Starity

Lisa Veronica - Adatlap Pályázat!

Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!
2017. március 12. 13:19 #1
funny18
funny18
epiphany
 
StátuszApo Bangpo ♡⁷
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 09.09.11.
Hozzászólás: 12096
Csatolások: 196383
Azonosító: 107508
Offline offline
A pályázatra szombat délig várjuk az értelmes, saját szavaiddal megfogalmazott, nem webfordítós és nem másolt életrajzokat. Légy kreatív! Szavazatokat még mindig csak az erre kijelölt tagoktól, illetve maguktól a pályázóktól fogadjuk el! A pályázók se felejtsenek el szavazni! Az elnyert lapot 3 hónapig nem cserélheted! Sok sikert!
1 felhasználónak tetszik: Bae Hee Yeon
2017. március 18. 11:58 #2
- törölt felhasználó -    
Köszönöm a lehetőséget és sok sikert a további pályázó(k)nak! meghajolo.gif smileeee.gif
AMIT TUDNI KELL RÓLA
Lisa Veronica, születési nevén Lisa Marie Origliasso ausztrál származású énekesnő és dalszövegíró. 1984. Karácsonyakor Jess Veronica ikertestvéreként. Az ikerpár 1999-ben megalapította saját bandáját, a The Veronicas-t. De csak 2004-től kezdtek el alkotni. 2005-ben dobták piacra első stúdióalbumukat, The Secret Life of... címmel.

KEZDETEK
Lisa Marie Origliasso 1984. december 25-én született, Brisbane-ben, Queensland-ben, Ausztráliában Jessica Louise Origliasso ikertestvéreként. Édesanyja Colleen, édesapja Joseph Origliasso. Olasz felmenőkkel is rendelkezik.

KARRIER
1999-ben, Jess Veronica-val megalapították a The Veronicas együttest. A lányok elektropop, electro-rock és pop-punk stílusban írják slágereiket.
A névválasztást Jess így gondolta: "A név az, amire keveset gondoltunk, viszont egy lánynevet akartunk, és nem the Jesses akartunk lenni. Tudatosan nem egy ikres dolgot akartunk, mivel szerintünk nem túl menő." Erre Lisa a következőképp reagált: "Nem a the Lisas akartunk lenni. De megnéztük a Heathers című filmet, amiben Wynona Ryder játszotta s főszereplőt, Veronica-t. Nagyon tetszett nekünk a név is, és a karakter is, mert nagyon király és egyedi". Így lett az együttes neve a The Veronicas.
Néhány pletyka szerint az Archie Comics képregény egyik szereplője, Veronica Lodge volt az ok a nevükre. A képregény szerkesztői is ezt gondolták, így jogi lépéseket tettek, mellyel azt akarték elérni, hogy ne ez legyen az együttes neve. A Comics fájdalomdíjat kért (200 millió dollárból 20 millió a fájdalomdíj, a maradék 180 millió dollár pedig a büntetés a kiadóval szemben) a Warner Music Group-tól. Megállapodtak abban, hogy az Archie Comics-ban megjelenhet az ikerpár. A képregény kódot rejtett, ami a lányok 4ever dala, ingyenesen letölthető.

2004-ben Lisa és Jess találkozott Hayden Bell-el, a Bell Hughes Music Group producerével, miután néhány dalt felvettek, Hayden a Excalibur Productions-t ajánlotta nekik. A producer segített nekik felépíteni zenei útjukat, a stílusválasztásban. Kicsi múltán bevitte őket a mérnökirodába, ahol megkötötték első szerződésüket. Az egyesség megkötése után Bell sok híres dalszerzővel dolgoztatta őket együtt, mint pl. Clif Magness, Billy Steinberg, Max Martin, kikkel kb. 50 dalt írtak.
Bell tehetségei később megismerkedtek a Warner Bros Records-al, kikkel írásbeli megállapodást kötöttek.

Az együttes 2005-ben az NRL Grand Final-en adtak elő produkciót, nem sokkal első kislemezük megjelenése előtt. 2005. október 17-én megjelent első stúdióalbumuk, a The Secret Life of..., ami közel egy évig volt fent az ARIAN listáján, 7. hellyel nyitva. Volt már azon a listán második is. A lemez négyszeres platina minőségű lett. 2006-ban több ARIA díjra jelölték, a háromból a Legjobb Pop Kiadás díjat nyerték meg. Második kislemezük az Everything I'm Not-ot előadták a díjátadón is. Az USA-ban 2006. február 14-én jelent meg a korong, a Billboard 200 százharminc-harmadik helyén debütált. Két kislemezük köthető az előbbihez. Az USA-i album mellé csatolva egy limitált kiadású DVD is piacra került. Amerikában siker lett a Sessions@AOL, ennek EP-je a The Veronicas: Mtv.com Live EP, melyen az elő kisfilmek mellett a Stay símű sláger is ott van. Közkedvelt album lett Új-Zélandon is, egy listán ötödikként nyitott. Holland listán 75., majd a belgiumin 11. helyen szerepelt. A sok elért siker által a TMF Awardson 2006-ban elnyerték a Legjobb Nemzetközi Új Előadó díjat. Az ikerpár a Calvin Klein reklámarca lett.
Jess és Lisa a Related c. televíziós műsorban is felléptek, több dalt is előadtak az albumról. Több sorozatban is előadták megjelent dalaikat.
Igen sikeres lett még pl. az Untouched, This Love vagy épp a Hook Me Up, vagy a Lolita. Együttvéve 3 lemezük jelent meg nemzetközileg hivatalosan, mint pl. a Life on Mars, ami a megjelenési sorrendben harmadik. 2014-ben megjelent a You Ruin Me című daluk. 2014. november 21-én megjelent az együttes nevét viselő albumuk. 2014. decemberében az If Love Me-hez készítettek klipet. 2016. novemberében megjelent új kisfilmjük az On Your Side, aminek a videoklipje Jess és Ruby Rose szexuális kapcsolatáról szól.

MAGÁNÉLET
2016-ban a világ leghíresebb ikerpárjai közé sorolták őket. Az év júliusában súlyuk miatt kritizálták őket, de kiálltak maguk mellett és azt nyilatkozták, hogy ők nem anorexiások.

ÉRDEKESSÉGEK
- Joe Jonas és Demi Lovato jó barátai.
- 3 tetoválás díszíti testét.
- Mindössze 1 perccel született később Jess-től.
- Körülbelül 46 kg.
- A PETA állatvédő szervezet tagja.
- Jelmondatuk a Veronicas, Veronicas! Yeah!, amit minden fellépésük előtt elmondanak.
- A The Veronicas többi tagja: Jungle George (gitár), Rob Guariglia (gitár), Paulie DeVincenzo (basszusgitár), Vik Foxx (dob).
- Kedvenc színe a piros és a fekete.
- Kedvenc száma a nyolcas.
- Kedvenc állata a macska.
- Kedvenc színésze Johnny Deep, színésznője pedig Angelina Jolie.
- Kedvenc együttesei a The Used, The Rasmus, Muse, Jimmy Eat World, No Doubt.
- Kedvenc énekesnője Avril Lavigne, kedvenc énekese Michael Jackson.
- Kedvenc filmjei a Rómeó és Júlia, A Gyűrűk Ura és az összes Johnny Deep-es film.
- Kedvenc hónapja az évekből a december.
- Kedvenc itala a Cola, kedvenc fagylaltja a csokis.



2017. március 18. 12:14 #3
funny18
funny18
epiphany
 
StátuszApo Bangpo ♡⁷
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 09.09.11.
Hozzászólás: 12096
Csatolások: 196383
Azonosító: 107508
Offline offline
A pályázatot lezárom! A lapot az egyetlen pályázó simplegirl. nyerte. Gratulálok!
1 felhasználónak tetszik: Callieh
2017. március 18. 12:15 #4
- törölt felhasználó -    
Idézet (funny18 @ 2017.03.18. 12:14)
A pályázatot lezárom! A lapot az egyetlen pályázó simplegirl. nyerte. Gratulálok!

Nagyon szépen köszönöm a lapot és a lehetőséget is, nagy kedvencem. blush.gif Még ki is egészítem. smileeee.gif
1 felhasználónak tetszik: Callieh
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!