Starity

Kísérteties helyek Nagy-Britanniában

2012. június 08. 19:07   |   Szerző: corny4

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Te hiszel a szellemekben? Ha szeretnél elmenni a legkísértetiesebb kastélyokba, lent elolvashatod, hol találod meg ezeket a helyeket!

hirdetés
Kísérteties helyek Nagy-Britanniában

A kísérteties filmeken megborzongunk, sőt még félelmünkben a takaró alá is bújhatunk, de mi van azokkal, akik a valós életben is megtapasztalnak természetfölötti dolgokat? Meglebbenő függönyök, lépések zaja, nyikorgó ajtók vagy amitől mindenkinek kihagy egy dobbanást a szíve: sikoly a sötét éjszakában. Ledermednek, esetleg elmenekülnek? Vagy csupán utánajárnak a rejtélyes dolognak?

Most felsorolunk néhány kísérteties helyet Nagy-Britanniában, ahol furcsa és természetfeletti dolgok történtek vagy még mindig történnek meg!

A Glamis-kastély a legismertebb kísértetjárta kastély Skóciában. Ezt a gyönyörű kastélyt még a Strathmore-grófok birtokolták régen, viszont szörnyű emlékeket őriz az udvarház fala. Meggyilkolt királyok, akik közül van olyan is, akinek a vérnyoma még mindig ott van a kastélyban, és boszorkánysággal vádolt királynő is a hely tulajdonosa volt, aki a szemtanúk állítása szerint még máig is kísért. De olyan történetek is keringenek erről a helyről, miszerint az egyik gróf élve befalazta a nyomorék fiát. II. Erzsébet édesanyja, Elizabeth Bowes-Lyon szerint a szelleme ott maradt a kastélyban, és állítja, hogy ő is látta. Pletykás asszonyok szerint pedig minden generációban születik egy vámpírgyerek a Strahmore-ok családjában, mivel elődeik kegyetlenek voltak, de a legabszurdabb feltételezés az, hogy a kastélynak szörnye is van!


A Glamis kastély

A St. Andrews kastélyról sokan állítják, hogy egy bizonyos fehér ruhás nő sétálgat nap mint nap körülötte és a hozzá tartozó parton, csakhogy egy szürke ruhás nőt is láttak már, aki meg imakönyvvel a kezében szokott ballagni a környéken. De Patrick Hamiltont is emlegették már, a skót mártír szellemét. A várrom tornyain nézi naphosszat azt a helyet, ahol 1528-ban elevenen elégették. Olyan állítások is vannak, miszerint Beaton érsek is itt kísért, ami nem csoda, hisz a protestantizmus ellen küzdő férfit meggyilkolták, aztán meztelenül kilógatták a kastély oromzatára. Akik egyszer eljutnának a helyre, és kíváncsiak lennének a szellemekre, alkonyat után menjenek.


A St. Andrews kastély

Az Írországban megtalálható Leap kastély az ország egyik leggroteszkebb helye. Az O'Bannon család építtette még a 15. században, majd az O'Carroll család tulajdonába került. Mint más kísértetkastélyban, itt is sor került gyilkosságra. Az egyik papot megölték a Véres Kápolna elnevezésű helyen. Később a kastélyt börtönként is használták. Ma viszont egy igazi kísértetjárta hely lett, és csak úgy vonzza a paranormális érdeklődésű embereket. A leghíresebb és egyben legrémisztőbb szellem Elemental. Azért a legfélelmetesebb, mert a szemtanúk szerint nemcsak csak púpja van, de még rothadó hús- és kénszaga is. Amikor felújították a kastélyt, akkor a munkások találtak egy föld alatti börtönt csontvázakkal. Lehetséges, hogy az ő szellemük nem tud békében nyugodni?


A Leap kastély

A Stanford Orcas kúriát az 1530-as években építették. A ház a kezdetektől fogva a Medlycott családhoz tartozik. Az itt megfordult látogatók számos kísértetjárásról számoltak be. Talán a legfélelmetesebb, amit emlegettek, a két méter magas lakáj kísértete, aki a fiatal lányokat ijeszti halálra. De nem csak ez az egyedüli hátborzongató lény a ház körül. Egy papról is beszámoltak, aki az alvó emberekre egy fekete csuklyát akar húzni. Ezekhez képest már nem is zavarba ejtő a különböző hölgyek és kislányok szelleme. Az eddigi kísértethajhászok szerint 14 szellem van a kastélyban. A legvadabb feltételezések szerint még egy kutya fantomja is járja a kúria udvarát, és sokszor vonyít.


A Sanford Orcas kúria

Nos, persze ezekre legyinthetünk is, hiszen az is lehet, hogy mindössze a tulajdonosok szeretnének pénzt kicsikarni a látogatókból az efféle történetekkel. Könnyen meggyőződhetnénk azonban a történetek valóságalapjáról, ha eltöltenének egy éjszakát a felsorolt kastélyok valamelyikében.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek