Starity

A siker kulcsa — ahogy a nagyok tanították

2012. május 26. 16:04   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Elutasítanak vagy nem ismerik el a tehetséged? Még nincs minden veszve! Cikkünkben a legnagyobb hírességek demonstrálják, hogy az elutasítás nem jelent totális csődöt.

hirdetés
A siker kulcsa — ahogy a nagyok tanították

Néha haragszunk az egész világra, mert az igyekszik minél többször keresztbe tenni nekünk, és ha sikerül, mélypontra kerülünk. A tévedés emberi dolog, egyfajta tanulás, tapasztalatszerzés. Nincs miért szégyenkezni, ha valamiben elbukunk, hiszen ekkor új lehetőséget kapunk, hogy újrakezdjük – persze ha pozitívan gondolkodunk. Ha továbbhaladsz a cikkben, rájöhetsz, hány híresség bukott már el saját képességei ellenére, mégis hatalmas sikert értek el.

A legtöbb sztár a szakmája egy bizonyos fokán – amikor azt hitték, minden a legnagyobb rendben zajlik –, elutasítást kapott. Ha nekik sikerült túl tenniük magukat a dolgon, és rendezni életüket, akár inspirációforrássá is válhatnak számodra, így mostantól érdemes alaposabban megvizsgálni a dolgokat – eközben rájöhetünk, nincs minden veszve.

A The Beatlest például elutasította egy stúdió arra hivatkozva: „Nem szeretjük a zenéteket, és a gitár hangzása is szörnyű.” A világ egyik legikonikusabb zenekarává nőtte ki magát.

Michael Jordant kicsapták az iskolai kosárlabdacsapatból, most pedig a legismertebb labdajátékos

J. K. Rowling frissen vált és pénztelen asszonyként kezdte el írni a Harry Potter első kötetét. Tizenkét kiadó utasította el, mivel senkinek sem tetszett a varázslótanonc története, most viszont bánhatják döntésüket, mivel Rowling még az angol királynőnél is gazdagabb!

Egy tanár szerint Thomas Edison „túl hülye volt ahhoz, hogy bármit is tanuljon”. Később a villanykörte feltalálója lett.

Walt Disney-t kirúgták egy újságtól, mivel túl csökevényesnek találták a képzelőerejét. Ha ez nem történt volna meg, talán sosem született volna meg Mickey egér, Donald kacsa vagy Goofy.

Ezen emberek, ahogyan sokan mások is, elutasításra leltek, többnyire abban, ami által híressé váltak. A példákon elmélázva talán ésszerűnek tűnhet a pozitív gondolkodás ötlete, ami már kulcs lehet a sikerhez, hiszen őket is az indította el ezen az úton: hogy nem adták fel az álmaikat. Éppen ezért elég a következőket tenned, ha szeretnél valamit elérni:

  1. Vállald a kockázatot.
  2. Mutasd meg magad és műveidet
  3. Ha elutasítanak, vedd úgy: ők vesztettek, te csak nyertél.
  4. Higgy magadban!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek