Starity

Egész Norvégia Gyurta Dani előtt tiszteleg

2012. augusztus 04. 00:12   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Gyurta Dani aranyérmének másolatát elküldte a váratlanul elhunyt vetélytársa, Alexander Dale Oen családjának. Ez a kedves gesztus a norvég lapok címlapjaira is felkerült.

hirdetés
Egész Norvégia Gyurta Dani előtt tiszteleg
Fotó: Martin Bureau / AFP

A 200 méter mellen világcsúccsal olimpiai bajnok Gyurta Dániel a norvég lapok kedvence lett, miután kiderült, Dani másolatot készíttet az olimpiai aranyból, és azt elküldi az elhunyt úszó, Alexander Dale Oen családjának – írja a SportGéza.

A norvégok kiemelkedő úszója április harmincadikán halt meg egy edzőtáborban, családja a londoni olimpia minden egyes mozzanatát a helyszínről nézte.

Danit annyira megrázta vetélytársa és egyben nagyon jó barátja halála, hogy elhatározta, a másolatot elküldi a családnak, mivel saját bevallása szerint Alexander nyerte volna a versenyt, hiszen a tavalyi világbajnokságon is ő volt a leggyorsabb.

A norvég lap cikkében szereplő képen Dani az ég felé mutat, valószínűleg Alexandernek „üzent”, de ezt az újságírók faggatására nem erősítette meg, csak annyit kért, hogy ez hadd legyen az ő titka.

A norvég szövetség főtitkára, Björn Soleng a család nevében is köszönetet mondott Daninak, aki csak ennyit válaszolt: „Alex halála nemcsak a családnak volt tragédia, hanem az úszásnak is, a sportnak. A barátom volt, ez a legkevesebb, ez a tisztelgés, amit tehetek érte.”

Úgy tűnik, az olimpiai bajnok nem csak a sportban jeleskedik, de emberségből is megállja a helyét. Most már nem csak Magyarország, hanem Norvégia is fejet hajt előtte.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek