Starity

Kísérteties helyek Nagy-Britanniában II.

2012. június 27. 23:11   |   Szerző: corny4

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Legutóbb már beszámoltunk néhány kísérteties helyről. most újabb kísértetsztorik, újabb szellemek és újabb kastélyok következnek, amelyek már bejárták a világot.

hirdetés
Kísérteties helyek Nagy-Britanniában II.

Mindenkiben felmerül a kérdés, hogy vajon tényleg léteznek-e kísértetek. Míg egyes tudósok állítják, hogy nincs semmilyen bizonyíték erre, mások – köztük azok is, akik tapasztaltak jelenéseket – viszont biztosak benne, hogy igen is vannak szellemek.

Mi lenne, ha te is összefutnál eggyel? Vajon csak ledermednél és még sikoltani se tudnál, vagy le is fényképzenéd vagy kameráznád. Bizony, voltak, vagy még vannak olyan merész emberek is, akik nem csak lekapják ami előttük van, de direkt keresik is a paranormális jelenségeket.

Előző cikkükben bemutattunk, néhány igen rémisztő kísértet járta helyet, és most ismét bemutatunk néhány történetet.

A londoni Tower

Ki ne ismerné London egyik leghíresebb kastélyát, a Towert. A Temze partján álló középkori épület nem csak híres történelméről lett népszerű a turisták körében, hanem különféle paranormális jelenségeiktől is. VIII. Henrik második felesége, Boleyn Anna szelleme az egyik leghírhedtebb, de Margaret Pole megjelenéséi is gyakoriak a szóbeszédek szerint.

A falak között régen szörnyű és véres események zajlottak, így nem csoda, hogy a kegyetlenül kivégzett áldozatok szellemei visszajárnak kísérteni. Ilyen például a fent említett Anna is, akit lefejeztek, így vagy teljes alakjában vagy pedig fejetlenül bukkan fel. Salisbury grófnőjét, Margaretet ártatlanul ítélték halálra. Miközben menekülni próbált, eszetlenül üvöltözött, de mind hiába, őt is utolérte a halál. Szelleme azóta is felbukkan, ahogyan sikoltozva menekül. Állítólag már VIII. Henriket és I. Erzsébetet is látni vélték, sőt gyakran lehet hallani III. György szavait is. Az épület egyik részének, a Bloody Towernek, azaz a Véres Toronynak is van egy históriája a kísértetekről. III. Richárd bezárta két fiatal unokaöccsét, akiket meg is gyilkoltatott. Azóta őket is hallják és látják, ahogy játszanak és rohangásznak. Bizonyos pletykák szerint a torony egyik lakója, Walter Raleigh is néha előbukkan, ami nem is csoda, hisz tizenkét évet töltött el a Véres Toronyban. A turisták, olyanról is beszámoltak, hogy furcsa zajokat és neszeket hallanak, és még hideg fuvallatokat is érzékelni vélnek a kastélyban.

Hampton Court

A londoni Hampton Court Palace VIII. Henrik lakhelye volt. Jane Seymour királyné itt adott életet fiának, a későbbi VI. Edwardnak. Már régen elkezdődött az a szóbeszéd, miszerint kísértetek lakják. Catherine Howard az egyik lakója, aki Henrik ötödik felesége és 1542-ben végeztek ki állítólagos házasságtörés vádjával. De Jane Seymour, Henrik harmadik felesége is megjelenik néha, ő VI. Edward szülésébe halt bele. Olyan híresztelések is voltak már, hogy Sibell Penn, Edward dajkája is kísértett egy-két alakommal.

Egyszer egy „bizonyíték” is készült egy szellemről, még 2003 decemberében, amikor egy biztonsági kamera felvette azt, hogy egy korabeli ruházatot viselő alak kinyitotta az egyik tűzvédelmi ajtót. Odaszaladtak megnézni ki az, de mire odaértek nem volt ott senki, de a felvétel megmaradt, amin tisztán látszik, hogy az a valaki, vagy valami nem érinti meg az ajtót, mikor az elsőre kinyílik, csak miután becsukja, akkor fogja meg.

A kastély személyzete tagadja, hogy ők szórakoztak volna. Az emberforma igen kísérteties és az arca is hófehér. Egyesek szerint maga VIII. Henrik jelent meg, de állítólag ez csak egy filmfelvétel volt. Ezenkívül az épületnek vannak szellemkörútjai is, és az egyiken két szellemet lekaptak egy biztonsági kamerával.

Windsor-kastély

A Londonban megtalálható kastély, a királynő otthonául is szolgál. Anglia legrégebbi lakott kastélya. Több mint 900 éves, és az a hír terjeng róla, hogy a kísértetkastélyok osztályába tartozik, mert itt ragadt néhány kísértet. Voltak olyanok, akik esküdtek rá, hogy látták VIII. Henriket a hallon átsétálni. Többen hallottak lépéseket, sóhajokat és nyögéseket az épület különféle pontjairól. Ám sikoltozást is hallottak már a turisták úgy, hogy közben senki nem volt a kastélyban. Egyesek úgy vélik, hogy I. Erzsébet királynő is itt kísért, mégpedig a Királyi Könyvtárban fekete köpenyben. Sir George Villiers pedig a kastély hálószobáinak állítólagos látogatója.

Már csak az a kérdés, hogy vajon II. Erzsébet királynő, amikor néhány hétvégéjét ott tölti, mennyit tapasztal ezekből a paranormális jelenségekből?

Chillingham-kastély

Anglia egyik kísértet járta kastélyában gyakran látni kék fények villantását. Az egyik kísértet a kék fiú, aki a rózsaszín szobát kísérti. Mindig szóba hozzák azt a históriát is, ha az építményről beszélnek, amikor egyszer egy fiú sikolyai rettentően megijesztették a vendégeket, ezért elkezdték megkeresni a kiáltozások forrását, és akkor egy fiú holttestére bukkantak az egyik falban. Ujjai elkoptak, miközben próbált kijutni. Van, olyan változat is, miszerint az épület felújítási munkálatai során egy fiatal fiú és egy férfi csontvázát találták meg a falban, akik máig ott kísértenek az épületben. A kastélybörtön is szörnyűségek tanúja volt. Mindenki, akit lelöktek a hat méter mélyen lévő cellába, a kezét és lábát törte. Lehetséges, hogy ők se tudnak nyugodni?

Edinburgh-kastély

Edinburgh egy szellem lakta város, és a híres kastélyának is meg van a maga kísértethistóriája. Ahogy a Towernek, úgy az edinburgh-i várnak is véres a múltja, mivel a börtönében rengeteg embert kínoztak meg, majd végeztek ki. Egyébként a kastély 800 éves, és egy kialudt vulkánra épült. Régen sziklafallal védett erődítmény volt, most viszont népszerű turistaközpont a látogatóknak. A legtöbbet látott szellemek, a fantom dudás, a fejetlen dobos és a francia rabok szellemei, de egyesek váltig állítják, hogy egy kísértetkutya is van, aki a kutyatemetőben barangol általában.

A városnak is meg van a saját sztorija. Amikor a város majdnem teljes lakosságát kiirtotta egy pestisjárvány, a városatyák úgy döntöttek, hogy új várost építenek a régi romjaira. Az Underground Cityt, azaz a földalatti várost az Edinburgh-i Nemzetközi Tudományos Fesztiválon felnyitották, és önkéntesek mentek le. Szinte teljesen ép volt minden. Miközben felújították több beszámoló is született különféle paranormális jelenségekről: egy láthatatlan kéz megfogta őket, hangos lélegzést hallottak, azonosítatlan hangokat hallottak a föld alól, hőmérséklet hirtelen csökkenését tapasztalták, de még különös alakokat is láttak. Ráadásul állandóan azt érezték, hogy figyelik őket, és egy munkás azt is elmesélte, hogy hirtelen úgy elkezdett a karja fájni, mintha égne.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek