 03. 23:03 #2
Callieh
Callieh
♡ mrs.bieber ♡
 
Státuszlove yourself
  Csoport: Kitiltott
Csatlakozott: 16.09.29.
Hozzászólás: 5205
Csatolások: 3522
Azonosító: 260016
Offline offline
Nem volt időm felolvasni az egész életrajzot, illetve nem tudtam végig olvasni a helyesírási hibákat és a többi ilyesmi dolgot, mert napokig írtam az életrajzot és közben próbáltam a sulira is koncentrálni + most 23:00-kor meg lusta vagyok felolvasni blush.gif szóval a hibákat kérem, hogy ne vegyétek figyelembe, mert ha leszek olyan szerencsés és hozzám kerül a lap akkor kijavítom őket blush.gif előre is köszönöm a megértést és köszönöm a lehetőséget! smileeee.gif


PROFILKÉP:

http://www.kephost.com/images/2017/03/03/Eminem-1940x720-v22fc1a.jpg

AMIT TUDNI KELL RÓLA:

Marshall Bruce Mathers III (született 1972. október 17.-én, Saint Joseph, Missouri államokban), ismert néven Eminem. Eminem egy amerikai rapper, zenei procuder, színész és a Shady Records lemezcég alapítója. Szintén tagja volt a detroit csapatnak, a D12-nek. Marshall számtalanszor nyert már díjakat, illetve összesen 350 díjjal büszkélkedhet.

ÉLETRAJZ:

Marshall Saint Joseph, Missouriban született. Eminem születése 73 óráig tartott, illetve az anyukája, Debbie Mathers-Briggs kishíjan elhunyt a szülés közben. Eminem apukája Marhsall Mathers Junior elhagyta az anyukáját, amikor Eminem még csak 15 hónapos volt. A gyermekkorát legtöbbször a költözködéssel töltötte Saint Joseph és Detroit, Michigan között, mert gyakran cserélt iskolákat és sokszor volt problémája a barátkozással. Többször is zaklatták őt az iskolákban, illetve egy dalt is írt róla, ami a Brain Damage címet kapta. Bár a legfőbb oka a költözködésnek a szegénység volt, sokszor lakásokban laktak vagy a rokonjaiknál. Ezekben az időszakokban Eminem anyukája, Debbie gyógyszereket használt, illetve a Vicodin és a Valium gyógyszert és Marshall több dalában is elmondta azt, hogy az édesanyja abban az időszakban függő lett ezekre a gyógyszerekre. Amikor Eminem 17 éves volt, megismerkedett a közepiskolában Proof-al, aki a legjobb barátja lett, de szintén megismerkedett Kimberly Ann Scott-al, aki később a felesége lett. Amikor 1995-ben Kim terhes lett, Eminemnek ez egy nagy motiváció volt ahhoz, hogy kapjon egy lemezszerződést, amiből eltarthatja a családját. 1995. december 25.-én megszületett a kislányuk, Hailie Jade. 1996-ban Eminem kiadta az első albumát, ami az Infinite címet kapta, de ez nem lett nagy siker a számára, mert csak 1000 másolatot adtak el. Szintén ebben az évben Kim elhagyta őt és Eminem gyakran próbált öngyilkos lenni. 1999-ben sikerült visszakapnia Kim-et, akivel 1999. június 14.-én másodszorra összeházasodott, illetve a The Slim Shady LP c. albuma kiadása után. 2000. június 4.-én Eminem nagy bajba került, mert lőfegyverrel fenyegetett meg egy férfit, aki Kim-el csókolózott. Eminem 2 évre volt elítélve, de ezekben az időszakokban Kim megpróbálta felvágni az erejét, illetve ő is öngyilkos akart lenni, mint a férje pár évvel azelőtt, de aztán megbeszélték a dolgokat és újra összejöttek egymással., de ez a kapcsolat sem tartott közöttük sokáig, illetve 2001-ben elváltak egymástól azzal megegyezve, hogy a kislányról mindketten fognak gondoskodni. 2003 és 2004 között Kim több problémába is belekeveredett, illetve sokszor drogozott és aztán pedig 2 évre volt elítélve. Eminem és Kim újra összeházasodtak 2006. január 14-én, Michiganban, de február elején már publikálva lett az a hír, hogy a pár újra elvált. Eminem ezek után is vigyázott a kislányára, de adoptálta Hailie unokahugát is, Alainát. Szintén ebben az évben, április 11.-én a legjobb barátja, Proof elhunyt egy Detroit klubban, az 8 Mile Road utcában. Eminemnek ekkor nagyon nehéz volt és hosszú időre bezárkózott önmagába, illetve többször is használt drogokat és alkoholt, legfőképpen altatótablettákat, és függő lett ezekre a gyógyszerekre. Végül pedig kezelésekre járt, és 2009-ben kiadott egy új albumot, amin megígérte a legjobb barátjának, Proof-nak azt, hogy már normális életet kezd és több dal az albumon a nehézségeiről szól.

KEZDETEK (1992-1998):

Eminem a rap kategóriájú dalokat már kiskorábban is nagyon kedvelte, illetve 14 évesen többször is fellépet a Soul Intet nevezetű bandával és Marshall is szintén tagja volt a csapatnak. 1996-ban kiadta az első albumát, ami az Infinite címet kapta, illetve a következő albuma a Slim Shady LP volt, amit 1997-ben adott ki. A rap fanok nagyon megkedvelték őt abban az időszakban és arról beszéltek, hogy annak ellenére, hogy Marshall fehér bőrű, mégis nagyon tehetséges a rapben. Dr. Dre úgy ismerte meg Eminemet, hogy az egyik barátjának a garázsában megtalálta Marshall egyik albumját, de akkor még nem nagyon tetszett az album neki, de amikor megtudta azt, hogy Eminem elnyerte a második helyezést a Rap Olympics-ban, elfogadta a kérését. Amikor Eminem először találkozott Dre-vel, sárga fényes trikó volt rajta, mert akkor még Eminemnek nem volt elég pénze az elegánsabb ruhákra, Dr. Dre poénkodva azt állította, hogy úgy nézett ki, mint egy banán.

THE SLIM SHADY LP (1999):

Az Interscope kiadta Eminem következő albumát, ami a The Slim Shady LP nevet kapta. Az album nagyon sikeres lett, illetve a legnépszerűbb albumokhoz tartozott és háromszoros platinum is lett. Az album népszerűsége miatt Eminem sokkal híresebb lett, amire ő nagyon büszke volt. A '97 Bonnie and Clyde' c. dal egy utázásról szól, ahol a kislányával van és közben pedig próbálja elfelejteni az ex-feleségét és annak barátját. A 'Guilty Conscience' c. dal szintén ilyesmiről szól, illetve arról, hogy Eminem és Dr. Dre ösztönöznek egy embert arra, hogy gyilkolja meg a feleségét és annak barátját. A 'Rock Bottom' egy olyan dal, ahol Eminem azt írta le, hogy kidobták őt a munkájából a kislánya születésnapja előtt és, hogy milyen érzés depresszióban lenni. Egy ilyesmit a 'Brain Damage' c. dal is leír, illetve Eminem elárulta benne azt, hogy kiskorában egy fiú brutálisan megverte őt és Marshall pár napig kómában is volt emiatt. USA-ban 5.437.000 albumot adtak el.

THE MARHSALL MATHERS LP (2000):

A The Marshall Mathers LP nevezetű album 2000 májusában lett kiadva és elég gyorsan sikerült eladniuk 2.000.000 példányt abból. A 'The Real Slim Shady' c. dal nagy feltűnést keltett, mert Eminem gúnyt űzött kulönböző hírességekből, mint pl. Christina Aguilera, Will Smith, Britney Spears és még másokat is, de később elmondta azt hogy a neveket csak a rím kedvéért használta fel és, hogy senkit sem akart megsérteni. A következő dal a 'Stan' volt, ami arról szól, hogy Eminem egyik rajongója meggyilkolja a saját feleséget, aki közben terhes is és aztán a fiú öngyilkos lesz amiatt, mert Marshall nem válaszolt időben a levelére. Az első hetekben USA-ban 1,7 millió darabot adtak el az albumból, illetve ez az album lett a leggyorsabban fogyó hip-hop album a történelemben és a legsikeresebb dal az albumról a 'The Real Slim Shady' lett. 2011-ben az albumból tíz milliót adtak el USA-ban, amivel az album gyémántlemez lett, amit a RIAA-tól kapott, illetve összességében 19 millió darabot adtak el.

THE EMINEM SHOW (2002):

Két évvel később kiadta a következő albumát, ami a The Eminem Show címet kapta, mely szerzett neki egy Grammyt is. A fő témája az albumnak az ő kapcsolata volt a lányával, Hailie-vel, aki szintén szerepelt Marshall 'My Dad's Gone Crazy' c. dalában. Az album egy nappal korábban lett kiadva, mint ahogyan azt tervezték. Már azon a napon eladtak 280.000 példányt belőle, de egy héttél később 1.300.000 példányt sikerült eladniuk. A legsikeresebb dal a 'Without Me' lett és a 'Cleanin' Out My Closet', ahol Eminem azt kívánja, hogy az édesanyja égjen el a pokolban. 2011-ben az album meghaladta a tíz millió darabot, illetve összességében 10.332.000 példányt adtak el USA-ban, de világszerte 19 millió albumot adtak el.

ENCORE (2004):

2004-ben Eminem kiadta a következő albumát, ami az Encore címet kapta. Az albumon nem hallhattuk a 'Just Lose It' című dalt, mert több hírességből is viccet csinált, illetve még a 'Mosh' és a 'Like Toy Soldiers' cimű dalt sem hallhattuk az albumján. A 'Mosh' c. dal arról szól, hogy szavazzanak nemmel George W. Bush elnökre. A 'Like Toy Soldiers' videója pedig arról, hogy Eminem barátja, Proof szerepett játszott, ahol kellett lőni bizonyos csoportokkal szemben, de kevesebb mint két év után Proof valóban halálos sérüléseket kapott. A 'Mockingbird' c. dal leírja a kapcsolatot a családjával, és persze a lányával, Hailievel. Ez az album sajnos nem kapott egy Grammyt sem, de sikeresen jelölve lett a Grammybe, mint a Legjobb Rap Album, de a díjat Kanye West nyerte.

CURTAIN CALL ÉS A HÁROM ÉVES SZÜNET (2005-2008):

2005 elején fényderült pár spekulációra azzal kapcsolatban, hogy öt év után Eminem megakarja szüntetni a pályafutását. Azért gondolták azt az emberek, mert a The Funeral c. albumnak arról kellett szólnia, hogy Eminem elköszön a három személyiségétől, illetve az elmúlt három rap becenevével, ami a Slim Shady, Marshall Mathers és az Eminem. 2005 júniuásban a média arról számolt be, hogy Eminem valójában ezt fogja tenni és, hogy megpróbálja kezelni a cégjét, illetve az Encore c. album volt az utolsó, de nem 5 évre szándékozik visszavonulni hanem csak egy kis időre. Ennek idejében persze több időt is tölthetett a lányával, az unokahugával és persze a színészettel is. Eminem az MTV News-nak azt is elárulta, hogy nem áll szándékában véglegesen visszavonulni viszont egy kis időt szeretne. Azonban 2005 augusztusában, miután végzett az amerikai turnéjával, Eminem további koncertjeit törölték a kimerültség és az egészségügyi problémák miatt. Szintén kezelésekre járt, illetve Marshall dohányzás függőségben volt és gyakran használt altatókat is. Eminem aztán 2005 decemberében kiadta a következő albumát, ami a Curtain Call címet kapta és az albumon az ő leghíresebb dalai voltak hallhatóak és persze három új számmal is jelentkezett akkor. A 'When I'm Gone' c. dalban elárulta azt, hogy milyen a kapcsolata a lányával és az alvási zavarait is belerakta a dalba. A dalban ezeket a mondatokat használta “I turn around, find a gun on the ground - cock it, put it to my brain - scream „Die Shady“ and pop it.“ ,ami azt jelenti, hogy “Megfordulok, felveszem a pisztolyt, a fejemhez tartom és azt mondom legbelül, hogy „Halj meg Shady“ és meghúzom a ravaszt.“ és ezzel arra célzott, hogy Eminem, mint Slim Shady már nem tér vissza. Azon a napon, 2005. december 6.-án a Curtain Call album megjelenése után Eminem újra megerősítette az információkat a szünetről: "Az életem egy olyan ponton van, ahol nem tudom, hogy hol megy karrierem ... Ezért neveztem el úgy ezt az albumot, hogy Curtain Call, mert talán ez lesz az utolsó. Még nem tudom.." Eminem 2006 őszén megjelent a 'Smack That c. dala Akon közreműködésével, aki azt nyilatkozta, hogy Eminem nem vonult vissza, és készül az új albumjával, aminek 2007-ben kellett volna megjelennie, de 2006 decemberében jelent meg The Re-Up címmel. A Curtain Call c. albumból 3.782.000 példányt adtak el USA-ban.

RELAPSE (2009):

2009-ben Eminem kiadta a következő albumát, ami a Relapse címet kapta. A legtöbb azon szereplő dalában a hosszú távolléte, a kábítószer és az alkoholról rappel, de persze ebben az albumban is fel említette a Slim Shady nevét. Gyakorlatilag az egész albumot Dr. Dre produkálta, illetve csak a 'Beautiful' c. dalt produkálta Eminem. Különösen 2008-ban dolgozott új dalokon, amiket nagyon nehéz volt felvenniük, de Eminemnek sikerült megteremtenie több sikeres dalt is és belefértek egy albumba is. Eminem 2009 őszén akarta kiadni az albumot, de végül 2009 decemberében adta ki és ezt fűzte hozzá: "Azt akarom, hogy ebben az évben több dolgot is megosszak a rajongóimmal, mint ahogyan azt eredetileg terveztem. Remélem, hogy az album megnyugtatja majd a rajongókat, mert visszatértem Dr. Dre-vel és még több producerekkel a stúdióba. "

RECOVERY (2010):

Végül ez volt a hetedik stúdióalbuma, ami a Recovery címet kapta és USA-ban június 21.-én, 2010-ben lett kiadva. Az első helyen debütált a Billboard 200-on és 741.000 példányt adtak el azon a héten USA-ban. A második héten az album megjelenése után, az album platinalemez lett és az album több országban is első helyezést ért el. Összeségében 4.513.000 példányt adtak el USA-ban, illetve világszerte tíz millió darabot adtak el belőle, de ebben a Number One, Not Afraid és a Love the Way You Lie segítettek neki és a harmadik dalt pedig Rihanna közreműködésével adta ki.

BAD MEETS EVIL- HELL: THE SEQUEL (2011):

2011-ben kiadott egy újabb albumot, ami a Hell: The Sequel címet kapta. Ez volt az első olyan dolog, hogy Eminem első helyezést ért el a Billboard 200-on és 171.000 példányt adtak el USA-ban. Eközben a teljes EP albumból összeségében USA-ban 693.000 példányt adtak el, illetve a legsikeresebb dalok az albumról a Fast Lane és a Lighters, Bruno Mars közreműködésével.

THE MARSHALL MATHERS LP 2 (2013):

2013 augusztusában Marshall bejelentette azt, hogy készül egy újabb albummal, illetve a nyolcadik stúdióalbumával, ami a The Marshall Mathers LP 2 címet kapta és 2013 novemberében lett kiadva. Az album kiadásában Dr. Dre segített neki és persze Rick Rubin. Az első dal az albumról a Berzerk, ami harmadik helyezést ért el a Billboard Hot 100-on, USA-ban. Ez az album nagyon sikeres lett Kanadában is, ahol a második helyen debütált . A második kislemez a Survival volt ezután következett a Rap God c. dal és a negyedik dal pedig újra Rihanna közreműködésével jelent meg, ami a Monster címet kapta, ami első helyezést ért el USA-ban és az albumból több mint három millió példány lett eladva és háromszoros platinalemez lett. Az első hetekben USA-ban 793.000 példányt adtak el és az album az első helyen debütált a Billboard 200-on és a második héten 210.000 példányt adtak el, illetve 2014 szeptemberében 2.203.000 példányt adtak el. Eminem ezután pedig ezt nyilatkozta: "Szerintem most dolgozok a legkeményebben az egész karrierem során. Sosem neveztem volna el úgy ezt az albumot, hogy nem lett volna jelentése. Biztos akartam lenni abban, hogy megvannak a pontos dalok és a pontos szövegek, de majd ha meghallgatjátok megértitek a dolgot."

SHADY XV A SOUTHPAW OST (2014-MOSTANÁIG):

2014 augusztusában kiadta a legújabb számát a 'Guts Over Fear' c. dalt, amiben Sia-t is hallhatjuk. A dal először az Equalizer c. filmhez lett előkészítve, de nem sokkal azután a rajongók arról kezdtek el beszélni, hogy Eminemnek új albumja lesz, de ez igaz is volt és az album a Shady XV nevet kapta és az albumhoz hozzájárult Yelawolf, D12 és a Slaughterhouse is, illetve a dupla album pedig november 24-én, 2014-ben lett kiadva és 2015 januárjában 231.000 példányt adtak el belőle. 2015 februárjában Eminem két Grammy díjat nyert, mint a legjobb rap album (The Marshall Mathers LP 2) és a legjobb rap/ének együttműködés (The Monster ft. Rihanna) és szintén ebben az évben Eminem lett a végrehajtó producer a Southpaw c. filmzenéjében, illetve két dalt is belerakott a filmbe producerként. Az első dal a 'Phenomenal', a második a 'Kings Never Die' (ft.Gwen Stefani). 2016 szeptemberében Skylar Grey kiadta az albumját és az egyik dalában hallhattuk Eminemet is, illetve a dal a Kill For You címet kapta. 2016 október 16.-án Eminem kijelentette a közösségi oldalain, hogy dolgozik egy új albumon, illetve megjelent egy dala is a 'Campaign Speech'.

TURNÉK:

The Recovery Tour (2010-2012)
The Rapture Tour (2014)

TOVÁBBI TURNÉK:

Up in Smoke Tour (Dr. Dre, Snoop Dogg, Ice Cube és még több) - 2000
Anger Management Tour (Limp Bizkit és Papa Roach) - 2002–2005
The Home & Home Tour (Jay Z) - 2010
The Monster Tour (Rihanna) - 2014

DÍJAK ÉS JELÖLÉSEK:

Jelölések: 533
Díjak: 350

ÉRDEKESSÉGEK:

- Eminem anyja beperelte fiát rágalmazásért, mert az egyik dalában azt a szöveget használta, hogy "Az anyám többet drogozik, mint én."
- egyetlen könyvet olvasott el az elejétől a végéig
- a Recovery című albuma lett 2010 világszerte legeladottabb albuma
- Eminem azt állította, hogy viszonya volt Mariah Carey-vel 2001-ben, de Mariah másképp emlékszik az esetekre
- szemüveges volt
- magának nyírja a haját
- nagybátyja Ronnie Dean Polkingharn, akire talán legjobban felnézett gyerekkorában, 1991-ben öngyilkos lett
- beszólt szinte mindenkinek, aki csak létezik: anyjának, rapper társainak és fiatal énekesnőknek is
- származását tekintve részben német, részben pedig svájci-német
- képregényszínész szeretett volna lenni
- balkezes
- jobb felkarján egy, a lányát ábrázoló tetoválást visel
- lánya kitűnőre érettségizett
- lánya gúnyt űzött Taylor Swiftből
- nem gyűlöli a homoszexuális beállítottságú embereket
- nem ért annyira a számítógéphez
- nem tud randizni és ezért nem is igazán szeret randikra járni
- neve az M&M's csokigolyó márkanévből alakult ki

KÖNYVEK:

Angry Blonde - 2000 (148 lapos)
The Way I Am - 2008 (208 lapos)

ÜZLETI VÁLLALKOZÁSOK:

- Shady Records
- Shade 45 Sirius
- Bass Brothers
- Shady Ltd. Clothing
- Shady Games
- Eight Mile Style LLC
- The Marshall Mathers Foundation
- Shady Films

DISZKOGRÁFIA:

STÚDIÓ ALBUMOK:
1996: Infinite
1999: The Slim Shady LP
2000: The Marshall Mathers LP
2002: The Eminem Show
2004: Encore
2009: Relapse
2010: Recovery
2013: The Marshall Mathers LP 2
2017: ???

TOVÁBBI ALBUMOK:

1995: Fuckin Backstabber
2000: Off The Wall
2000: Fucking Crazy
2002: 8 Mile
2003: The Singles
2005: Curtain Call: the Hits
2006: Eminem Presents: The Re-Up

EP ALBUMOK:

1997: The Slim Shady EP
2003: Straight From The Lab
2011: Hell: The Sequel EP

D12 ALBUMOK:

2001: Devil's Night
2004: D12 World

VIDEÓKLIPPEK:

1998: Just Don't Give a Fuck

1999:
My Name Is
Guilty Conscience
Role Model

2000:
Without Me
White America
Cleanin' Out My Closet
Lose Yourself

2003:
Superman
Sing for the Moment

2004:
Mosh
Just Lose It
Like Toy Soldiers

2005:
Mockingbird
Ass like That
When I'm Gone

2006:
Shake That
You Don't Know

2009:
We Made You
3 a.m.
Beautiful

2010:
Not Afraid
Love the Way You Lie
No Love

2011: Space Bound

2013:
Berzerk
Survival
Rap God
The Monster

2014:
Headlights
Guts Over Fear

2015:
Detroit vs. Everybody
Phenomenal

FILMOGRÁFIA:

2000: Da Hip Hop Witch - önmaga
2001: The Wash - Chris
2002: 8 Mile - Jimmy "B-Rabbit" Smith, Jr.
2009: Funny People - önmaga
2014: The Interview - önmaga
----------------------------------------------------
1999-2013: Saturday Night Live - vendég
2000: The Slim Shady Show - Eminem, Marshall Mathers, Slim Shady, Ken Kaniff
2004: Crank Yankers - Billy Fletcher
2010: Entourage - önmaga
2013: Detroit Rubber - önmaga
2013: The Jonathan Ross Show - önmaga

DOKUMENTUMFILMEK:


2003: 50 Cent: The New Breed - önmaga
2012: Something from Nothing: The Art of Rap - önmaga
2012: How to Make Money Selling Drugs - önmaga
2015: Not Afraid: The Shady Records Story - önmaga
2015: Stretch and Bobbito: Radio That Changed Lives - önmaga

KONCERT FILMEK:

2000: The Up In Smoke Tour - feltűnt személyiség
2005: Live from New York City - feltűnt személyiség

VIDEÓJÁTÉKOK:

2005: 50 Cent: Bulletproof - detektív McVicar

KÖZÖSSÉGI OLDALAI:

Facebook: https://www.facebook.com/eminem/
Twitter: https://twitter.com/eminem
Instagram: https://www.instagram.com/eminem/
Weboldal: http://www.eminem.com/
Youtube csatornája: https://www.youtube.com/user/EminemMusic
Tumblr: http://eminem.tumblr.com/

AUTOGRAMJA:

http://www.kephost.com/images/2017/03/03/748820willou.jpg

2017. március 04. 12:13 #3
- törölt felhasználó -    
Pályázat lezárva! A lapot az egyetlen pályázó, Callieh nyerte! Gratulálok!
2 felhasználónak tetszik: Callieh, Emeloverr.
2017. március 04. 12:15 #4
Callieh
Callieh
♡ mrs.bieber ♡
 
Státuszlove yourself
  Csoport: Kitiltott
Csatlakozott: 16.09.29.
Hozzászólás: 5205
Csatolások: 3522
Azonosító: 260016
Offline offline
Idézet (Lizzy Lewis @ 2017.03.04. 12:13)
Pályázat lezárva! A lapot az egyetlen pályázó, Callieh nyerte! Gratulálok!

nagyon szépen köszönöm és persze a lehetőséget is wub.gif wub.gif wub.gif
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!