Starity

Elhunyt Whitney Houston

2012. február 12. 09:09   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A rendkívüli hanggal megáldott énekesnő mostanában szeretett volna visszatérni a köztudatba, ám ez már nem fog megtörténni: Whitney Houston Los Angeles-i hotelszobájában elhunyt.

hirdetés
Elhunyt Whitney Houston

Whitney Houston énekesnő 48 éves korában hunyt el – jelentette be a sztár egyik képviselője, Kristen Foster. A CNN információi szerint egyelőre nem közölték a halál okát.

A TMZ szerint az énekesnő holttestére a stábjának egyik tagja talált rá, és azonnal értesítette a szálloda biztonsági személyzetét, akik mentőt hívtak. Sajnos az énekesnő életét már nem tudták megmenti, és helyi idő szerint 15 óra 55 perckor hunyt el. A rendőrségi vizsgálatok alapján nem történt idegenkezűség, így még vizsgálják, mi történt.

Vasárnap kerül megrendezésre az 54. Grammy-gála, ahol megemlékeznek majd az énekesnőről. Whitney Houston éveken át kábítószerfüggő volt. Bobby Brown rapperrel kötött, rendkívül zaklatott házassága alatt szokott rá a káros szerekre.

A sztár 1963 augusztusában született Newarkban. Édesanyja soul énekesnő volt, a keresztanyja pedig Aretha Franklin. 11 évesen kezdett énekelni, első szólóalbuma 1985-ben jelent meg, 1986-ban a Rolling Stone magazin az év legjobb albumának kiáltotta ki. Az éneklés mellett színészkedésbe is kezdett: a Több, mint testőrben ráadásul ő énekelhette a főcímdalt, az I Will Always Love You című alkotás roppant sikeres lett! Albumjaiból körülbelül 170 millió fogyott el az egész világon.

Azonban összeházasodott Bobby Brownnal, s elindult a lejtőn lefelé: kórosan lefogyott, és sorban mondta le koncertjeit, vagy ha mégis fellépett, gyakran más dalt énekelt, mint amit az együttese játszott. Végül 2006-ban elvált a férjétől, és ekkortájt derült ki, hogy a rapper gyakran megverte a tehetséges énekesnőt. A házasságuk alatt szokott rá a drogokra és az alkoholra, de úgy tűnt, sikerült legyőznie démonait.

2011-ben újból rehabilitációs kezelésen kellett részt vennie drog- és alkoholgondjai miatt. Rengeteg díjat zsebelt be az évek során: 2 Emmy, 6 Grammy, 38 Billboard Music Awards, 22 American Music Awards bizonyítja tehetségét. Nyugodjék békében!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek