Starity

Adele tarolt az idei Grammyn

2012. február 13. 11:11   |   Szerző: prézli

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az est legnagyobb nyertesei Adele és a Foo Fighters. A brit énekesnő hat Grammy-díjat kapott, az együttes pedig ötöt.

hirdetés
Adele tarolt az idei Grammyn

Idén 54. alkalommal került megrendezésre a Grammy-díjátadó-gála. Az eseményt beárnyákolta Whitney Houston hirtelen halála, akiről Jennifer Hudson emlékezett meg legsikeresebb dalának, az I Will Always Love You-nak előadásával.

Idén a legtöbb díjat Adele vitte haza, szám szerint hatot. Övé lett az év legjobb albuma, a Rolling in the Deep lett az év dala és felvétele, ugyan ezért a dalért vágta zsebre a legjobb rövid filmért járó díjat is. A Someone Like You-val is győzött, az a legjobb popelőadás kategóriában nyert.

A Foo Fighters hat jelölését öt díjra tudta beváltani, többek között a legjobb rockelőadást a Walkért és a legjobb rockalbumot a Wasting Lightért.

A legtöbb jelölést Kanye West kapta, aki mindössze négy szobrot vihetett haza, ebből az egyik a Rihannával, Kid Cudival és Fergie-vel közös All of the Lights, amely a legjobb rapdal lett.

Két díjat nyert a nyáron hazánkban fellépő Skrillex. Taylor Swifté lett a legjobb countrydal a Meanért.

A legnagyobb vesztes Bruno Mars lett, aki egy jelölését sem tudta díjra váltani.

Az est legmegrendítőbb pillanata az volt, amikor Amy Winehouse szülei átvették a legjobb duónak járó díjat, amit a Body and Soulért lányuknak és Tony Bennettnek ítéltek oda.

A díjazottak teljes névsora itt megtekinthető.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek