Starity

Felhasználási feltételek

Üdvözlünk a Starity.hu sztárokkal foglalkozó közösségi oldalon! Az oldal szolgáltatásainak használatával elfogadod az alábbi felhasználási feltételeket:

A szolgáltatás

A Szolgáltatás célja egy olyan, sztárokat, sztárok világát kedvelő internetes közösség létrehozása és szórakoztatása, mely az oldalon megjelenő tartalmakat saját maga hozza létre és teszi közzé.

A Szolgáltatás egyes részeinek működtetése és üzemeltetése az elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokról szóló 2001. évi CVIII. törvény (EKT) rendelkezései alapján közvetítő szolgáltatásnak minősül. Ennek értelmében az Üzemeltető nem ellenőrzi a Szolgáltatás keretein belül hozzáférhetővé tett információk tartalmát és nem keres olyan tényeket vagy körülményeket, amelyek jogellenes tevékenység folytatására utalnak. Amennyiben az Üzemeltető tudomására jut hogy valamely tartalom jogsértő, azt a lehető legrövidebb időn belűl eltávolítja. Az Üzemeltető fenntartja a jogot, hogy a megalapozatlan, EKT 13.§-ában meghatározott feltételeknek nem megfelelő bejelentéseket megtagadja.

Az Üzemeltető fenntartja a jogot, hogy a Starity.hu bármely tartalmi elemét bármikor előzetes figyelmeztetés nélkül módosítsa vagy megszüntesse, azok megjelenését, tartalmát, működését megváltoztassa, azon hirdetést, vagy egyéb tartalmat helyezzen el. Az oldalakon (x) jellel megjelölt tartalmak hirdetésnek minősülnek.

Felhasználói magatartás

Az oldal szolgáltatásait csak egy ingyenes regisztrációs folyamat elvégzése után, az általad választott azonosító és a hozzá tartozó jelszó használatával veheted igénybe.
A regisztráció során létező e-mail címet kell megadni, hogy a regisztrációs folyamatot - a megadott mail címre érkező visszaigazoló levélben közölt utasításoknak megfelelően - megerősíthesd. Amennyiben 14 napon belül ez nem történik meg, abban az esetben a regisztrációd automatikusan törlésre kerül!

A szolgáltatás igénybevételével beleegyezel, hogy az oldalakon tiszteletteljes, kultúrált magatartást tanusítassz a többi felhasználóval és felelősségteljesen betartod az alábbi pontokba gyűjtött szabályokat.

 1. Mivel az Starity.hu elsősorban a sztárok dicsőítéséről szól, így kérjük az esetleges nem tetszést olyan formában kifejezni, hogy az még véletlenül se sértse meg az adott sztárt, vagy annak valamelyik rajongóját.
 2. A személyeskedés semmilyen formája nem megengedett. Tilos bárkinek az emberi méltóságát megsérteni. Kifejezetten tilos a nemzeti, etnikai, vallási, kulturális, nemi és faji alapú előítéleteknek, és megkülönböztetéseknek - akár burkolt formában is - hangot adni. Továbbá tilos a felhasználók eltérő ízléséből fakadó ellenszenvet kinyilvánítani, a tagokat egymás ellen uszítani, mások helyesírását vagy az oldalon belüli bármely tevékenységét kritizálni.
  A Starityn a veszekedést, egymásnak ugrást nem toleráljuk.
 3. Tilos pornográf tartalmú, kiskorúak meztelen képeit, valamint jó ízlést sértő képeket elhelyezni, továbbá tilos az obszcén, vulgáris szavak, kifejezések használata.
 4. Tilos mások személyes adatainak közzététele az illető kifejezett jóváhagyása nélkül. Tipikusan ilyen adat például mások valódi neve, képmása, címe, magán és munkahelyi e-mail címe, telefonszáma.
  Felhívjuk továbbá a figyelmet, hogy magánüzeneteket (pl: e-mail, privát üzenet) részben vagy egészében közzétenni csak a másik fél beleegyezésével lehet.
 5. Tilos bármilyen illegális tevékenységre, illetve a Büntető Törvénykönyv hatálya alá eső cselekedetekre felbújtó, ilyen tevékenységet ismertető, részletesen leíró, illetve ehhez segítséget kérő, továbbá nyílt szexualitást leíró/ábrázoló hozzászólások, képek elküldése. Az ilyen szöveges/képi információt tartalmazó internetes oldalak hivatkozásainak bemutatása is tiltott.
 6. Az Interneten fellelhető írások/szövegek/képek zömére a Szerzői Jogi Törvény megfelelő szabályozásai vonatkoznak. Kérjük ezt vedd figyelembe amikor más oldalakról idézel, képeket illesztesz be a fórumba, ill. a Starity.hu bármely más részére.
 7. Tilos a felhasználók megtévesztésére alkalmas regisztráció. Nem megengedett, történelmi személyek és jelenkori közéleti szereplők neve vagy egyéb, jogokkal védett nevek, elnevezések, engedély nélküli használata azonosítóként, továbbá több becenév, alteregók használata, illetve már meglévő nevekhez nagy mértékben hasonlító nick regisztrálása.
 8. Az oldalon nemkívánatosnak minősülnek továbbá azok a hozzászólások, vélemények és írások amelyek bárminemű politikai állásfoglalást tartalmaznak, illetve ilyen célból jöttek létre.
 9. Tilos bármilyen profitorientált reklám anyag elhelyezése az Üzemeltető engedélyezése nélkül.

Tartalom és felelősség

A Szolgáltatás keretén belül a Felhasználók írásokat, véleményeket, hozzászólásokat, apróhirdetéseket, videókat, fényképeket, képeket tehetnek közzé a Starity.hu oldalain. A Szolgáltatás keretében elérhető interaktív szolgáltatások nyilvánosak, azokat bárki ellenszolgáltatás nélkül olvashatja. A regisztrált Felhasználóknak lehetőségük van egy adott sztárról cikket, életrajzi adatokat közzétenni, véleményt írni és azokat értékelni. Ezek az írások és multimédiás anyagok Felhasználói Tartalomnak minősülnek és a Starity.hu oldalain megjelennek a Felhasználó felhasználónevének feltüntetésével.

Az Üzemeltető a Szolgáltatást adott állapotban nyújtja, a Szolgáltatás pontosságáért, megbízhatóságáért, hibamentes működéséért, teljességéért, adott célra való alkalmasságáért, a Szolgáltatás egyes elemei vagy a Starity.hu megszüntetéséért az Üzemeltető semmilyen felelősséget nem vállal. Az Üzemeltető nem felel továbbá a rajta kívül álló okkal összefüggésben keletkezett hibákért és ezek következményeiért, ilyen lehet például az Internetes hálózatban keletkezett technikai meghibásodás vagy kimaradás, bármilyen eredetű technikai leállás, szünet, mások által elhelyezett romboló alkalmazások vagy programok (például: vírusok, férgek, makrók vagy hacker tevékenységek).

A regisztráció során történő adatközlés hiányosságaiért, illetve a hibásan megadott adatokból adódó bármilyen következményért az Üzemeltető felelősséget nem vállal.

A Starity.hu harmadik személyek által üzemeltetett weboldalakra mutató linkeket is tartalmaz. Amennyiben az Üzemeltető tudomást szerez arról, hogy az általa linkelt oldal vagy a linkelés harmadik személyek jogait vagy a hatályos jogszabályokat sérti, a linket haladéktalanul eltávolítja. Ezen felül az üzemeltető az általa használt linkek illetve az általuk lehívható weboldalak tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal és azok tartalmát nem ellenőrzi.

A Szolgáltatás használatáért és a Felhasználói Tartalmakért kizárólag az adott Felhasználó tartozik felelősséggel. Az Üzemeltető kizár minden felelősséget a Felhasználó által az előbbiek szerint közzétett tartalommal vagy másként okozott, vagy egyébként a Felhasználó magatartásával összefüggésben felmerült mindennemű vagyoni vagy nem vagyoni kár és jogsérelem, illetve egyéb következmény vonatkozásában.

Amennyiben a Felhasználó magatartása következtében vagy azzal összefüggésben harmadik személy vagy bármely hatóság illetve bíróság a Szolgáltatóval szemben bármilyen igényt támaszt, illetve eljárást indít, a Felhasználó köteles közvetlenül helytállni, valamint minden az Üzemeltető által megkövetelt intézkedést megtenni és az Üzemeltetőnek, illetve minden érintett harmadik személynek megtéríteni minden olyan kárt, vagyoni hátrányt és költséget, ami az Üzemeltetőt vagy más harmadik személyt a Felhasználó bármely jogellenes magatartása miatt vagy azzal összefüggésben éri.