Starity

Evangeline Lilly - Adatlap pályázat

Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!
2017. március 05. 12:36 #1
Ellie Andrews
Ellie Andrews
*homo sensorium*
 
StátuszAmor vincit omnia.
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 10.08.18.
Hozzászólás: 6949
Csatolások: 3304
Azonosító: 133484
Online online
Jövő szombaton délig várjuk a pályázatokat. Ismételten kérlek benneteket, hogy saját szavaitokkal megfogalmazott, igényes, kidolgozott életrajzokat várunk. Ne másolj sehonnan, és legyél kreatív. Sok sikert mindenkinek!
4 felhasználónak tetszik: Emeloverr., Lady Suzy, ScreamQueens, Callieh
2017. március 11. 01:59 #2
Lady Suzy
Lady Suzy
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 09.06.11.
Hozzászólás: 8513
Csatolások: 350243
Azonosító: 98426
Offline offline
https://i.imgbox.com/ZNou4RAc.jpg


Amit tudni kell róla:
Evangeline Lilly kanadai színésznő. Legtöbben a Lost - Eltűntek című sorozatból ismerhetik, ahol ő keltette életre Kate Austen karakterét, valamint szerepelt A bombák földjén című háborús filmben, illetve A hobbit-trilógia második és harmadik felvonásában. 2015-ben A Hangya című Marvel-filmben láthattuk, mint Hope van Dyne, 2018-ban pedig visszatér az Ant-Man and the Wasp című képregény-adaptációban.

Életrajz:
Nicole Evangeline Lilly 1979. augusztus 3-án született a kanadai Alberta tartomány egyik kisvárosában, Fort Saskatchewanben. Édesapja közgazdaságtant tanított, másodállásban pedig termékmenedzser volt a Safeway áruházláncnál, édesanyja adminisztrátor volt az Estée Lauder Companies kozmetikai cégnél, időközönként pedig óvodát üzemeltetett otthonukban, hogy növelje a család keresetét. Mindkét szülője hithű katolikus volt, így Evangeline - illetve nővére és húga, Andrea is - erősen vallásos környezetben nevelkedett. Édesanyja révén angol, illetve ír vér is csörgedezik az ereiben, nagymamája Angliában nevelkedett, és a második világháború alatt találkozott későbbi férjével. Édesapja Nigériában nőtt fel, ugyanis szülei misszionáriusként tevékenykedtek Afrikában.

Tanulmányait egy Fort Saskatchewan-i általánosban kezdte, majd a Rudolph Hennig és a James Mowat Általános Iskolák növendéke volt. 16 éves korában a család Abbotsfordba, Brit Columbiába költözött, ahol a W. J. Mouat Középiskolában szerezte érettségi bizonyítványát. Ezt követően a vancouveri British Columbia Egyetem hallgatójaként nemzetközi kapcsolatokat tanult, egyetemi évei alatt pedig alapított egy emberi jogokkal, illetve a világ fejlődésével foglalkozó bizottságot, melynek négy éven keresztül töltötte be elnöki posztját.

Mivel alacsony jövedelmű családba született, így már 15 éves korától kezdve dolgozott. Nyolc éven keresztül tanított egy helyi vasárnapi iskolában, 18 éves korában pedig három hétig alkalmi missziós volt a Fülöp-szigeteken, ahol egyébként egy apró füves kunyhó volt az otthona. Felajánlottak neki egy állandó missziós munkát, melynek szerződése két évre szólt volna, azonban szülei akaratát előtérbe helyezvén elutasította az ajánlatot. Légiutaskísérő volt az Air Canada és a Royal Airlines társaságoknál, ami végül azt eredményezte, hogy megtanult folyékonyan franciául. Dolgozott továbbá egy abbotsfordi étteremben, illetve egy bibliatáborban is, egyetemi tandíját pedig modellkedésből finanszírozta - ekkor szerepelt többek között egy LiveLinks Chatline reklámban is.

KARRIER

Kelowna városában sétálgatott, mikor felfedezte egy Ford Models ügynök, aki szerződést és számos munkalehetőséget ajánlott az éppen továbbtanulás küszöbén álló Evangeline-nek. A színészkedést, illetve a modellkedést soha nem tartotta számára potenciális karrierlehetőségnek, ezért elutasította az ajánlatot. Hat hónappal később megkezdte tanulmányait a British Columbia Egyetemen, azonban nem tudta saját zsebből fizetni a tandíjat, ezért kapcsolatba lépett a modellügynökséggel, akik több reklámban is szerepeltették. Hamarosan felbontotta a szerződést, és helyette az egyetemre koncentrált.

Néhány évvel később egy barát ösztönzésére újabb esélyt adott a színészetnek, ekkor kapta élete első szerepét a Judgment Day című családi sorozatban, mely mindössze egy apróbb, statiszta szerep volt. A továbbiakban is főleg nem beszélő karakterek bőrében láthattuk, 2003-ban például megkapta élete első filmszerepét a Raboljuk el Sinatrát! (Stealing Sinatra) című életrajzi komédiában, majd szintén ebben az évben feltűnt a Freddy vs. Jason című horrorban, illetve a Disney nagysikerű tinifilmjében, a Csaó, Lizzie!-ben (The Lizzie McGuire Movie). Emellett több sorozatban is láthattuk, köztük Stephen King tizenhárom részes horrorjában, a Kingdom Hospital - A félelem kórházában (Kingdom Hospital), valamint több statiszta szerepében is feltűnt a The CW máig is egyik legsikeresebb sorozataként számon tartott szériájában, a Smallville-ben.

LOST (2004 - 2010)

A változást 2004 hozta meg számára, mikor is megkapta Kate Austen szerepét az ABC vadonatúj sorozatában, a Lost - Eltűntekben (Lost), mely egy repülőgép-szerencsétlenség túlélőinek életét mutatja be egy titokzatos, trópusi szigeten. Hozzávetőlegesen 75-en jelentkeztek Kate szerepére, azonban Damon Lindelof társkészítő állítása szerint a sorozat szülőatyja, J. J. Abrams választása azonnal Evangeline-re esett, amint megnézte a meghallgatáson készített videót. Rögtön a forgatások előtt fellépett az első probléma, ugyanis Evangeline nem tudta megszerezni munkavállalói vízumát, így kis híján elvesztette a szerepet. Végül az utolsó pillanatban mégis elfogadták a kérelmét, így egy nap késéssel ugyan, de megérkezett Hawaiira és kezdetét vették a forgatások. A sorozat első epizódja 2004. szeptember 22-én debütált, hamarosan pedig sikert sikerre halmozott - a premierrész 18,6 millió nézőt vonzott a képernyőkhöz, ami a csatorna egyik legerősebb nyitásának számított, maga az évad pedig átlagosan 17,6 millió amerikait számlált. Az első évadot összesen 16 Emmy-díjra jelölték, melyből hatot meg is nyertek, majd bezsebelhetett egy Golden Globe jelölést is a legjobb drámasorozat kategóriában.

A második évad nyitása az elsőnél is nagyobb sikernek örvendett, összesen 23 milliós nézettséget produkált, mely egyben a sorozat rekordjának is számított. A hét évig futó széria erős kezdése után látványos visszaesést mutatott negyedik szezonjától kezdve, azonban így is az ABC legnézettebb sorozata maradt, valamint éveken keresztül számos díjkiosztó gálán jutalmazták különféle elismerésekkel. A sorozat összesen 11 Emmy-díj és 1 Golden Globe nyertese. A 2007-es Golden Globe-on Evangeline-t is jelölték legjobb női szereplő dráma sorozatban kategóriában, azonban az este folyamán a díjat Kyra Sedgwick zsebelte be.

2004-ben az Entertainment Weekly Evangeline-t szavazta meg, mint legjobb új színésznő, 2007-ben pedig a TV Guide a legdögösebb tévészereplő címmel ruházta fel. Ezen kívül szerepelt az FHM legdögösebb női listáján, valamint a People beválogatta a Föld 50 leggyönyörűbb emberének listájába.

A Lost készítői végül úgy döntöttek, hat évad után lezárják a történetet, így 2010-ben, 121 epizód után véget ért a sorozat. A későbbiekben számos másik kortárs szériát ihletett, többek között a FlashForward - A jövő emlékeit (Flashforward), valamint A rejtély (Fringe) című sorozat - melynek készítője egyébként J.J. Abrams - is merített a Lostból. A jelenleg is futó A visszatérők (The 100) hasonló tematikája miatt debütáló epizódja óta az ABC kasszasikerének árnyékában élt, valamint a Hősökkel (Heroes) is gyakran egy lapon emlegetik.

A Lost végét követően Evangeline bejelentette, hogy egy rövid időre visszavonul a rivaldafénytől, hogy a jótékonykodásra és a humanitarizmusra koncentrálhasson. A Vulture magazinnak adott interjújában elárulta, hogy a színészet soha nem volt az álma és valószínűleg nem is szeretne élete végéig a szakmában tevékenykedni.

FILMSZEREPEI

2008-ban szerepet kapott A bombák földjén (The Hurt Locker) című hatszoros Oscar-díjas filmben, ahol olyan neves színészek oldalán játszott, mint Jeremy Renner, Anthony Mackie, Guy Pearce és Ralph Fiennes. Szintén ebben az évben főszerepben láthattuk a Szerelem életre-halálra (Afterwards) című drámában. 2011-ben a Vasököl (Real Steel) című akciófilmben tűnt fel Hugh Jackman mellett. Ebben az időszakban számtalan filmajánlatot visszautasított, ugyanis szeretett volna egy időre visszavonulni a köztudatból, azonban miután Shawn Levy rendező elküldte neki a forgatókönyvet, azonnal Los Angelesbe repült, és megkezdte a tárgyalásokat a film készítőivel.

2011-ben megkapta Tauriel szerepét A Gyűrűk ura előzményeit bemutató filmtrilógiában, A hobbitban, mely J. R. R. Tolkien azonos című regénye alapján készült. A filmsorozat első része A hobbit: Váratlan utazás (The Hobbit: An Unexpected Journey) címen jelent meg 2012-ben, ebben azonban még nem találkozhatunk Evangeline karakterével. A folytatás A hobbit: Smaug pusztasága (The Hobbit: The Desolation of Smaug) 2013 decemberében jelent meg, majd a trilógiát lezáró A hobbit: Az öt sereg csatája (The Hobbit: The Battle of the Five Armies) 2014-ben debütált. Evangeline 13 éves kora óta nagy rajongója volt Tolkien könyveinek, így elmondása szerint sokkal komolyabban vette Tauriel megformálását, mint korábban bármely másik karakterét. Kardforgatást és íjászatot tanult a forgatásokra való felkészülésként, valamint elsajátította a Tolkien által kidolgozott szindarin (tünde) nyelv alapjait is. A filmsorozat A Gyűrűk Ura árnyékában felnővén sokkal kisebb sikernek örvendett, azonban a rajongók és egyben a kritikusok is elégedetten követték figyelemmel Peter Jackson legújabb produkcióját.

2015-ben A Hangya (Ant-Man) című Marvel-produkcióban láthattuk, mint Hope van Dyne. A képregény-adaptációval kapcsolatban a Marvel szerelmesei is szkeptikusak voltak, azonban megjelenését követően hamar az év egyik legjövedelmezőbb filmjévé nőtte ki magát. Látván az osztatlan sikereket, a stúdió még 2015 októberében bejelentette, hogy 2018-ra tervezik a film folytatását, mely az Ant-Man and the Wasp címet kapta - érdekesség, hogy ez lesz az első Marvel képregény-adaptáció, melynek címében egy női főszereplő neve is feltűnik. Evangeline az egyelőre cím nélkül futó, 2019-ben debütáló Bosszúállók-filmben is szerepet kapott.

2017-ben a Little Evil című horrorban láthatjuk Adam Scott oldalán.

IRODALMI MUNKÁJA

2010 júniusában Craig Ferguson talk showjában jelentette be, hogy egy gyerekeknek szóló mesekönyvön dolgozik, valamint néhány történetet fel is olvasott a műsor keretei között. A könyvet 2013. július 18-án publikálta The Squickerwonkers névvel, az első kötetek megjelenése pedig ünnepélyes keretek között zajlott San Diego-i Comic-Conon, ahol maga Evangeline is tiszteletét tette. Elmondása szerint egészen kislány kora óta szeretett volna mesekönyvet írni, a történet alapkoncepciója pedig már 14 éves korában megfogalmazódott a fejében. Úgy írta le a könyvet, mint egy képregény gyerekeknek, a fő célja pedig az volt, hogy a gyerekek mellett a felnőttek is élvezettel olvassák.

MAGÁNÉLET

2006. december 20-án egy elektromos probléma miatt leégett a háza Kailuán, Hawaiin. Habár minden tulajdonát elvesztette a tűzben, az esetről mégis így nyilatkozott: "Szinte felszabadító érzés volt. Így kevésbé érzem telezsúfoltnak az életemet".

2003-ban összeházasodott Murray Hone-nal, akivel egy évvel később beadták a válókeresletet. 2004-ben a Lost forgatásán találkozott Dominic Monaghan színésszel, akivel egészen 2009-ig alkotott egy párt. 2010-ben kezdett el találkozgatni Norman Kalival, aki a Lost forgatásai alatt asszisztensként tevékenykedett a stábnál. 2011. május 21-én született közös fiuk, Kahekili (ír név, jelentése: mennydörgés). 2015 júniusában a Conan showban árulta el, hogy a szülést otthon bonyolította le néhány hozzáértő kéz segítségével, a folyamat pedig összesen 30 óráig tartott. 2015 októberében született második közös gyermekük, egy kislány, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra. Jelenleg Hawaiin él családjával.

ÉRDEKESSÉGEK

• Imád olvasni, írni és festeni.
• Közeli barátok Lee Pace-szel, A hobbit forgatásai alatt egy ideig együtt is éltek.
• Soha nem tette le vezetői vizsgáját, ugyanis elmondása szerint semmi érzéke nincs a vezetéshez. Később azért kapta meg mégis a jogosítványát, mert a vizsgabiztos szimpatikusnak tartotta.
• 2005-ben Ellen DeGeneres műsorában bebizonyította, hogy nem tud rendesen vezetni, mikor egy játékos teszt alatt véletlenül kárt okozott a díszletben.
• Nyolc autóbalesete volt eddig élete során, ebből egyszer elütött egy gyalogost, aki nem szenvedett komolyabb sérülést.
• Nem szereti, ha Evie-nek becézik.
• Ha egy lakatlan szigeten rekedne és csak egy tárgyat vihetne magával, a Bibliáját vinné.
• 18 és 23 éves kora között depresszióval küzdött.
• Kislány korában egyszer majdnem megfulladt, ezt követően pedig évekig félt a víztől.
• Eva Green is jelentkezett Tauriel szerepére, melyet végül Evangeline kapott.

Filmográfia:

FILMEK

2019: Untitled Avengers Movie . . . Hope van Dyne
2018: Ant-Man and the Wasp . . . Hope van Dyne
2017: Little Evil . . . Samantha
2015: Ant-Man / A Hangya . . . Hope van Dyne
2014: The Hobbit: The Battle of the Five Armies / A hobbit: Az öt sereg csatája . . . Tauriel
2013: The Hobbit: The Desolation of Smaug / A hobbit: Smaug pusztasága . . . Tauriel
2011: Real Steel / Vasököl . . . Bailey Tallet
2008: Afterwards / Szerelem életre-halálra . . . Claire
2008: The Hurt Locker / A bombák földjén . . . Connie James
2005: The Long Weekend / Hosszú hétvége . . . Simone
2004: White Chicks / Feketék fehéren . . . party vendég
2003: Freddy vs. Jason . . . diák
2003: The Lizzie McGuire Movie / Csaó, Lizzie! . . . rendőrnő
2003: Stealing Sinatra / Raboljuk el Sinatrát! . . . reklám modell

SOROZATOK

2004 - 2010: Lost / Lost - Eltűntek . . . Katherine 'Kate' Austen (117 epizód)
2004: Kingdom Hospital / Kingdom Hospital - A félelem kórháza . . . Benton barátnője (1 epizód)
2002 - 2004: Smallville . . . különféle statiszta szerepek (4 epizód)
2003: Tru Calling / Tru Calling - Az őrangyal . . . party vendég (1 epizód)
2002: Judgment Day
1 felhasználónak tetszik: Glamster
2017. március 11. 12:28 #3
Ellie Andrews
Ellie Andrews
*homo sensorium*
 
StátuszAmor vincit omnia.
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 10.08.18.
Hozzászólás: 6949
Csatolások: 3304
Azonosító: 133484
Online online
A pályázatot lezárom! A lapot az egyetlen pályázó nyerte:
Lady Suzy

Gratulálok és jó szerkesztést kívánok a laphoz! meghajolo.gif
2 felhasználónak tetszik: Emeloverr., Lady Suzy
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!